Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins completeert 'sweep' en keert terug naar Hoofdklasse
English
DORDRECHT - Met een overtuigende 7-inning, 13-1 overwinning versloeg Twins Mampaey The Hawks op zaterdag (26 september) en completeerde een 'sweep' in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. Daarmee promoveerde Twins en zal het volgend seizoen na afwezigheid van 11 jaar terugkeren in de Hoofdklasse.

Voor The Hawks betekent het verlies van de series dat het degradeerde naar de Overgangsklasse. Vorig jaar degradeerde de ploeg uit Dordrecht ook na verlies van dezelfde wedstrijdreeks tegen DSS, wat toen promoveerde. Echter, The Hawks keerde in februari van dit jaar terug in de hoogste afdeling na het terugtrekken van ADO Lakers.

(26 september)
Na een puntloze eerste slagbeurt, beide ploegen lieten een loper op het tweede honk achter, opende Twins de score met drie punten in de eerste helft van de tweede inning. Met één uit kreeg de Amerikaanse linkshander Enoch Deaton een honkslag tegen van Bob van der Meer, waarna vier wijd volgde voor Stijn Janssens. Met twee uit scoorden beide lopers toen Branden Kuzyk een driehonkslag langs de rechtsveldlijn, waarbij de rechtsvelder ook nog weggleed. Vier wijd voor Shurty Tremus volgde, waarna Kuzyk scoorde toen Deaton een fout maakte.

In de volgende twee innings stond Twins-starter Justin Erasmus slechts één slagman tot de honken toe, waarna de Australiër werd gesteund met nog eens drie punten in de eerste helft van de vierde inning. Opnieuw was het Bob van der Meer die de rally begon. Dit keer opende hij met een honkslag. Na het tweede honk te hebben gestolen bereikte hij het derde honk na een honkslag van Stijn Janssens en scoorde op een honkslag van Bart Janssen. De twee lopers schoven vervolgens op na een grounder en een nieuwe grounder leverde de tweede nul op, maar daarna sloeg Bart Hanegraaf een driehonkslag langs de rechtsveld-lijn om de volgende twee punten binnen te brengen en de stand op te voeren naar 6-0. Dat leidde tot een werperswissel. Evan Simons nam het over van Deaton, maar Twins had nu een reeds comfortabele 6-0 voorsprong.

In de tweede helft van de vierde inning maakte Twins twee fouten, maar hield The Hawks puntloos. Lead-off hitter Tim Roodenburg kwam na een fout op het honk, waarna hij opschoof na een mislukte pick-off met één uit. Maar hierna sloten twee grounders de slagbeurt af.

In de volgende inning had The Hawks opnieuw geen geluk. Berend Ruben begon met een honkslag, maar ging met één uit gedwongen uit op een grounder van Julian Goins. De laatste stal even later het tweede honk, maar bleef achter.

Twins voegde weer twee runs toe in de zesde. Met één uit kregen Shurty Tremus en Bart Hanegraaff beiden vier wijd. Dit keer was het Christopher Ge die beide lopers met een driehonkslag binnensloeg. Maar hij had mogelijk het derde niet kunnen bereiken wanneer werper Evan Simons tijdig het derde honk had kunnen overnemen op de aangooi vanuit het outfield. Simons werd opgevolgd door Jose Moreno, die de inning afsloot met een strikeout, maar Twins stond nu met 8-0 voor.

In de 2e6 kreeg Justin Erasmus drie nullen op rij, waarna Twins tot een 5-run rally kwam in de zevende. In deze inning sloeg Twins slechts twee honkslagen, maar waren er ook zes vrije lopen (viermaal vier wijd, tweemaal geraakt werpsters). Kevin Karper begon als pinch-hitter en kreeg vier wijd, net als volgende slagman Bob van der Meer. Hierna werd een punt gescoord op een honkslag van Stijn Janssens, waarna de honken vol kwamen toen Bart Janssen vier wijd kreeg. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel, want Michel Offerman nam het over van Jose Moreno. Tair Vrutaal werd vervolgens ingezet als pinch-hitter. Afgelopen zondag leverde hij de beslissende 2-run single af als pinch-hitter, maar nu werd hij geraakt door een worp, maar ook dat zorgde voor een punt. Een hierna volgende honkslag van Shurty Tremus zorgde voor de volgende twee punten. Hierna kwamen de honken weer vol te staan toen Bart Hanegraaf werd geraakt door een worp. Die ging gedwongen uit op een klap van Christopher Ge, maar dat stelde wel Vrutaal in staat het 13e punt te scoren voor Twins. Met twee uit kreeg Kevin Karper vier wijd in zijn tweede slagbeurt in de inning en zorgde weer voor een nieuwe volle-honken-situatie en werperswissel. Kevin van Veen werd ingebracht en sloot de inning af met een strikeout. Echter, Twins had nu een dominerende voorsprong en naderde een mercy-rule overwinning en promotie naar de Hoofdklasse.

In de 2e7 nam Koen Blom de pitching bij Twins over. Hij werd begroet met lead-off singles van Brian Raap en Gregory Trinidad en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Berend Ruben, terwijl Raap het eerste (en enige) punt van The Hawks scoorde. Nadat Ruben het tweede honk had gestolen werd Amir Daou geraakt door een worp. Een double steal volgde, omdat The Hawks uiteraard nog probeerde het verschil van 10 punten ongedaan te maken. Maar met lopers op het tweede en derde honk schakelde Blom volgende slagman Louie-Jay Sienders met drie slag uit. Hierna werd veteraan Remco Gorisse ingebracht om het duel af te sluiten. Hij gooide drie slag op Odion Gouverneur en dat betekende het einde van de wedstrijd.

En daarmee completeerde Twins een '3-game sweep' en promoveerde naar de Hoofdklasse. De feestvieringen konden beginnen voor de ploeg uit Oosterhout. Daarbij kreeg men gezelschap van het softbalteam van Twins, dat tegen het einde van de wedstrijd in Dordrecht arriveerde, nadat het zelf ook '3-game sweep' had gecompleteerd vs. Alcmaria Victrix in Hoofddorp. Daarmee konden ook de softbalsters promotie vieren, want ook zij keren volgend jaar terug in de hoogste afdeling. Dubbel feest dus vandaag en dat is natuurlijk heel toepasselijk als de naam van je club Twins is!Mampaey The Hawks - Twins 1-13 (7 inn.)
RHE
Twins0303025-13102
Mampaey The Hawks0000001-141
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Justin Erasmus, W (2-0)6512--
Koen Blom0.21-211
Remco Gorisse0.11----
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, L (0-2)3.213665
Evan Simons232222
Jose Moreno0.113144
Michel Offerman0.2-1111
Kevin van Veen0.11----
Box Score
Play-by-Play
Eindstand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Eindstand Prom/Deg PO
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Efrem Silvania, 2B-René Ras, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:36 uur.

Game Notes:
Game Three, best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off.
Twins wint Series, 3-0.
Twins promoveert naar de Hoofdklasse, terwijl The Hawks degradeert.
Weersomstandigheden bij anvang: Zonnig, 17,9° C, west-zuidwestelijke wind 19 kmu, windkracht 3,4 Bft, luchtvochtigheid 60%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.