Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pittsburgh brengt NLDS vs. St. Louis in balans
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - Na verlies in de opener op donderdag met een ruime 9-1 uitslag herstelde Pittsburgh Pirates zich en diende St. Louis Cardinals vrijdagmiddag een 7-1 nederlaag toe om de National League Division Series in balans te brengen. Game 3 wordt zondag in Pittsburgh gespeeld.

Beide ploegen lieten een loper achter in de eerste inning, maar hierna opende Pittsburgh de score in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Pedro Alvarez een 'ground-rule double' op starter Lance Lynn. De rechtshander schakelde vervolgens Russell Martin met drie slag uit, waarna Jordy Mercer opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop op te zetten. Maar volgende slagman (en startende Pittsburgh-werper) Gerrit Cole (met een echt Nederlandse voornaam) sloeg hierna een honkslag, waardoor Alvarez scoorde en Pittsburgh een 1-0 voorsprong nam.

Twee runs werden toegevoegd in de derde inning. Met één uit sloeg Justin Morneau een honkslag, waarna Pedro Alvarez met twee uit homerde om de stand op 3-0 te brengen.

Pittsburgh verhoogde de stand naar 5-0 in de vijfde inning. Dit keer sloeg Morneau een tweehonkslag met één uit en scoorde toen Marlon Byrd volgde met een 'ground-rule double'. Hierna kreeg Alvarez vier wijd en dat leidde tot het vertrek van Lynn, die werd afgelast door Seth Maness. De reliever werd begroet met een RBI-single van Russell Martin, waardoor het 5-0 werd.

St. Louis pakte een punt terug in de 2e5 toen Yadier Molina opende met een homerun. Maar in de zevende inning bracht Pittsburgh het verschil weer op vijf punten. Kevin Siegrist werd de vijfde Cardinal-pitcher en hij zag openingsslagman Marlon Byrd het tweede honk bereiken na een fout. Byrd schoof vervolgens op na een grounder en scoorde op een opofferingsslag van Martin.

Pittsburgh voegde weer een punt toe in de achtste inning toen Starling Marte opende met een homerun op nieuwe werper Shelby Miller.

Pittsburgh-starter Gerrit Cole, die zichzelf een 1-0 voorsprong bezorgde in de tweede inning, gooide zes sterke innings. De rookie-rechtshander stond slechts twee honkslagen en gooide vijfmaal drie slag om de winnende werper te worden. Cole groeide op in Grand Rapids, Michigan, en die omgeving is bekend vanwege de vele bewoners met een Nederlandse achtergrond. En Cole's Nederlandse voornaam 'Gerrit' moet natuurlijk ergens vandaan komen.

(4 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.