Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: WBSC)

Japan wint Premier12-brons na 7-inning winst vs. Mexico
English
TOKYO (Japan) - Japan heeft het brons gewonnen op de inaugurele Premier12 na een 11-1 overwinning in 7 innings vs. Mexico op zaterdagmiddag (21 november) in de Tokyo Dome.

Japan besliste het eenzijdige duel met een 7-run rally in de tweede inning en 'outhitte' Mexico ook met 11-1. In dit duel werden totaal zes homeruns geslagen! In de voorronde won Japan slechts met 6-5 van Mexico en werd met 13-12 'outhit'. In dat duel sloeg Sho Nakata 3-uit-3 en sloeg vijf punten binnen, terwijl hij zelf het zesde scoorde.

In de halve finale werd Japan donderdag voor de finale uitgeschakeld door Zuid-Korea. Japan stond met 3-0 voor na acht innings, terwijl de dominante pitching de Koreanen op slechts één honkslag hield. Maar in de negende inning kwam Zuid-Korea tot een rally van vier punten op vijf hits om met 4-3 te winnen.
Verslag van dit duel

Mexico verloor hun halve finale vrijdag met 6-1 van de USA na een korte 1-0 voorsprong in de vierde inning.
Verslag van deze wedstrijd

De finale van de Premier12 wordt later vandaag (zaterdag) gespeeld en begint om 19:00 uur lokale tijd (11 uur Nederlandse tijd).

In deze bronzen wedstrijd was de Duitse scorer Stephanie Winkler de 'lead scorer' en was in gezelschap van de Cubaan Carlos Del Pino en de Amerikaan Brian Moore, die de play-by-play verzorgde. In de 6-man umpiring crew waren vier Amerikanen, waaronder Home Plate Umpire Kevin Sweeney. Bij het tweede honk stond de Canadees Tom Grieve, terwijl Jong-Chul Park uit Zuid-Korea bij het derde honk stond.

(21 november)Japan zette de toon in de eerste inning toen Tetsuto Yamada homerde met twee uit op starter Miguel Peña.

Japan, dat in dit duel de thuisploeg was, kwam vervolgens tot een rally van zeven punten met twee uit in de tweede slagbeurt op zes honkslagen. Alle punten waren onverdiend, maar de hoogtepunten in deze inning waren drie homeruns! Akira Nakamura opende met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Ginjiro Sumitani. Nadat een grounder de derde nul had opgeleverd scoorde Nakamura toen een veldfout werd gemaakt op een grounder van Hayato Sakamoto, wat de derde nul had moeten zijn. Hierna homerde Tetsuto Yamada opnieuw en voerde de stand op naar 4-0. Toen volgende slagman Yoshitomo Tsutsugo een honkslag sloeg, volgde een werperswissel. Cesar Carillo werd ingebracht als nieuwe werper, maar hij werd begroet met een 2-run homerun van Sho Nakata. Volgende slagman Ryosuke Hirata kreeg vier wijd en daarna was het Nobuhiro Matsuda die homerde en er een 8-0 stand van maakte.


...Japan won de Bronze Medaille...
(© Foto: WBSC)
In de volgende drie innings werd Japan puntloos gehouden, waarna Mexico tot scoren wist te komen in de eerste helft van de zesde inning op Tomoyuki Sugano. Hij had de pitching overgenomen in de vierde inning voor starter Shota Takeda, die slechts één honkslag had toegestaan en driemaal drie slag gooide. In de zesde was het Juan Perez, die opende met een homerun en daarmee voor het enige Mexicaanse punt zorgde. Perez had ook de eerste Mexicaanse honkslag geslagen in de derde inning en zo tekende hij dus voor beide hits van zijn team.

Mexico had alleen het tweede honk bereikt in de eerste inning. In de volgende slagbeurt draaide Japan een dubbelspel en in de derde strandde Perez op het eerste honk. Sugano kreeg vervolgens drie nullen op rij in de viede en vijfde, waarna hij in de zesde de homerun moest toestaan.

In de 2e6 pakte Japan het punt onmiddellijk weer terug. Met één uit kregen Yoshitomo Tsutsugo en Sho Nakata vier wijd, waarna Ryosuke Hirata volgde met een RBI-double om er 9-1 van te maken.

Nadat Mexico opnieuw op rij was uitgeschakeld in de 1e7 bereikte Japan het verschil van 10 punten om het duel af te sluiten in de tweede helft van de slagbeurt. Lead-off hitter Yuhei Nakamura werd geraakt door een worp en Shogo Akiyama volgde met een walk-off, 2-run homerun om de stand op 11-1 te brengen.

Daarmee had Japan negen van hun elf punten gescoord op homeruns, terwijl ook het enige Mexicaanse punt het gevolg was van een homerun.

En zo won Samurai Japan de bronzen medaille. De ploeg bleef in de voorronde ongeslagen on Poule B, waarna maandag de kwartfinale tegen vs. Puerto Rico met 9-3 werd gewonnen op weg naar de halve finale. Maar toen leed Japan de verbluffende nederlaag tegen Zuid-Korea.

Mexico speelde een prima toernooi onder leiding van veteraan-Manager Mike Brito. De 81-jarige honkbal-legende heeft een lange verbinding met de Los Angeles Dodgers als scout en dat leverde hem vier World Series-ringen op. Van de spelers die hij contracteerde bereikte er 27 de Major League, waaronder heuvelsensatie Fernando Valenzuela. De linkshander maakte op 20-jarige leeftijd zijn big league-debuut en werd toen de enige speler in de historie die in hetzelfde seizoen de Rookie of the Year Award en de Cy Young Award won! Mexico begon de voorronde in Poule B met een verrassende 6-4 winst vs. Venezuela en dat leverde de ploeg uiteindelijk een plek in de kwartfinale op. Mexico stuntte daarna met een 4-2 winst tegen Canada, dat ongeslagen was gebleven in Poule A. In de halve finale verloor Mexico vervolgens van de USA.

De vierde plaats leverde Mexico een bedrag van 300.000 dollar op, terwijl Japan 400.000 dollar krijgt voor de derde plek.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.