Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis, Desiree van Alebeek & Marco Stoovelaar)

Twins shuts out Alcmaria en keert terug naar Hoofdklasse
English
HOOFDDORP - Twins boekte zaterdag (26 september) een 4-0 shutout tegen Alcmaria Victrix en completeerde daarmee een '3-game sweep', resulterend in promotie naar de Golden League. Daardoor zal de ploeg volgend seizoen terugkeren op het hoogste niveau na degradatie in 2012.

Het betekent ook dat Alcmaria Victrix het seizoen zonder winst afsloot. Na in de hele reguliere competitie zonder winst te zijn gewwest volgden drie nederlagen tegen Twins. Alcmaria Victrix speelde met een zeer jonge ploeg, maar begon tegen het einde van het seizoen wel steeds beter te spelen. En je kunt alleen maar respect en bewondering hebben voor deze ploeg, de speelsters en hun coaches.

De wedstrijd van vandaag, een thuiswedstrijd voor Twins, werd gespeeld op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp. Afgelopen weekeinde opende de best-of-five met twee thuiswedstrijden voor Alcmaria Victrix die werden gespeeld op het complex van Gryphons in Rosmalen. In de opzet die dit seizoen voor het eerst werd gehanteerd worden alle beslissende wedstrijden met betrekking tot kampioenschappen, promotie en degradatie gespeeld op neutrale locaties. Dit weekeinde werden al deze reeksne in Hoofddorp afgesloten.

(26 september)
...Twins viert de terugkeer naar de hoogste afdeling...
(© Foto: Fred Versluis)Game Three


...Minke Blok...
...2 hits, triple, 1 punt...
(© F: Desiree van Alebeek)
Na de eerste twee wedstrijden via de 7-punten verschil mercy-rule te hebben verloren speelde Alcmaria Victrix vandaag een prima duel. De ploeg sloeg weliswaar slechts drie hits op de Amerikaanse werpster Kaitlyn Medlam, maar aan de andere kant kreeg men slechts vier punten tegen.

Kaitlyn Medlam stond maar drie speelsters tot de honken toe (allen met een honkslag), die allen op het eerste honk strandden. Ze gooide negenmaal drie slag. Medlam startte het duel met drie strikeouts in de eerste inning en schakelde de eerste tien slagmensen op rij uit. Haar No-Hitter eindigde met één uit in de vierde inning toen Kim Buizer een honkslag langs de linksveld-lijn sloeg, maar ze strandde op het eerste honk.

In de vijfde inning, met twee uit, was het Malou Smit die voor de tweede Alcmaria-honkslag tekende, maar ook zij bleef op het eerste honk achter. In de zesde, ook met twee uit, sloeg Kim Buizer haar tweede honkslag, maar ze strandde opnieuw op het eerste honk en was de laatste speelster die het honk bereikte.

Nienke Verhofstad gooide voor Alcmaria Victrix en begon eveneens met een strikeout. Hierna kreeg Twins twee honkloopsters toen Minke Blok (met één uit) en Sophie Bugter (met twee uit) vier wijd kregenm maar zij bleven achter.


...Kim Buizer...
...2 hits...
(© F: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning bereikten de eerste twee Twins-slagvrouwen de honken, maar bleven eveneens achter. Noor Godefroy begon met een honkslag en Femke Duffhues kreeg vier wijd. Ze schoven op na een opofferingsstootslag van Shauni Thys, maar strandden daarna.

Twins opende daarna de score in de derde inning met twee runs. Minke Blok begon met vier wijd, schoof op na een grounder van Sandy Lauwers, waarna ze scoorde op een honkslag van Sophie Bugter. Met twee uit scoorde de laatste het volgende punt toen ook Noor Godefroy een honkslag sloeg. Femke Duffhues volgde met een nieuwe honkslag. Na te zijn opgeschoven op een wilde worp, bleven de twee achter.

Alcmaria voorkwam ene nieuw tegenpunt in de vierde inning. Met twee uit sloeg Minke Blok een driehonkslag voor Twins, maar bleef daarna achter op het derde honk.

Maar in de vijfde inning voegde de Oosterhoutse ploeg twee onverdiende punten toe, die werden gescoord met twee uit. Noor Godefroy en Femke Duffhues kregen toen vier wijd. Beiden scoorden toen een klap van Shauni Thys eindigde in een vangfout.

In de zesde bleef Minke Blok opnieuw op het derde honk achter. En zo had Twins een 4-0 voorsprong toen de eerste helft van de zevende inning begon. Kaitlyn Medlam kreeg toen drie nullen op rij om de wedstrijd af te sluiten en de '3-game sweep' te completeren.

Kort na afloop van de wedstrijd vertrok iedereen van Twins snel uit Hoofddorp richting Dordrecht waar het honkbalteam van Twins hun derde duel speelde in de Promotie/Degradatie-reeks tegen Mampaey The Hawks. De honkballers wonnen met 13-1 en keerden daardoor eveneens terug naar de Hoofdklasse. Daarna keerden beide teams terug naar hun thuisveld in Oosterhout om de dubbele promotie te vieren.Twins - Alcmaria Victrix 4-0
RHE
Alcmaria Victrix0000000-032
Twins002020X-460
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Nienke Verhofstad, L (0-2)616642
pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Kaitlyn Medlam, W (2-0)79-3--
Box Score
Play-by-Play
Eindstand GL
Eindstand SL
Stand Prom./Deg. PO
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Hans Hornstra.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-1:26 uur.

Game Notes:
Game Three best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off Golden League/SilverLeague.
Twins wint Series 3-0.
Twins promoveert naar de Golden League; Alcmaria Victrix degradeert naar de Silver League.
Wedstrijd gespeeld op het veld van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,2° C, noordoostelijke wind 14 kmu, windkracht 2,7 Bft, luchtvochtigheid 61%.
...Nienke Verhofstad aan slag voor Alcmaria Victrix met Malou Smit on-deck...
...Sophie Bugter is de catcher; Carolien Stadhouders de HP Umpire...

...Kaitlyn Medlam...
...Winnende Werpsters...

...Shauni Thys ontkurkt de champagne...
...Achter haar Kaitlyn Medlam...

...Winnende Hoofd Coach Daisy de Peinder...
...Achter haar staat team-scorer Patty Lijbers...
(© Foto's: Fred Versluis)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.