Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


UVV opent seizoen met winst
English
BUSSUM - De openingswedstrijd van het seizoen tussen Mr. Cocker HCAW en UVV werd vrijdagavond hervat in de eerste helft van de derde inning met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. UVV draaide het duel om en won met 5-1, zodat rookie Hoofd Coach Ferenc Jongejan debuteerde met een overwinning. Donderdagavond werd het duel gestaakt na twee complete innings, vanwege problemen met twee van de lichtmasten op het complex in Bussum. Omdat een monteur niet beschikbaar was werd het duel definitief gestopt en opgeschoven naar vanavond. Wanneer een wedstrijd wegens lichtproblemen wordt onderbroken is dit volgens de reglementen 'overmacht' en krijgt het een 'opgeschorte status', wat betekent dat het duel wordt hervat vanaf het moment van onderbreken.

Hierdoor komt de eerste honkslag van het seizoen 2013 nu officiëel op naam van Ferd van Stekelenburg, die met twee uit een honkslag voor UVV in de eerste inning. Aanvankelijk opende Zerzinho Croes de wedstrijd tegen Corendon Kinheim in Haarlem met een tweehonkslag voor Vaessen Pioniers en dat was op dat moment de eerste honkslag van het nieuwe seizoen. Maar even later werd die ontmoeting gestaakt vanwege mist en eveneens opnieuw vastgesteld voor vanavond. Echter, de weersomstandigheden gooiden opnieuw roet in het eten, want het regende af en toe gestaag langs de kust, zodat het duel tussen Kinheim en Pioniers werd afgelast. Het duel is nu opnieuw vastgesteld voor aanstaande dinsdag. De startende rotaties blijven intact en dat betekent dat de starters van donderdag nu zaterdagmiddag de heuvel zullen beklimmen.

Nadat Van Stekelenburg zijn honkslag had geslagen in de eerste inning opende HCAW even later de score. Jim Froberg begon met een honkslag en schoof op na grounders van Jasper Keijzer en Jorin van Amstel. Linoy Croes kreeg vervolgens vier wijd en Froberg scoorde in een double-steal situatie.

UVV werd op rij uitgeschakeld in de eerste helft van de tweede inning, terwijl HCAW nog twee honklopers kreeg. Sergino Martis begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Arjan Elshof, waarna Dillon True met twee uit vier wijd kreeg. Een grounder sloot de inning af en uiteindelijk ook de wedstrijd, want hierna werd het duel onderbroken vanwege de problemen met de lichtinstallatie.

De wedstrijd werd vrijdag hervat in de derde inning met twee nieuwe (rookie) werpers. Tony Kreisel nam het over voor HCAW's starter Sander Helmendach en de Amerikaan Chris Mezger verving UVV's starter Jurjen van Zijl. Donderdag gooiden de twee starters respectievelijk 35 en 45 pitches.

In de eerste helft van de derde inning begon Kreisel met twee strikeouts en kreeg toen een honkslag tegen van Norbert Jongerius, maar die bleef achter. In de volgende slagbeurt kreeg Kreisel een lead-off homerun tegen van Ferd van Stekelenburg, die de stand in evenwicht bracht.

Mezger, die vorig seizoen in Frankrijk gooide voor landskampioen Rouen Huskies, zorgde voor drie nullen in de 2e3. In de vierde kwam hij tot drie strikeouts, maar moest ook een 2-out single toestaan aan de Venezolaanse Italiaan Jesus Latte, die werd ingezet als pinch-hitter en een honkslag sloeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt.

Na de honkslag schakelde Mezger de volgende 10 slagmensen op rij uit, waarvan acht met drie slag (de eerste zes op rij). Met zijn pitching vervulde de rechtshander, die voor zijn komst naar Europa vier seizoenen uitkwam voor de Trojans, het team van de University of Southern California, een belangrijke rol in UVV's zege van vanavond. Hij stond een lead-off single in de achtste inning toen aan Dillon True, maar zorgde daarna weer voor drie nullen, waaronder weer twee strikeouts. In totaal schakelde Mezger 13 slagmensen met drie slag uit in zijn Hoofdklasse-debuut en werd de winnende werper.

UVV brak de 1-1 stand in de zesde inning op nieuwe werper Gijs van Els. Rossini Frolijk kreeg vier wijd en Giovanni Samboe sloeg een tweehonkslag met één uit, waarna een honkslag van Daan Cornelissen Frolijk binnenbracht en UVV op voorsprong zette. Een fout in het outfield volgde, waardoor ook Samboe kon scoren. Hierna nam Sedley Karel de pitching over en kreeg een opofferingsslag tegen van Brennan Nijhof, waardoor het 4-1 werd.

UVV voegde een punt toe in de negende inning. Brennan Nijhof en Andy Raaff begonnen met een honkslag. Met deze lopers op het tweede en derde honk en tegenover nieuwe werper Leon Elshof sloeg Norbert Jongerius in een dubbelspel, maar hierna zorgde een fout op een klap van Dennis Ribbens voor 5-1.

Mr. Cocker HCAW - UVV 1-5
RHE
UVV000103001-5100
Mr. Cocker HCAW100000000-143
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl222211
Chris Mezger, W (1-0)613-2--
Duko Jansen1-----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach21-1--
Tony Kreisel341311
Gijs van Els, L (0-1)0.1-1232
Sedley Karel1.23----
Marco Schel1 (*)1-41-
Leon Elshof1-----
(*) - Schel gooide op twee slasgmensen in de 9e inning
Homerun: UVV: Ferd van Stekelenburg (1)(solo,4th,op Kreisel).
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Efran Silvania, 3B-Olav Steijger.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Fred Haak.
Play-by-Play-Feiko Drost.
Speeltijd-3:07 uur.

(12 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.