Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Doosan Bears één zege af van Korean Series-titel
English
SEOEL (Zuid-Korea) - De Doosan Bears zijn één zege verwijderd van de kampioenstitel in de KBO League. Vrijdag (30 oktober) wonnen de Bears met 4-3 tegen titelverdediger Samsung Lions om een 3-1 voorsprong te nemen in de best-of-seven Korean Series.

De Lions wonnen de titel in de voorgaande vier seizoenen, maar staan nu op van onttroning. In 2013 stonden de Lions eveneens met 3-1 achter in de Korean Series, maar wonnen toen de volgende drie wedstrijden om hun derde titel op rij te veroveren. De tegenstander toen was.....Doosan Bears. Het is de enige Series in de historie, waarin een 3-1 achterstand werd omgedraaid in een kampioenschap. 2013 was het eerste jaar waarin de Nederlandse werper Rick van den Hurk voor de Lions speelde.

Game Five wordt zaterdag gespeeld in Jamsil Stadium, het thuisstadion van de Bears.

De Lions openden de Korean Series maandag (26 oktober) op eigen veld met een nipte 9-8 zege. De volgende dag wonnen de Bears Game Two met 6-1 om de reeks in balans te brengen.
Op donderdag namen de Bears een 2-1 voorsprong door met 5-1 te winnen.
Verslagen eerste drie wedstrijdenGame Four werd vrijdag weer gespeeld in Jamsil Stadium, dat in 1982 de locatie was van het Wereldkampioenschap Honkbal en waar in 1988 het honkbaltoernooi plaatsvond van de Olympische Spelen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad.

De Lions kregen hun eerste twee slagmensen op de honken in de eerste inning, maar een dubbelspel en grounder sloten de slagbeurt af.

De Bears kwamen daarna wel tot scoren in hun eerste slagbeurt toen ook hun eerste twee slagmensen de honken bereikten. Met lopers op het tweede en derde honk en één uit sloeg Hyun-soo Kim een line drive richting eerste hionk, waar eerste honkman Ja-wook Koo een schitterende 'play' maakte en de slagman uitschakelde, maar daarna volgde een foute aangooi, resulterend in twee punten.

Even later namen de Lions de voorsprong over door driemaal te scoren in de tweede inning. Het eerste punt werd gescoord na een wilde worp. Met lopers op het tweede en derde honk was het dezelfde Ja-wook Koo die een 2-run single afleverde en de Lions op een 3-2 voorsprong zette.

De voorsprong was echter van korte duur, want de Bears kwamen langszij in de tweede helft van de vierde inning. Het gelijkmakende punt werd gescoord op een 'double play-grounder' van Eui-ji Yang.

De Bears namen vervolgens een 4-3 voorsprong in de tweede helft van de vijfde. Met twee uit sloegen Soo-bin Jung en Kyoung-min Hur een honkslag en dat leidde tot een werperswissel. Reliever Woo-chan Cha werd daarna begroet met een honkslag van Byung-hun Min die het leidende punt opleverde.

Hierna lieten de Lions lopers in scoringspositie achter in de zesde en zevende inning. De ploeg strandde ook verschillende lopers in scoringspositie in Game Three. In de 1e9 kwamen de Lions dicht bij het ongedaan maken van de achterstand. Closer Hyun-seung Lee, die in de voorgaande slagbeurt op de heuvel was gekomen, moest drie honkslagen toestaan met één uit. Maar opnieuw, met de honken vol, verzuimden de Lions te scoren. Eerst was er een gedwongen nul op de plaat, waarna een grounder de wedstrijd afsloot.

(30 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.