Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Cubs slaan 6 HRs voor 2-1 voorsprong vs. Cards
English
CHICAGO, Illinois (USA) - De Chicago Cubs wonnen Game 3 van de National League Division Series maandagavond (12 oktober) vs. de St. Louis Cardinals met 8-6 om een 2-1 voorsprong te nemen in de best-of-five series. Er waren acht homeruns in de wedstrijd, waaronder een record-aantal van zes door de Cubs. In Game 2 gebruikten de Cubs 'small ball', waaronder twee puntscorende squeezes om te winnen, vanavond was het de 'long ball' op weg naar de winst. Game Four wordt dinsdag gespeeld.

Later vandaag werd de lange honkbaldag afgesloten met de derde ontmoeting tussen de Los Angeles Dodgers en New York Mets in hun NLDS.

Eerder vandaag werd in beide American League Division Series een vijfde een beslissende wedstrijd afgedwongen. De Houston Astros verzuimden een 6-2 voorsprong vast te houden tegen de Kansas City Royals en verloren met 9-6, terwijl de Toronto Blue Jays met 8-4 wonnen vs. Texas Rangers na de eerste twee wedstrijden op eigen veld te hebben verloren. Beide series worden woensdag voortgezet.
Verslag Game 4, Royals vs. Astros
Verslag Game 4, Blue Jays vs. RangersDe starter vanavond voor de Cubs was aas en rechtshander Jake Arrieta, terwijl rechtshander Michael Wacha startte voor de Cardinals.

Jake Arrieta was de winnende werper voor de Cubs in de NL Wild Card-wedstrijd vorige week vs. de Pittsburgh Pirates. Arrieta was dit seizoen 22-6 met een 1.77 ERA en boekte de meeste overwinningen door een Cubs-pitcher sinds Ferguson Jenkins in 1971. De laatste werper in de Major League die 22 overwinningen boekte was Justin Verlander, die er 24 won in 2011.

Michael Wacha was 17-7 dit seizoen en startte 30 wedstrijden, het meeste in zijn loopbaan. Hij neemt deel aan zijn derde opeenvolgende 'postseason' met de Cards. Dit seizoen was Wacha 1-2 in vier starts tegen de Cubs.In de eerste helft van de tweede inning opende Jason Heyward met een tweehonkslag voor de Cardinals, maar strandde later op het derde honk.

De Cubs openden even later de score in de thuishelft van de inning toen rookie Kyle Schwarber homerde met één uit.

Na een puntloze derde inning scoorden de Cardinals tweemaal in de vierde om de achterstand uit te wissen. Jake Arrieta gooide vier wijd op Stephen Piscotty en Matt Holliday om de inning mee te beginnen. Een strikeout volgde, maar daarna scoorde Piscotty het gelijkmakende punt toen Jhonny Peralta een tweehonkslag sloeg. Even later namen de Cards de leiding op een grounder van Tommy Pham.

De Cubs kwamen onmiddellijk langszij in de 2e4 toen Starlin Castro homerde met één uit. Met twee uit sloeg Addison Russell een driehonkslag, maar blesseerde zichzelf bij de sliding naar het derde honk. Javier Baez werd ingezet als pinch-runner, waarna Miguel Montero opzettelijk vier wijd kreeg om te kunnen gooien op werper Jake Arrieta, die drie slag kreeg.


...In 2012 nam Kris Bryant met Team USA deel aan de internationale...
...Haarlemse Honkbal Week in Nederland...
...Hier gaat hij uit bij stelen in een duel tegen Japan...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vijfde inning scoorden de Cubs driemaal om een 5-2 voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Jorge Soler een honkslag en dit keer volgde Kris Bryant met een 2-run homerun. In 2012 nam Bryant met Team USA deel aan de internationale Haarlemse Honkbal Week in Haarlem. Dit seizoen voerde Bryant alle rookies in de Major League aan in verschillende aanvallende categoriën, zoals homeruns (26), binnengeslagen punten (99), tweehonkslagen (31) en gescoorde punten (87). De enige andere rookie die tot vergelijkbare stats kwam in zijn rookie-seizoen was de legendarische Ted Williams, die het presteerde in 1939 als speler van de Boston Red Sox. Bryant's homerun was de tiende in dit 'postseason' geslagen door een rookie (alle acht teams samen), goed voor een record. Bryant's homerun zorgde ook voor een werperswissel. Kevin Siegrist nam het over van Michael Wacha, maar werd begroet met een homerun van Anthony Rizzo.

In de 1e6 verkleinden de Cards de achterstand naar 5-4 door tweemaal te scoren. Matt Holliday begon met een honkslag, waarna Jason Heyward homerde.

Opnieuw antwoordden de Cubs onmiddellijk en scoorde eveneens tweemaal in hun zesde slagbeurt op nieuwe werper Seth Maness. Chris Coghlan opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Dexter Fowler. Hierna nam Adam Wainwright het werpen over van Maness, maar werd eveneens begroet met een homerun, een 2-run klap van Jorge Soler, de vijfde Chicago-homerun.

En de punten en homeruns waren nog niet op!

In de 2e8 nam Jonathan Broxton het over van Wainwright. Hij begon met een strikeout, maar kreeg daarna een homerun tegen van Dexter Fowler. Die bezorgde Chicago niet alleen een 8-4 voorsprong, het zorgde ook voor een nieuw 'postseason'-record met zes homeruns.

In de 1e9 deden de Cards nog een laatste poging terug te komen op Hector Rondon, de vervanger van Pedro Strop. Die had voor drie nullen op rij gezorgd in de achtste, waaronder twee strikeouts. Met één uit kreeg Rondon een honkslag tegen van Randal Grichuk. Met twee uit homerde Stephen Piscotty om de achterstand te verkleinen naar 8-6. Maar daar bleef het bij voor de Cards.

(12 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.