Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Mets voorkomen 'sweep' met ruime winst in Game 3 van World Series
English
QUEENS, New York City, New York ( USA) - De New York Mets halveerden de 2-0 voorsprong van de Kansas City Royals door vrijdagavond (30 oktober) Game Three van de World Series overtuigend te winnen met 9-3.

De Mets stonden in het begin van de wedstrijd tweemaal achter, maar namen daarna de leiding voorgoed in de tweede helft van de derde. Een 4-run rally in de zesde inning verhoogde de Mets-voorsprong op weg naar een ruime overwinning.

Vanavond was de eerste World Series-wedstrijd in Citi Field, dat in 2009 werd geopend.

Game Four wordt zaterdag in New York gespeeld.

Op dinsdag openden de Royals de World Series met een 5-4 winst in een 14-inning thriller die meer dan vijf uur duurde.
Op woensdag namen de Royals een 2-0 voorsprong door met 7-1 t winnen.
Verslag Game One
Verslag Game TwoDe startende werpers vanavond waren rechtshander Noah Syndergaard voor de Mets en rechtshander Yordano Ventura voor de Royals. Voor beiden was dit de eerste keer dat ze tegenover respectievelijk de Royals en Mets gooiden.

Noah Syndergaard was 9-7 dit seizoen met een 2.77 ERA. Hij was de startende en verliezende werper in Game 2 van de NLDS vs. de Los Angeles Dodgers, waarna hij in relief gooide in Game 5 van die reeks. Hierna was hij de startende en winnende werper in Game 2 van de NLCS tegen de Chicago Cubs. In zijn drie 'postseason'-optredens voor vandaag had Syndergaard 20 strikeouts en dat is een club-record voor rookies in een 'postseason'.

Yordano Ventura was 13-8 dit seizoen met een 5.09 ERA. In dit 'postseason' was Ventura de starter en verliezer in Game 1 van de ALDS vs. Houston Astros. Hij had een 'no-decision' in elk van zijn volgende drie starts, Game 4 van de ALDS en vervolgens Game 2 en Game 6 van de ALCS vs. Toronto Blue Jays.
...Mike Piazza in gesprek met De Telegraaf-reporter en...
...Grand Slam-webmaster Marco Stoovelaar nadat Italië...
...de Europese Kampioenstitel had gewonnen in 2012...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor aanvang van de wedstrijd werd de ceremoniële eerste bal gegooid door 12-voudig (zesmaal als Mets-speler) All Star catcher Mike Piazza, die in acht seizoenen uitkwam voor de Mets (1998-2005) tijdens zijn Major League-loopbaan van 16 jaar. Met 427 is Piazza de Major League-recordhouder voor meeste homeruns geslagen door een catcher. Piazza, één van de beste defensieve catchers, speelde voor de Nationale Ploeg van Italië tijdens de inaugurele editie van de World Baseball Classic in 2006. Hierna bleef hij actief bij de Italiaanse ploeg als Hitting Coach, ondermeer tijdens de volgende twee World Baseball Classics in 2009 en 2013, het Wereldkampioenschap in 2011 en het Europees Kampioenschap in 2010 en 2012.

Noah Syndergaard begon sterk voor de Mets met drie slag voor 'hot-hitting' lead-off hitter Alcides Escobar, maar moest daarna het eerste punt toestaan. De rechtshander kreeg een tweehonkslag tegen van Ben Zobrist, die het derde honk bereikte toen Lorenzo Cain het honk bereikte met een infield-hit. Even later scoorde Zobrist op een 'force play-grounder' van Eric Hosmer. Dit was Hosmer's 16e RBI in dit 'postseason', waarmee hij zijn eigen club-record opvoerde. Voor vandaag had Hosmer 27 RBI's in 28 'postseason'-wedstrijden in zijn carrière. De enige speler in de historie die meer RBI's had in zijn eerste 28 'postseason'-wedstrijden was de legendarische Lou Gehrig, die er 33 had.

De voorsprong was van korte duur, want de Mets antwoordden met twee runs in de tweede helft van de eerste inning op Yordano Ventura. Curtis Granderson begon met een infield-hit, waarna veteraan David Wright volgde met een homerun om de Mets op een 2-1 voorsprong te zetten.

In de eerste helft van de tweede inning begonnen Salvador Pérez en Alex Gordon met honkslagen. Hierna sloeg ook Álex Ríos een honkslag. Dat bracht Pérez over de plaat voor het gelijkmakende punt, terwijl Gordon richting derde honk ging en Ríos opschoof naar het tweede honk op de aangooi richting drie. Gordon werd aanvankelijk safe gegeven, maar dat werd na een challenge teruggedraaid. Ríos schoof op naar het derde honk na een opofferingsstootslag van Yordano Ventura, waarna hij het leidende punt scoorde na een doorgeschoten bal. Alcides Escobar volgde met een nieuwe honkslag, stal het tweede honk, maar strandde daar. Echter, de Royals hadden een 3-2 voorsprong genomen.

In de 2e3 waren het de Mets die de leiding weer overnamen. Pitcher Noah Syndergaard opende met een line drive single, waarna Curtis Granderson volgde met een homerun om er een 4-3 voorsprong voor de Mets van te maken.


...Curtis Granderson...
...3 runs, 2 hits, HR, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e4 voegden de Mets ween punt toe. Lucas Duda begon met een honkslag, waarna Travis d'Arnaud een tweehonkslag sloeg. Hierna sloeg Michael Conforto ook een honkslag en die bracht Duda binnen, zodat de stand op 5-3 kwam. Nadat volgende slagman Wilmer Flores uitging na een pop-fly werd Danny Duffy als vervangen voor Ventura. Duffy schakelde de volgende twee slagmensen uit.

In de vijfde inning kreeg Syndergaard drie nullen op rij, beginnend met twee strikeouts en afgesloten met een schitterende vangbal van rechtsvelder Curtis Granderson. De eerste van die strikeouts was voor Raul Mondesi, die de inning begon als pinch-hitter voor werper Danny Duffy. En daarmee schreef Mondesi geschiedenis. De Royals voegden de 20-jarige infielder toe aan hun World Series-roster na afloop van de NLCS. Hij nam daarop de plaats in van Terrance Gore, die in de voorgaande twee reeksen werd ingezet als pinch-runner. Mondesi schreef geschiedenis, want hij heeft geen enkele Major League-ervaring! En daarmee werd hij de eerste speler ooit die zijn Major League-debuut maakte tijdens de World Series. Mondesi is één van de top-talenten van de Royals en speelde dit seizoen in Double-A, waar hij .243 sloeg. Hij speelde dit jaar ook in de Futures Game. Mondesi speelde zijn laatste wedstrijd op 18 september in de kampioensreeks van de Texas League, maar was sindsdien actief in de Instructional League. De infielder is de zoon van voormalige Major Leaguer Raul Mondesi.

Na afloop van de vijfde inning was er een indrukwekkend speciaal 'Stand Up To Cancer' moment met spelers, coaches, umpires, media en fans, die kaarten ophielden met daarop de namen van geliefden die getroffen zijn door kanker. MasterCard overhandigde een donatie van 4,5 miljoen dollar aan SU2C.

In de 1e6 kreeg Syndergaard de honken vol. Na drie slag op de eerste twee slagmensen kreeg hij een honkslag tegen van Mike Moustakas, waarna vier wijd volgde voor Salvador Pérez en Alex Gordon, zodat de honken vol kwamen te staan. De inning eindigde daarna met een grounder en dus bleven de drie lopers achter.

In de 2e6 waren de Mets productief met een 4-run rally, die begon op reliever Franklin Morales. Met één uit sloeg pinch-hitter Juan Lagares een honkslag, waarna Wilmer Flores werd geraakt door een worp. Hierna kwam de 36-jarige veteraan Juan Uribe in het duel als pinch-hitter voor Syndergaard en leverde een puntscorende honkslag af die Lagares binnenbracht. In 2010 won Uribe de World Series met de San Francisco Giants. Hij kwam vanwege een blessure niet in actie tijdens de NLDS en NLCS, maar werd voor de World Series weer op het roster geplaatst. Vervolgens kwamen de honken vol te staan toen Morales een foute aangooi maakte op een comeback-grouder van Curtis Granderson. Uribe was waarschijnlijk toch wel safe geweest op het tweede honk, want Morales twijfelde eerst naar welk honk hij de bal zou gaan gooien. Met de honken vol verving Kelvin Herrera Morales, maar die werd begroet met een 2-run single van team-captain David Wright, die de voorsprong opvoerde naar 8-3. Daniel Murphy volgde met vier wijd, waarna het volgende punt werd gescoord op een opofferingsslag van Yoenis Cespedes.

De relievers van beide ploegen stonden hierna geen punten meer toe en zo halveerden de Mets de Royals-voorsprong en dwongen in elk geval een vijfde wedstrijd.

(30 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.