Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Atlanta trekt NLDS vs. Los Angeles gelijk
English
ATLANTA, Georgia (USA) - Atlanta Braves versloeg Los Angeles Dodgers vrijdagavond met 4-3 om de National League Division Series in evenwicht te brengen op 1-1. De series gaat nu naar Los Angeles, waar zondag Game 3 wordt gespeeld.

De Dodgers, die de reeks begonnen met een zege op donderdag, openden de score in de eerste inning. Maar Atlanta kwam langszij in de tweede slagbeurt en nam vanaf de vierde inning de controle over de wedstrijd over.

In de eerste inning gooide Atlanta-starter Mike Minor vier wijd op Mark Ellis met één uit en kreeg vervolgens een RBI-double tegen van Hanley Ramirez, maar sloot de inning af met twee groundouts.

De Braves kwamen in de tweede inning op gelijke hoogte. Dodger-starter Zack Greinke kreeg een lead-off single tegen van Evan Gattis, maar schakelde de volgende twee slagmensen uit via een groundout en strikout. De Curaçaose korte stop Andrelton Simmons sloeg hierna een tweehonkslag, waardoor Gattis scoorde en de stand in balans kwam.

In de 2e4 nam Atlanta een 2-1 voorsprong toen Freddie Freeman opende met een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Chris Johnson.

Atlanta voegde twee runs toe in de zevende inning, waarin Los Angeles vier verschillende werpers gebruikte. Rechtshander Chris Withrow begon de inning in relief voor starter Greinke, maar begon met vier wijd voor lead-off hitter Brian McCann, waarna hij een honkslag moest incasseren van Chris Johnson. De twee lopers schoven op na een opofferingsstootslag van Andrelton Simmons. Withrow volgde met drie slag voor volgende slagman Elliot Johnson. Hierna begon een strategisch spel tussen de twee Managers. Met lopers op het tweede en derde honk zette Atlanta-Manager Fredi Gonzalez de linkshandige slagman José Constanza in als pinch-hitter voor Luis Avilan. Nadat Constanza was aangekondigd haalde Los Angeles-Manager Don Mattingly linkshander Paco Rodriguez naar de heuvel. Toen Rodriguez de heuvel beklom maakte Gonzalez zijn volgende zet, want hij verving pinch-hitter Constanza voor een nieuwe pinch-hitter, de rechtshandige Reed Johnson. Hierna gaf Mattingly opdracht tot opzettelijk vier wijd voor Johnson om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. Maar dat mislukte, want volgende slagman Jason Heyward volgde met een honkslag die twee runs opleverde en de stand opvoerde naar 4-1. Met lopers nu op het eerste en tweede honk wisselde Mattingly opnieuw van werpers en bracht nu Ronald Belisario naar de heuvel. Die gooide vier wijd op Justin Upton, waardoor de honken opnieuw vol kwamen te staan en dus volgde wederom een werperswissel, want nu nam J.P. Howell het over van Belisario. Howell sloot de inning uiteindelijk af toen Freddie Freeman een grounder sloeg, waardoor drie lopers achterbleven.

In de eerste helft van de achtste inning werd David Carpenter de vierde werper voor Atlanta. Hij begon met vier wijd voor openingsslagman Mark Ellis, waarna Hanley Ramirez homerde om de achterstand te verkleinen naar 4-3. Hierna schakelde Carpenter de volgende twee slagmensen met drie slag uit en werd afgelost door Craig Kimbrel, die de inning afsloot met een groundout.

In de 1e9 maakte Atlanta's Manager Gonzalez weer een aantal aanvallende wijzigingen. Nadat A.J. Ellis vier wijd had gekregen met één uit bracht hij een pinch-runner en een pinch-hitter in. Maar de pinch-runner, Dee Gordon, ging hierna uit bij een steelpoging. Pinch-hitter Andre Ethier kreeg toen ook vier wijd en werd eveneens vervangen door een pinch-runner, Scott Van Slyke. Maar die bleef achter, want Kimbrel sloot het duel hierna af met een strikeout.

(4 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.