Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 januari 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Granma wint opnieuw en neemt leiding in Cubaanse Kampioensfinale
English

BAYAMO, Granma (Cuba) - Regerend kampioen Alazanes de Granma boekte donderdag (25 januari) een overtuigende 11-5 zege tegen Leñadores de Las Tunas in Game 5 van de best-of-seven Finale van de Serie Nacional de Béisbol in Cuba. Hierdoor heeft Granma een 3-2 voorsprong genomen in de Finale na de eerste twee wedstrijden te hebben verloren. Las Tunas begon zaterdag met een 6-5 overwinning en voegde daar zondag een ruimere 11-4 winst aan toe. De reeks verhuisde daarna naar Bayamo, waar Granma dinsdag met 10-6 won om de voorsprong van Las Tunas te halveren en kwam dinsdag langszij in de Finale door met 4-2 te winnen. De Series keert nu weer terug naar Las Tunas, waar zaterdag Game 6 op de agenda staat.

Granma opende de score in de tweede helft van de eerste inning op een honkslag van Carlos Benitez Perez, maar Las Tunas kwam langszij in de eerste helft van de tweede inning. Een honkslag van Yordanis Alarcon Tardio maakte er toen een 1-1 stand van.

In de 2e3 brak Granma de wedstrijd open en scoorde zeven punten op vijf honkslagen, waaronder een grand slam homerun. Roel Santos Martínez begon met vier wijd, stal het tweede honk en scoorde het leidende punt op een hiernavolgende honkslag van Yordan Manduley Escalona. Er volgde een werperswissel, maar nieuwe pitcher Yudiel Rodriguez Leon raakte volgende slagman Guillermo Aviles Difurno met een worp. Met twee lopers op de honken leverde veteraan Alfredo Despaigne Rodriguez een puntscorende honkslag af om er een 3-1 stand van te maken. Een nieuwe werperswissel volgde en Alejandro Meneces Abellei beklom de heuvel voor Las Tunas. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Benitez en kreeg de honken vol toen hij Lazaro Cedeño Gonzalez met een worp raakte. Raul Gonzalez Isidoria sloeg de bal vervolgens over de tribunes in het linksveld voor een grand slam homerun die de stand opvoerde naar 8-1.

In de 2e5 homerde Gonzalez opnieuw voor de thuisploeg.

Met een 9-1 achterstand kwam Las Tunas tot een rally van vier punten in de 1e6. Met één uit en twee lopers op de honken tekende Alarcon voor een puntscorende honkslag. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Andres Quiala Herrera vier wijd kreeg en dat leidde tot een werperswissel. Cesar García Rondon nam het over, maar kreeg een 2-run double tegen van Yuniesky Larduet Dominguez en gooide vier wijd op Jorge Yhonson Dixon. Met de honken opnieuw vol werd Yosver Zulueta Gonzalez de nieuwe werper voor Granma. Hij zag nog een punt worden gescoord op een honkslag van Danel Castro Muñagorri, maar schakelde daarna de volgende twee slagmensen uit.

In de 2e8 nam Granma nog wat meer afstand toen Manduley een 2-run homerun sloeg om er een 11-5 stand van te maken.

Las Tunas 'outhitte' Granma met 14-13. Yordanis Alarcon (Las Tunas) en Raul Gonzalez (Granma) sloegen beiden 4-uit-4.

(25 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Granma komt naast Las Tunas in Cubaanse Finale. (24 januari)
Granma halveert voorsprong Las Tunas in Cubaanse Finale. (23 januari)
Las Tunas leidt 2-0 in Cubaanse Kampioensfinale. (22 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.