Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Koninkrijksteam sluit voorbereiding af met verlies vs. Dominicanen
English
TAIPEI (Taiwan) - Het team van het Koninkrijk der Nederlanden sloot de voorbereidingen op de komende Premier12 vandaag (zaterdag 7 november) af met een laatste oefenwedstrijd. De ploeg ontmoette het team van de Dominicaanse Republiek (vijfde op de wereldranglijst) in Tianmu Stadium in Taipei.

De Dominicanen hielden Oranje zeven innings puntloos, scoorden zelf tweemal via drie hits en een fout in de tweede inning, voegden een 3-run homerun toe en wonnen met 5-3. Vier van de vijf punten waren onverdiend als gevolg van twee fouten. De Dominicanen worden puntloos gehouden door solide Nederlandse pitching in de laatste vijf innings, waarna de aanval drie runs produceert in de laatste twee innings, maar uiteindelijk met lege handen staat.

De Nederlandse ploeg begon woensdag met een 7-0 winst tegen het team van de University of New Taipei City, waarna vrijdag een nipte 3-2 nederlaag volgde tegen de USA. Vorige maand won de ploeg twee eerdere oefenwedstrijden tijdens het voorbereidende trainingskamp op Curaçao.
Verslag vs. Universiteit
Verslag vs. USA

De Nederlandse ploeg opent de Premier12 maandag tegen gastland Taiwan.

(7 november)De eerste inning van de wedstrijd bleef puntloos, maar beide ploegen lieten wel een honkloper achter. In de eerste helft van de eerste inning openden Anderson Feliz met een honkslag op starter Kevin Heijstek. Die schoof even later op naar het tweede honk nadat eerste honkman Andruw Jones een fraaie vangbal maakte op een foutbal. Maar daarna strandde Feliz.

In de tweede helft van de eerste inning bereikte Yurendell de Caster het honk via een infield-hit met één uit op Daniel Cabrera, maar ook hij strandde. Cabrera gooide in de Major League voor de Baltimore Orioles (2004-2008), Washington Nationals (2009) en Arizona Diamondbacks (2009). In die zes seizoenen gooide hij in 162 wedstrijden en had hij een 48-65 'record'.

De Dominicanen openden vervolgens de score in de tweede inning op Heijstek. Met twee uit leverden drie honkslagen en een fout leverden twee punten op. De twee slagmensen die Heijstek uitschakelde waren Major League-veteranen Miguel Olivo en Pedro Feliz De 37-jarige catcher Olivo speelde 13 jaar in de Majors (2002-2014) voor zeven verschillende clubs en kwam uit in 1124 wedstrijden. De 40-jarige Feliz speelde 11 jaar (2000-2010) in de Majors voor vier clubs, waaronder acht bij de San Francisco Giants en speelde in totaal in 1302 wedstrijden. Nadat Olivo was uitgeschakeld sloeg Aneury Tavarez een honkslag, waarna Feliz werd uitgeschakeld. Hierna sloeg ook Ronny Rodriguez een honkslag, net als volgende slagman Wilkin Ramirez. Tavarez scoorde op deze laatste honkslag, maar een foute aangooi richting derde honk stelde ook Rodriguez in de gelegenheid te scoren. Een vrije loop voor Anderson Feliz volvgde, maar daarna bleven twee lopers achter.

In de derde inning nam Mike Bolsenbroek de pitching van Heijstek over en kreeg drie nullen op rij. Oranje liet weer een loper achter in hun derde beurt nadat Randolph Oduber vier wijd had gekregen met één uit.


...Yurendell de Caster...
...2-uit-3, 4 wijd...
(© Foto: Henk Seppen)
De Dominicanen namen meer afstand in de vierde inning op Bolsenbroek. Tavarez kwam na een fout op het honk, waarna Rodriguez met één uit een honkslag sloeg sloeg. Even later, met twee uit, scoorden ze toen Anderson Feliz homerde om er een 5-0 stand van te maken. Er volgde nog een honkslag van Robinzon Diaz, maar die bleef achter.

In de vierde Oranje-beurt opent Andruw Jones met vier wijd. Hij wordt gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Wladimir Balentien, waarna de volgende twee slagmensen worden uitgeschakeld met daarbij een vangbal op een line drive van Curt Smith.

In de vijfde keert Mike Bolsenbroek terug op de heuvel voor een derde inning. Hij krijgt een honkslag tegen, maar schakelt daarna de volgende drie slagmensen uit.

In de 2e5 lijkt Oranje iets in de maak te hebben als Kalian Sams en Sharlon Schoop de beurt beiden beginnen met een honkslag. Maar hierna slaat Randolph Oduber in een dubbelspel en de inning komt ten einde wanneer Carlton Daal drie slag krijgt.

In de zesde krijgt nieuwe Oranje-werper Wendell Floranus drie nullen op rij. In de zesde Nederlandse beurt komt opnieuw een loper in scoringspositie. Yurendell de Caster begint met een honkslag, maar gaat gedwongen uit op een grounder van Andruw Jones. Bij een poging een dubbelspel te maken volgt een foute aangooi, waardoor Jones het tweede honk kan bereiken. Daar neemt Dwayne Kemp het als pinch-runner over en schuift op naar het derde honk als Wladimir Balentien wordt uitgeschakeld. Maar hij blijft daarna op het derde honk achter, want Curt Smith slaat een grounder die de inning afsluit.

In de zevende krijgt nieuwe Oranje-pitcher Jim Ploeger twee tweehonkslagen tegen, maar wordt ook gesteund met een fraai dubbelspel van tweede honkman Hainley Statia. Ploeger wordt begroet met een tweehonkslag van Robinzon Diaz, maar die wordt uitgeschakeld in een dubbelspel nadat Statia een bal heeft gevangen. Hierna slaat ook Wilson Betemit een tweehonkslag. Betemit is ook een Major League-veteraan op het Dominicaanse roster. De 34-jarige designated hitter speelde in 11 Major League-seizoenen (2001; 2004-2013) voor zeven clubs. Met Betemit op het tweede honk gooit Ploeger vier wijd op Mario Mercedes, maar staat geen punten toe.

Berry van Driel nam de pitching over in de achtste inning, maar komt niet in de problemen. Met één uit krijgt hij een honkslag tegen van Omar Luna, maar daarna volgen twee nullen.

Het Nederlands Team krijgt weer een scoringskans in de 2e8 als het de honken vol krijgt met nul uit en dit keer wordt de nul van het scorebord gewist. Gilmer Lampe komt na een fout op het honk, Gianfranco Wawoe slaat een honkslag en Yurendell de Caster krijgt vier wijd. Lampe en Wawoe scoren hierna als Dwayne Kemp volgt met een tweehonkslag. Maar met lopers op het tweede en derde honk worden de volgende drie slagmensen uitgeschakeld en blijven dus twee lopers in scoringspositie achter.

Bayron Cornelisse sloot de wedstrijd in de negende inning af voor Nederland. Hij kreeg een lead-off single tegen van Robinzon Diaz, maar schakelt dan de volgende drie wedstrijden uit.

In de laatste Oranje-beurt opent Kalian Sams met een tweehonkslag. Met twee uit scoort hij wanneer een uithaal in het linksveld van Gianfranco Wawoe wordt gemist. Wawoe blijft zelf doorrennen en probeert ook te scoren, maar wordt op de plaat uitgeschakeld waardoor de wedstrijd ten einde komt.

Nederland laat zeven lopers op de honken achter, waarvan vier in scoringspositie.

De startende spelers, hun vervangers, posities en slagprestaties in deze wedstrijd waren:
1 - Carlton Daal (SS, 0-uit-3), vervangen door Gianfranco Wawoe (SS, 1-uit-2); 2 - Yurendell de Caster (3B, 2-uit-3); 3 - Andruw Jones (1B, 0-uit-2), vervangen door Dwaye Kemp (PR, LF, 1-uit-1); 4 - Wladimir Balentien (DH, 0-uit-3), vervangen door Gianison Boekhoudt (PH, DH, 0-uit-1); 5 - Curt Smith (LF, 1B, 0-uit-4); 6 - Shawn Zarraga (C, 0-uit-3), vervangen door Dashenko Ricardo (C, 0-uit-1); 7 - Kalian Sams (RF, 2-uit-4); 8 - Sharlon Schoop (2B, 1-uit-3), vervangen door Hainley Statia (2B, 0-uit-1); 9 - Randolph Oduber (CF, 0-uit-1), vervangen door Gilmer Lampe (CF, 0-uit-2); Pitchers - Kevin Heijstek, Mike Bolsenbroek, Wendell Floranus, Jim Ploeger, Berry van Driel, Bayron Cornelisse.Koninkrijksteam Nederland - Dominicaanse Republiek 3-5
RHE
Dominicaanse Republiek020300000-572
Koninkrijksteam Nederland000000021-3123
pitchers Dominicaanse Republiekinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (0-1)211421
Mike Bolsenbroek3--43-
Wendell Floranus1-----
Jim Ploeger1-12--
Berry van Driel1--1--
Bayron Cornelisse1--1--
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Daniel Cabrera, W (1-0)3311--
Bryan Rodriguez2112--
Joel Payamps1--1--
Dioni Soriano1-----
Onassi Sirrett111221
Miguel Fermin, SV (1)11-11-
Homerun: Dominicaanse Republiek: Anderson Deliz (1)(4e,3-run,op Bolsenbroek).
Umpires: HP-, 1B-, 2B-, 3B-.
Official Scorer-.
Aanvang-12:37 uur.
Speeltijd-2:56 uur.

Game Notes:
Vijfde Oefenwedstrijd Koninkrijksteam Nederland ter voorbereiding op Premier12.
Wedstrijd gespeeld in Tianmu Baseball Stadium, Taipei, Taiwan.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.