Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Swallows halveren Hawks-voorsprong in Nippon Series
English
SHINJUKU, TOKYO (Japan) - De Tokyo Yakult Swallows hebben de voorsprong van de Fukuoka SoftBank Hawks gehalveerd het het winnen van Game 3 van de Nippon Series op dinsdagavond (27 oktober). De Swallows wonnen met 8-4 in hun eerste duel van de finalereeks voor eigen publiek. De held van de wedstrijd was tweede honkman Tetsuto Yamada, die drie homeruns sloeg!

Fukuoka had een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven Nippon Series met het winnen van de eerste twee wedstrijden op eigen veld in het weekeinde. De ploeg opende zaterdag met een 4-2 overwinning. Op zondag leidde de Nederlandse werper Rick van den Hurk de Hawks naar een 4-0 shutout.

Game Four wordt woensdag in Tokyo gespeeld.
Verslag Game One
Verslag Game TwoDe wedstrijd werd gespeeld in Meiji Jingu Stadium, dat is gesitueerd in Shinjuku, één van de 23 zogemaande 'speciale wijken' in Tokyo Metropolis. Dit zijn autonome gemeenten met een eigen bestuur.

De Swallows namen twee keer vroeg in het duel een voorsprong, maar de Hawks kwamen beide keren langszij. De Swallows keken vervolgens tegen een 4-3 achterstand aan in de vijfde inning, maar scoorde daarna tweemaal om voor de derde keer de leiding te nemen. Dit keer hield de ploeg de voorsprong vast en voegde nog drie runs toe in de achtste inning.

Nadat bokser Ryota Murata de ceremoniële eerste bal had gegooid opende de thuisploeg de score in de eerste inning op starter Kenichi Nakata. Tsuyoshi Ueda begon met vier wijd, waarna hij scoorde toen Tetsuto Yamada homerde met één uit.

Fukuoka kwam langszij in de tweede slagbeurt op starter Toshihiro Sugiura. Akira Nakamura begon met een honkslag en Hiroaki Takaya sloeg daarna een honkslag met één uit. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Kenichi Nakata, waarna ze scoorden op een hierna volgende honkslag van Shuhei Fukuda.

In de tweede helft van de derde inning hernamen de Swallows de leiding toen Tetsuto Yamada zijn tweede homerun in de wedstrijd sloweg, dit keer met twee uit en geen honklopers.

Opnieuw maakten de Hawks de achterstand ongedaan en wederom via een homerun. In de eerste helft van de vierde inning was het Kenta Imamiya die opende met een homerun om de stand op 3-3 te brengen.


...Wladimir Balentien kreeg vanavond 3x drie slag...
...Op de foto is hij op de World Baseball Classic...
...2013 met het Nederlands Honkbal Team...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vijfde namen de Hawks voor de eerste (en enige) keer de leiding toen Kenji Akashi opende met een homerun (4-3). Het was het laatste punt dat de Hawks in dit duel scoorden. Met één uit in deze inning werd Swallows-starter Toshihiro Sugiura opgevolgd door Orlando Roman. Die sloot de inning af en werd de winnende werper. Roman werd afgelost in de zesde door Taichi Ishiyama, één van de vier relievers die de wedstrijd afmaakten en nog slechts twee honkslagen zouden toestaan.

In de 2e5 namen de Swallows opnieuw de leiding, dit keer voorgoed. Met twee uit kreeg Shingo Kawabata vier wijd, resulterend in een werperswissel. Starter Kenichi Nakata werd opgevolgd door Kodai Senga, maar die werd begroet met de derde homerun van de avond van Tetsuto Yamada en dat leverde de Swallows een 5-4 voorsprong op.

De Swallows voegden nog drie punten toe in de tweede helft van de achtste inning. Met één uit homerde Kazuhiro Hatakeyama. Hierna sloeg Yuhei Takai een tweehonkslag. Met twee uit kreeg pinch-hitter Yuichi Matsumoto vier wijd en werd vervangen door pinch-runner Takahiro Araki. Even later scoorden Takai en Araki toen Yuhei Nakamura volgde met een tweehonkslag om de voorsprong op te voeren naar 8-4.

Wladimir Balentien was minder succesvol voor de Swallows. De designated hitter kreeg driemaal drie slag.

Tetsuto Yamada werd de eerste speler in de Nippon Series-historie die drie homeruns sloeg in één wedstrijd. De enige andere speler die twee homeruns sloeg in opeenvolgende slagbeurten was de legendarische Shigeo Nagashima, die dit presteerde in 1970. In die Series werd Nagashima voor de vierde keer gekozen tot Meest Waardevolle Speler.

Yakult Swallows is één van de voormalige teams van Hensley Meulens. De huidige Manager van het Nederlands Honkbal Team speelde er in 1995 en 1996.

(27 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.