Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 januari 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Granma komt naast Las Tunas in Cubaanse Kampioensfinale
English

BAYAMO, Granma (Cuba) - Regerend kampioen Alazanes de Granma heeft de best-of-seven Finale van de Serie Nacional de Béisbol in Cuba in balans gebracht door donderdag (24 januari) Game 4 tegen Leñadores de Las Tunas met 4-2 in winst om te zetten. Granma stond met 2-1 achter in de achtste inning, maar scoorde toen driemaal om het duel hun kant op te draaien. Las Tunas begon zaterdag met een 6-5 overwinning en voegde daar zondag een ruimere 11-4 winst aan toe. De reeks verhuisde daarna naar Bayamo, waar Granma dinsdag met 10-6 won om de voorsprong van Las Tunas te halveren. Game 5 wordt donderdag in Bayamo gespeeld. De finale keert daarna weer terug naar Las Tunas, waar zaterdag Game 6 op de agenda staat.

Las Tunas opende de score in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit sloeg Yuniesky Larduet Dominguez een tweehonkslag en stal het derde honk. Even later scoorde hij toen Jorge Yhonson Dixon volgde met een honkslag.

...Leandro Martínez Figueroa was de winnende...
...werper voor Granma; Op de foto gooit hij voor Cuba...
...tijdens de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
Granma kwam onmiddellijk langszij in de eigen derde slagbeurt. Roel Santos Martínez, die 3-uit-3 sloeg, opende met een driehonkslag en scoorde op een grounder van volgende slagman Yordan Manduley Escalona.

De volgende drie innings bleven puntloos. In de vijfde inning lieten beide teams een loper achter in scoringspositie.

Nadat Las Tunas wederom een loper in scoringspositie strandde in de zesde inning hernam de ploeg de leiding in de zevende. Rafael Viñales Alvarez begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Yordanis Alarcon Tardio. Viñales bereikte het derde honk op een grounder van Andres Quiala Herrera en scoorde het leidende punt op een wilde worp met twee uit van starter Lazaro Blanco Matos. De wilde worp was tevens vier wijd voor slagman Larduet en leidde tot een werperswissel.

De voorsprong was van korte duur, want Granma antwoordde met drie punten in de 2e8 om een 4-2 voorsprong te nemen. Dit keer begon Santos met een infield-hit richting startende werper Luis Gomez Gamez en bereikte het tweede honk toen die de bal hoog over het eerste honk gooide. Hierna werd Gomez afgelost door José Garcia Sanchez, maar die werd begroet met een honkslag van Manduley. Dat bracht Santos over de plaat, terwijl Manuley opschoof naar het tweede honk op de aangooi naar de plaat. Toen daarop een foute aangooi richting tweede honk volgde kon Manduley doorrennen naar het derde honk. Met Manduley op het derde honk en één uit kreeg de ervaren powerhitter Alfredo Despaigne Rodriguez opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Maar hierna sloeg Carlos Benitez Perez een puntscorende honkslag om Granma op een 3-2 voorsprong te zetten. Er volgde wederom een fout en dat stelde ook Despaigne in de gelegenheid te scoren. Dat werd weer gevolgd door een nieuwe werperswissel, want Diego Granado Acosta werd ingebracht. Hij begon met opzettelijk vier wijd, dit keer voor Lazaro Cedeño Gonzalez. Met twee uit sloeg Yulexis La Rosa Aguila een honkslag. Benitez probeerde op deze klap het volgende punt te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld, zodat de inning ten einde kwam.

In de 1e9 kreeg Las Tunas een honkloper met één uit op reliever Leandro Martínez Figueroa. Met twee uit volgde een honkslag. Met twee lopers op de honken nam Raidel Martínez Perez de pitching bij Granma over en sloot de wedstrijd af met een strikeout.

Las Tunas 'outhitte' Granma met 11-10. Yuniesky Larduet Dominguez (Las Tunas) en Roel Santos Martínez (Granma) sloegen beiden drie honkslagen.

(24 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Granma halveert voorsprong Las Tunas in Cubaanse Finale. (23 januari)
Las Tunas leidt 2-0 in Cubaanse Kampioensfinale. (22 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.