Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - Op donderdagavond 12 april gaat de tweede 3-game series van het seizoen van start en dus zijn de startende werpers weer aangekondigd.

De komende reeksen kennen een aantal interessante ontmoetingen, waaronder die tussen landskampioen L&D Amsterdam Pirates en meervoudig kampioen DOOR Neptunus. Maar we komen ook een paar interessante pitching match-ups tegen.L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus
Landskampioen L&D Amsterdam Pirates opende het seizoen met twee overwinningen vs. UVV, maar verloor daarna het derde duel in 10 innings. DOOR Neptunus startte het nieuwe seizoen met drie ruime overwinningen tegen Sparta-Feyenoord.

Als alles gaat zoals de Hoofd Coaches dat graag zouden willen dan zijn de startende rotaties voor deze series hetzelfde zoals ze die in hun Opening Series hebben gebruikt. Maar een paar dingen zijn op het moment onzeker, want RHP Rob Cordemans (Amsterdam) en RHP Bobby Carrington (Neptunus) zijn beiden geveld door de griep. En dat heeft mogelijk wijzigingen in de rotaties tot gevolg. Wanneer Cordemans donderdag niet kan starten zal RHP Jos de Jong mogelijk zijn plaats innemen. Dat betekent dat Cordemans mogelijk doorschuift naar zaterdag of Hoofd Coach Charles Urbanus moet een andere starter voor Game 2 aanwijzen als de rechtshander in het weekend nog niet inzetbaar is. RHP Ben Grover is wel al aangewezen voor het duel van zondag (op dit moment). Een andere mogelijke starter is RHP Nick Stuifbergen of één van de rookies op het Amsterdam-roster.

Neptunus heeft dezelfde twee starters aangewezen voor de eerste twee wedstrijden, maar heeft nog geen beslissing genomen voor het duel van zondag en dat is Carrington's wedstrijd als hij fit genoeg is om te gooien. Is dat niet het geval dan zal Hoofd Coach Jan Collins een ander moeten aanwijzen. Rechtshanders Tim Roodenburg en Kevin van Veen, die beiden afgelopen weekeinde in relief gooiden, zijn beschikbaar. Dushan Ruzic, die afgelopen weekeinde tweemaal werd ingezet als closer, heeft ook ervaring als starter, maar die zal vrijwel zeker zijn reliefwerk blijven doen.

Waarschijnlijke Startende Pitchers
to be decided
to be decided
RHP Ben Grover (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Diegomar Markwell (1-0)
RHP Kevin Heijstek (1-0)
to be decided (0-0)
Roster
Pirates
Donderdag in Amsterdam (19:30 uur), Zaterdag in Rotterdam (14:00 uur), Zondag in Amsterdam (14:00 uur)
Stand & Uitslagen
Roster
NeptunusMr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers
Mr. Cocker HCAW beleefde een goede seizoensopener door twee van de drie wedstrijden te winnen vs. AamigoO ADO Lakers. Vaessen Pioniers won één van hun drie wedstrijden tegen Corendon Kinheim.

De rotaties van beide ploegen zijn ietwat gewijzigd voor deze series. Op donderdag maakt RHP Leon Elshof zijn eerste start voor HCAW, terwijl de weekend-starts ongewijzigd zijn. Dat betekent dat linkshander Robin Schel, de Opening Night-starter vorige week, nu inzetbaar zal zijn vanuit de bullpen.

Aan de andere kant begint Pioniers met dezelfde Game 1 starter als vorige week, maar draaide de startende werpers voor het weekeinde om.

HCAW zal komende week hun Amerikaanse infielder Kody Hightower verwelkomen, want die arriveert aanstaande dinsdag.

Waarschijnlijke Startende Pitchers
RHP Leon Elshof (1-0)
RHP Dennis Burgersdijk (0-0)
RHP Kyle Putnam (0-1)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Mika de Lincel (0-0)
RHP Joey Evans (0-0)
RHP Kevin Miner (0-1)
Roster
HCAW
Donderdag in Bussum (19:30 uur), Zaterdag in Hoofddorp (14:00 uur), Zondag in Bussum (14:0 uur)
Stand & Uitslagen
Roster
PioniersCorendon Kinheim vs. UVV
Corendon Kinheim opende het seizoen met twee overwinningen vs. Vaessen Pioniers, maar verloor daarna Game 3 afgelopen zondag. UVV startte met tweemaal verlies, maar won Game 3 in 10 innings vs. landskampioen L&D Amsterdam Pirates.

Beide ploegen hielden hun startende rotaties voor de komende reeks intact, maar beide Hoofd Coaches onderstreepten dat de Game 3 starters mogelijk in relief kunnen worden ingezet in de eerste twee wedstrijden, indien nodig.

En dan nog even ter informatie, de vrouw van UVV's eerste honkman Ryan Murphy is ook in ons land aangekomen.

Waarschijnlijke Startende Pitchers
RHP David Bergman (0-0)
RHP Luke Sommer (0-0)
LHP Nick Veltkamp (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Orlando Yntema (0-1)
RHP Jurjen van Zijl (0-1)
RHP Duko Jansen (0-0)
Roster
Kinheim
Donderdag in Haarlem (19:30 uur), Zaterdag in Vleuten (14:00 uur), Zondag in Haarlem (14:00 uur)
Stand & Uitslagen
Roster
UVVSparta-Feyenoord vs. AamigoO ADO Lakers
AamigoO ADO Lakers verzuimde een voorsprong vast te houden in hun eerste twee wedstrijden en begon het seizoen met tweemaal verlies vs. Mr. Cocker HCAW, maar won daarna het derde duel op zondag. Sparta-Feyenoord had zichzelf ongetwijfeld een andere seizoensstart voorgesteld, maar moest drie zeer ruime nederlagen en 55 punten incasseren tegen DOOR Neptunus.

Sparta-Feyenoord begint met dezelfde startende rotatie als vorige week. ADO Lakers gebruikt eveneens dezelfde drie starters, maar in een andere volgorde. In de Opening Series gooiden achtereenvolgens RHP Reggie Bomberg, RHP Ibrahim Redan en RHP Thomas Macy. Voor de komende reeks is de volgorde Redan, Macy en Bomberg.

Intussen heeft ADO Lakers hun selectie uitgebreid met Rudy van Heydoorn, die zich dinsdag bij zijn nieuwe ploeg voegde en toen deelnam aan de training.

Een andere oud-prof op ADO's roster, linkshander Alexander Smit, zal binnenkort zijn eerste actie van het seizoen zien. Hij is inmiddels met trainen begonnen en is mogelijk over één of twee weken weer inzetbaar als werper.

Waarschijnlijke Startende Pitchers
RHP Quinn Tramm (0-1)
LHP Gregory Gustina (0-1)
RHP Elton Koeiman (0-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Ibrahim Redan (0-0)
RHP Thomas Macy (1-0)
RHP Reggie Bomberg (0-1)
Roster
Sparta-Feyenoord
Donderdag in Rotterdam (19:30 uur), Zaterdag in Den Haag (14:00 uur), Zondag in Rotterdam (14:00 uur)
Stand & Uitslagen
Roster
ADO Lakers

(11 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.