Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Koninkrijksteam wint ook tweede duel vs. Curaçao All Stars
English
WILLEMSTAD, Curaçao - De nationale ploeg van het Koninkrijk der Nederlanden heeft ook de tweede wedstrijd tegen de Curaçao All Stars gewonnen en boekte dit keer een 8-1 winst op zaterdagavond (17 oktober) in Tio Daou Ballpark in Willemstad.

Vrijdagavond won Oranje met 7-0 in de eerste ontmoeting tussen de twee ploegen.
Verslag eerste wedstrijd

In de wedstrijd van zaterdag droegen Kalian Sams en Randolph Oduber bij met homeruns.

De Nederlandse ploeg verbleef een week op Curaçao ter voorbereiding op de naderende Premier12 volgende maand in Taiwan. De ploeg keert maandag terug.

Vorige week won de Curaçaose formatie drie wedstrijden tegen het honkbalteam van de Amerikaanse Dallas Baptist University. (17 oktober)In de eerste wedstrijd werd de Nederlandse ploeg in de eerste zes innings puntloos gehouden. In dit duel opende de ploeg de score in de tweede slagbeurt.

Tijdens de twee wedstrijden was er een bekend gezicht in de 4-man umpire crew. Marlo Remilia, die verschillende jaren een zeer gerespecteerde en goede umpire was in de Nederlandse Hoofdklasse, stond in de tweede wedstrijd achter de plaat. Hij was de 1B Umpire in de eerste ontmoeting op vrijdag.

Met één uit in de tweede inning kreeg Curaçao-starter Ramses Jamanika een honkslag tegen van Shawn Zarraga. Met twee uit sloeg ook Carlton Daal een honkslag en bracht Zarraga naar het tweede honk. Even later scoorde Zarraga het eerste punt toen Hainley Statia de derde honkslag in deze slagbeurt afleverde.


...Kalian Sams...
...3-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Een 4-run rally volgde in de derde inning. Met één uit kwam Yurendell De Caster op het honk na een infield-hit, waarna Sharlon Schoop vier wijd kreeg. Volgende slagman Kalian Sams raakte de bal vervolgens goed en sloeg een 3-run homerun. Shawn Zarraga volgde met een tweehonkslag, schoof op toen Dudley Leonora werd uitgevangen en scoorde het volgende punt op een infield-hit van Carlton Daal.

De Nederlandse ploeg maakte er een 6-0 stand van door weer een punt toe te voegen in de vierde inning toen Randolph Oduber homerde met één uit. Dat betekende het einde voor Jamanika. Hij werd opgevolgd door Marvin Lodowica. Hij begon met vier wijd voor Yurendell De Caster, maar hierna maakte de Curaçaose verdediging een dubbelspel om de inning af te sluiten.

Na drie nullen op rij in de vijfde kreeg Lodowica het volgende Nederlandse punt tegen in de zesde. Carlton Daal (die 3-uit-3 sloeg) opende met een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Hainley Statia. Hierna kreeg pinch-hitter Gilmer Lampe vier wijd en stal het tweede honk. Een grounder van Randolph Oduber stelde Daal vervolgens in staat te scoren. Gianison Boekhoudt kreeg ook nog vier wijd, maar daarna bleven twee lopers achter.

Jair Jurrjens was de startende werper voor de Nederlandse ploeg. De rechtshander gooide in (delen van) acht seizoenen in de Major League in 2007-2014 voor Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies. In die periode won hij 53 wedstrijden. Dit seizoen gooide Jurrjens voor Albuquerque Isotopes, het Triple-A team van de Rockies. In augustus van dit jaar werd Jurrjens 'released' door de Rockies en is momenteel Free Agent.

Jurrjens gooide de eerste twee innings voor Oranje. In de eerste inning kreeg hij een one-out single tegen van Dennis Gustina, die het tweede honk stal, maar daarna achterbleef. In de volgende inning kreeg Jurrjens een 2-out single tegen van Ulrich Snijders, maar ook hij strandde. Snijders speelde professioneel in de minors in 2006-2008, waarna hij uitkwam voor T&A San Marino in de Italian Baseball League in 2009 en 2010.

Shairon Martis nam de Nederlandse pitching over in de derde inning. Martis gooide in de Major League in 2008 en 2009 voor de Washington Nationals, waarna hij in de big league terugkeerde in 2013 bij Minnesota Twins. Dit jaar gooide hij voor twee Independent League-teams.

Martis kreeg een lead-off single tegen van Raydel Isabella in de derde inning, waarna vier wijd volgde voor Dennis Gustina met één uit. De twee bleven achter, want twee vangballen sloten de slagbeurt af. In de vierde, met twee uit, kreeg Martis honkslagen tegen van Ulrich Snijders en Jonathan Martijn, maar sloot de inning af met een strikeout. Dit seizoen speelde Martijn voor Billings Mustangs, het Rookie League-team van de Cincinnati Reds, met wie hij de Play-Offs haalde in de Pioneer League.


...Randolph Oduber...
...solo-homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
JC Sulbaran werd de derde Nederlandse werper toen hij de heuvel beklom in de vijfde inning. Hij begon met twee strikeouts en kreeg drie nullen op rij in de vijfde. In de volgende inning moest Sulbaran het enige Curaçao-punt toestaan. Hij begon met zijn derde strikeout, maar volgde met vier wijd voor Edinho Meyer en pinch-hitter Ramiro Balentien. De twee lopers schoven daarna op na een wilde worp. Nadat Sulbaran opnieuw een slagman met drie slag uitschakelde, kreeg hij een honkslag tegen van Luis Veloz, waarop Meyer scoorde. Balentien probeerde ook te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van midvelder Gilmer Lampe, die net in de wedstrijd was gekomen.

Nu met een 7-1 voorsprong voegde het Nederlands Team een punt toe in de eerste helft van de zevende inning. Met één uit kreeg Dashenko Ricardo vier wijd en hij bereikte het derde honk op een honkslag van Quintin De Cuba met één uit. Ricardo scoorde even later toen een fout volgde op een grounder van Kevin Moesquit om er 8-1 van te maken.

In de achtste inning kreeg Oranje nog twee honklopers op nieuwe werper Rodien Albertus. Met twee uit kwam Dwayne Kemp op het honk na een fout, waarna Gianfranco Wawoe een infield-hit sloeg, maar zij bleven daarna achter. In de negende opende Dudley Leonora met een tweehonkslag, maar hierna draaide Curaçao hun tweede dubbelspel van de wedstrijd.

In de 2e7 werd Berry van Driel de volgende Nederlandse werper. Hij werd begroet met een infield-hit van Raydel Isabella, gevolgd door een strikeout, maar kreeg toen een honkslag tegen van Dennis Gustina. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een wilde worp kreeg Curaçao de honken vol toen Johnny Gregorius vier wijd kreeg. Van Driel volgde met een nieuwe strikeout, waarna de inning ten einde kwam toen derde honkman Dwayne Kemp een prima actie maakte op een line drive langs de lijn van Edinho Meyer. En dat resulteerde in een gedwongen nul op het derde honk.

Tom Stuifbergen gooide vervolgens de achtste inning voor Nederland. De rechtshander, die tegen het einde van het Nederlandse Hoofdklasse-seizoen geblesseerd was, had een prima optreden, want hij gooide driemaal drie slag.

Orlando Yntema sloot de wedstrijd af. Met één uit zag hij Reangelo Beaumont het honk bereiken na een fout, maar daarna werden de volgende twee slagmensen uitgeschakeld om een einde aan de wedstrijd te maken.

De startende spelers (en hun vervangers) van Nederland in dit duel waren:
Catcher-Shawn Zarraga (Dashenko Ricardo), 1e Honk-Dudley Leonora (Quintin De Cuba), 2e Honk-Hainley Statia (Kevin Moesquit), 3e Honk-Sharlon Schoop (Dwayne Kemp), Korte Stop-Carlton Daal (Dudley Leonora), Linksveld-Randolph Oduber, Midveld-Chris Garia (Gilbert Lampe), Rechtsveld-Kalian Sams (Gianfranco Wawoe), Designated Hitter-Yurendell De Caster (Gianison Boekhoudt).

Zes werpers werden ingezet: Jair Jurrjens, Shairon Martis, JC Sulbaran, Berry van Driel, Tom Stuifbergen en Orlando Yntema.Curaçao All Stars - Koninkrijksteam Nederland 1-8
RHE
Koninkrijksteam Nederland014101100-8121
Curaçao All Stars000001000-183
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Jair Jurrjens, W (1-0)23-2--
Shairon Martis2113--
JC Sulbaran242111
Berry van Driel1212--
Tom Stuifbergen13----
Orlando Yntema1-----
pitchers Curaçao All Starsinn.SOBBHRER
Ramses Jamanika, L (0-1)3.1-1866
Marvin Lodowica3.214221
Rodien Albertus21-2--
Homeruns: Nederland: Kalian Sams (1)(3e,3-run,op Jamanika), Randolph Oduber (1)(4e,solo,op Jamanika).
Umpires: HP-Marlo Remilia, 1B-E. Margarita, 2B-E. Acosta, 3B-R. Gijsbertha.
Official Scorer-M. Bekeer.
Public Address Announcer-S. Willems.
Speeltijd-0:00 uur.

Game Notes:
Tweede Oefenwedstrijd Nederlands Koninkrijksteam ter voorbereiding op de Premier12.
Wedstrijd gespeeld in Tio Daou Ballpark, Willemstad, Curaçao.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.