Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Breaking News: Rob Cordemans blijft toch in Amsterdam!

...Rob Cordemans...
...terug in Amsterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
English
AMSTERDAM / DEN HAAG - Het was wederom een onverwachte wending, maar op maandag 31 oktober veranderde de ervaren werper Rob Cordemans van gedachten, maakte zijn transfer naar ADO ongeldig en besloot uiteindelijk toch te blijven spelen voor landskampioen L&D Amsterdam Pirates. Cordemans maakte zijn besluit bekend op de laatste dag van de transferperiode en dat was ook nog eens de dag van zijn 37ste verjaardag.

Vijf dagen geleden brak het nieuws dat Cordemans had besloten Amsterdam Pirates te verlaten om in het seizoen 2012 te gaan spelen bij ADO, een onverwachte beslissing voor de leiding in Amsterdam, die tot verschillende reacties leidde. Maar vandaag draaide Cordemans zijn beslissing terug. Hij stelde dat hij aanvankelijk akkoord was met ADO, maar besloot zijn transfer te annulleren omdat ADO hem er niet van kon overtuigen dat er voor het nieuwe seizoen een dusdanig team gevormd kon worden waar hij met succes zou kunnen spelen.

Op 15 oktober was Cordemans de startende en winnende werper voor het Nederlands Honkbal Team in de finale van het Wereldkampioenschap tegen Cuba in Panama, resulterende in de allereerste en historische wereldtitel voor Nederland.

Dit seizoen was Cordemans de heuveltroef van L&D Amsterdam Pirates, met wie hij landskampioen werd. Cordemans, die deze week 37 jaar wordt, sloot de competitie af met een 9-1 'record' en een bijzonder laag ERA van 0.31, het beste in de Hoofdklasse. In 88 innings kwam de rechtshander tot 127 strikeouts (het meeste in de Hoofdklasse) en gooide slechts tienmaal vier wijd, terwijl hij maar 40 honkslagen en vijf punten (drie verdiend) toestond. Volgend jaar wordt Cordemans' derde in de hoofdstad.

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.