Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 november 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Dwayne Kemp & Loek van Mil winnen eerste duel in Australië
English

NEWMARKET, BRISBANE, Queensland / ROOTY HILL, BLACKTOWN, SYDNEY, New South Wales (Australia) - Dwayne Kemp en Loek van Mil waren succesvol in hun eerste wedstrijden van de Australian Baseball League. Het nieuwe profseizoen in Australië begon op donderdag (15 november).

Dwayne Kemp speelt in zijn eerste seizoen 'down under' en staat op het roster van Sydney Blue Sox. Zijn ploeg opende het seizoen op eigen veld en won met 8-1 van Geelong-Korea.

Loek van Mil is begonnen aan zijn vierde seizoen in Australië. Na drie seizoenen te hebben gespeeld voor Adelaide Bite gooit Van Mil nu voor regerend kampioen Brisbane Bandits. In de openingswedstrijd won Brisbane met 5-3 van Adelaide, het team van Bas Nooij, die in zijn derde Australische seizoen zal spelen.

Geelong-Korea is één van de twee nieuwe teams in de ABL. Eerder dit jaar voegde de ABL twee nieuwe, internationale teams toe aan de league, die dit seizoen uit acht ploegen bestaat. Een samenwerking met Zuid-Koreaanse honkbal-officials leidde tot de vorming van een team dat geheel is samengesteld uit spelers uit het Aziatische land. Dit team, Geelong-Korea, speelt de thuiswedstrijden in Geelong, bij Melbourne. Het andere nieuwe team is Auckland Tuatara, dat de thuiswedstrijden speelt in een voorstad van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Auckland.

...Dwayne Kemp sloeg 2-uit-5 in zijn Australische debuut...
(© Foto: Henk Seppen)
Sydney Blue Sox opende het seizoen voor eigen publiek op het Blacktown International Sportspark. Het Sportspark, dat eerder naar de naam Blacktown Olympic Park luisterde, is een multi-sport faciliteit met drie honkbalvelden, vier softbalvelden, twee voetbalvelden, twee velden voor cricket en Australian rules football en een atletiekbaan. Het Sportspark ligt in Rooty Hill, dat onderdeel is van de City of Blacktown, dat weer deel uitmaakt van de Greater Western Sydney regio.

Dwayne Kemp was de lead-off hitter voor Sydney, speelde als korte stop en sloeg 2-uit-5 in zijn Australische debuut. Het was Geelong-Korea dat de score opende in de eerste helft van de tweede inning op de Italiaanse starter Alessandro (Alex) Maestri. Seung-Han Kim begon toen met een honkslag en werd daarmee de eerste speler van deze nieuwe ploeg die een honkslag liet noteren. Hierna werd Joo-Ho Lee geraakt en even later werd Kim ook de eerste speler die tot scoren kwam voor Geelong, want Yong-Wook Lee volgde met een tweehonkslag. Maar de volgende drie slagmensen werd uitgeschakeld, waarvan twee met drie slag.

In het restant van de wedstrijd werd de Zuid-Koreaanse ploeg puntloos gehouden, hoewel een aantal lopers in scoringspositie wist te komen.

Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in de eerste inning kwam Sydney dicht bij de gelijkmaker in de derde slagbeurt. Michael Campbell opende met een tweehonkslag. Hierna leverde Dwayne Kemp een honkslag af. Kemp was uitgevangen in zijn eerste slagbeurt in de eerste inning. Campbell werd doorgestuurd op de honkslag van Kemp, maar werd uitgeschakeld op de thuisplaat. Met twee uit stal Kemp het tweede honk, maar bleef daarna achter.

In de vierde kwam Sydney tot een rally van vier punten op starter Jin-Yong Jang. De thuisploeg kreeg de honken vol toen Jack Murphy vier wijd kreeg, Trent D'Antonio een honkslag sloeg en Zac Shepherd eveneens een vrije loop kreeg. Een honkslag van Jake Levin zorgde daarna voor twee punten en een 2-1 voorsprong. Met één uit voegde de ploeg twee punten toen nadat Michael Campbell het honk bereikte op een foute aangooi. Campbell bereikte het tweede honk op de fout, maar even later werd hij uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een grounder van Dwayne Kemp.

Sydney voegde twee punten toe in de vijfde inning op nieuwe pitcher Jin-Sun Bae. Met de honken vol en één uit werd een punt gescoord na vier wijd voor Jake Levin. Een grounder van Alex Howe verhoogde de stand daarna naar 6-1.

In de zesde maakte Sydney er een 8-1 stand van. Kemp opende, maar werd uitgevangen. Hierna sloeg Jacob Younis een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een driehonkslag van de Taiwanees Hao-Wei Shen, die in de Taiwanese profcompetitie uitkomt voor Fubon Guardians. Even later scoorde Shen zelf op een grounder van de Amerikaan Jack Murphy.

Kemp sloeg zijn tweede honkslag met één uit in de achtste inning, maar werd daarna gedwongen uitgeschakeld.

...Loek van Mil kreeg een save in de opener...
(© Foto: Henk Seppen)
Titelverdediger Brisbane Bandits opende thuis tegen Adelaide Bite in Wild Moose Stadium. Het stadion van de Bandits heet eigenlijk Holloway Field, maar werd beging dit jaar hernoemd in Wild Moose Stadium na een sponsor-overeenkomst voor naamrechten met Asahi Premium Beverages. Het stadium ligt in Newmarket, een voorstad ten noordwesten van Brisbane.

In de openingswedstrijd sloot Loek van Mil de wedstrijd af voor Brisbane, terwijl Bas Nooij, de derde Nederlander in Australië, niet in actie kwam voor Adelaide.

Brisbane opende de score in de tweede helft van de eerste inning op de Amerikaanse starter Kurt Heyer toen Australiër Andrew Campbell en Amerikaan T.J. Bennett begonnen met back-to-back homeruns.

Adelaide halveerde de achterstand in de 1e3 toen Mitchell Edwards opende met een homerun op starter Sam Holland.

Brisbane nam meer afstand door tweemaal te scoren in de vierde slagbeurt op Heyer. Met één uit sloeg Daniel Nilsson een honkslag en de Cubaan Danny De La Calle een tweehonkslag. Hierna volgden Andrew Campbell en T.J. Bennett met puntscorende honkslagen om er een 4-1 stand van te maken.

Beide teams scoorden in de zesde inning. Met twee uit sloeg Aaron Whitefield een honkslag voor Adelaide op de nieuwe Taiwanese pitcher Ko-Chien Lin en scoorde op een tweehonkslag van de Amerikaan Mikey Reynolds. In de 2e6 opende Danny De La Calle voor Brisbane met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde na een honkslag van T.J. Bennett. De thuisploeg kreeg daarna de honken vol toen de volgende twee slagmensen vier wijd kregen, maar de drie lopers bleven allemaal achter.

Met een 5-2 voorsprong beklom Loek van Mil de heuvel voor Brisbane om tegen zijn voormalige team te gooien. Van Mil kreeg twee honkslagen en een punt tegen, maar schakelde ook twee slagmensen met drie slag uit en kreeg een save op zijn naam. Van Mil kreeg een lead-off single tegen van Mikey Reynolds, die daarna het tweede honk stal. Na drie slag voor de volgende slagman scoorde Reynolds op een tweehonkslag van de Amerikaan Michael Gettys om er een 5-3 stand van te maken. Van Mil volgde met een nieuwe strikeout, waarna een grounder een einde aan de wedstrijd maakte.

(15 november)

Gerelateerd Artikel:
Dwayne Kemp, Loek van Mil, Bas Nooij openen seizoen in Australië. (15 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.