Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Brian Farley Europees Coach of the Year
English
PRAAG (TsjechiŽ) - Een dag nadat het Nederlands Honkbal Team was gehuldigd in Haarlem voor de historische wereldtitel en een dag nadat hij een Koninkljke Onderscheiding kreeg en werd benoemd to Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd Oranje-Manager Sir Brian Farley uitgeroepen tot Europees Coach of the Year.


...Brian Farley...
...EBCA Coach of the Year...
(© Foto: Henk Seppen)
Tijdens hun jaarlijkse conventie, dit keer gehouden in Praag, benoemde de European Baseball Coaches Association Brian Farley tot hun vierde Coach of the Year voor het feit dat hij het Nederlands Honkbal Team op 15 oktober naar de wereldtitel loodste.
Ook genomineerd voor de prijs werden:
- Andy Berglund, sinds maart coach van de Tsjechische Honkbal Bond en de Hoofd Coach van het Juniorenteam dat het zilver won tijdens het Europees Junioren Kampioenschap in Gijon (Spanje), de eerste medaille in de Tsjechische historie; met zijn clubteam Prague Eagles bereikte hij de Play-Offs in de Tsjechische competitie;
- Doriano Bindi, de Hoofd Coach van T&A San Marino, die dit jaar het Italiaans landskampioenschap veroverde, maar ook de European Cup Final Four won;
- Ivan Rodriguez, die deel uitmaakte van de coachingstaf van Jong Oranje, dat het Europees Kampioenschap won in Gijon (Spanje), het juniorenteam van Scimitars naar het Nederlands kampioenschap coachte en met een Little League-team deelnam aan de Big League World Series in de USA;
- Ulli Wermuth, de Hoofd Head Coach van Mainz Athletics in de Duitse Bundesliga en de resultaten van de ploeg ten opzichte van vorig jaar verbeterde.

De bekendmaking stond oorspronkelijk op de agenda voor vrijdag 11 november, maar op die dag moest Farley uiteraard aanwezig zijn bij het Nederlands Team, dat op die dag werd gehuldigd in Haarlem voor het winnen van de wereldtitel.

De vorige winnaars van de EBCA European Coach of the Year Award waren Christophe Dassy (2008), Steve Janssen (2009) en Greg Frady (2010). Janssen won de prijs voor zijn resultaten in 2009 met de kampioen van dat jaar DOOR Neptunus.

De EBCA maakte ook bekend dat Sam Dempster, de coach van het Britse Nationale Team, de winnaar was van de Career Achievement Award van dit jaar. Hij leidde de Britse ploeg naar een zege op Israel in het EK Kwalificatie Toernooi van dit jaar, waardoor de ploeg zich plaatste voor deelname aan het EK van volgend jaar, dat dan in september zal plaatsvinden in Nederland. Als Hoofd Coach van de Durham College Lords in Ontario, heeft de Canadees slechts ťťn verliezend seizoen in een periode van 19 jaar bij die ploeg.

In 2005, tijdens de tweede conventie, die toen ook in Praag plaatsvond, won Robert Eenhoorn de Career Achievement Award.

De sprekers op de conventie dit jaar waren Jim Jones (International Sports Group en Clinic Leader), Derek Johnson (Vanderbilt University), Dave Hajek (Minor League Coach Colorado Rockies), Marco Mazzieri (Hoofd Coach ItaliŽ), Andy Berglund (Hoofd Coach TsjechiŽ) en Mike Schofield (Medische Staf Arizona Diamondsbacks).

(12 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.