Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 juli 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Nieuw profteam voor Kalian Sams
English

AUGUSTA, Sussex County, New Jersey (USA) - De Nederlandse profhonkballer Kalian Sams heeft een nieuw team. Na te zijn 'released' op 7 juli werd de outfielder zes dagen later aangetrokken door Sussex County Miners. Sinds hij zich op 13 juli bij zijn nieuwe ploeg voegde speelde de 32-jarige Sams in vier wedstrijden. Sussex County is de regerende kampioen van de Can-Am League.

Op 7 juli maakte High Point Rockers, dat in hun inaugurele seizoen speelt in de onafhankelijke Atlantic League, bekend dat Sams was 'released'. Hij speelde in 20 wedstrijden voor High Point en sloeg .203 (13-uit-64) met drie doubles en één homerun. Sams scoorde zesmaal en sloeg negen punten binnen, maar kreeg ook 21 keer drie slag.

...Kalian Sams speelt sinds 2017...
...voor Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
Met zijn transfer naar Sussex County Miners keert Kalian Sams terug naar de Can-Am League, kort voor Canadian American Association of Professional Baseball. In deze league speelde Sams in de voorbije vier seizoenen voor Les Capitales de Québec in Québec City (Canada), met wie hij in 2017 kampioen werd. In de kampioensfinale vorig seizoen speelde Sams met Québec tegen Sussex County Miners en verloor de best-of-five met 3-1.

Op 13 juli maakte Sussex County Miners bekend dat het Sams had aangetrokken. 's Avonds, in Skylands Stadium, speelde zijn nieuwe team thuis tegen Ottawa Champions. Sams werd in de zevende inning ingezet als pinch-hitter en sloeg toen een grounder. Hij sloeg 0-uit-2 voor Sussex County dat het duel won met 13-6.

De volgende dag sloeg Sams als tweede en was hij de rechtsvelder voor Sussex County tegen Ottawa. Hij toonde zijn aanvallende kracht, gaf zijn visitekaartje af en sloeg 3-uit-5 met een tweehonkslag en driehonkslag, scoorde tweemaal en had vijf binnengeslagen punten. Sussex County stond met 10-0 voor na drie innings, maar Ottawa scoorde daarna vier punten in de vierde, kwam tot een rally van acht punten in de zesde en won met 18-15.

Na twee vrije dagen speelde Miners de volgende wedstrijd op woensdag bij New Jersey Jackals. De twee ploegen zouden op die dag een double-header spelen in Yogi Berra Stadium, dat ligt op de campus van Montclair State University in Little Falls, New Jersey. Alleen de eerste wedstrijd werd gespeeld, want de tweede verregende. Het duel van donderdag werd eveneens afgelast.

Kalian Sams was aanvallend weer succesvol in deze wedstrijd. Hij was nu de midvelder en sloeg 1-uit-3, maar dat was een 3-run homerun. Hij scoorde drie punten en kreeg tweemaal vier wijd. Jackals stond met 3-0 voor na vier innings, waarna Sams zijn 3-run homerun sloeg in de vijfde om zijn ploeg op het juiste spoor te zetten. Sussex County won met 11-3.

Op vrijdag sloeg Sams 0-uit-3, maar scoorde een punt en sloeg er één binnen in een 6-2 nederlaag tegen Rockland Boulders in Pomona, New York.

Sams tekende zijn eerste profcontract bij Seattle Mariners in 2006. Hij maakte zijn profdebuut in 2007 toen hij uitkwam in twee Single-A teams van de Mariners. Hierna speelde hij in Rookie League, Single-A en Double-A in de Mariners-organisatie. Na te zijn 'released' speelde Sams in 2013 in Double-A en Triple-A voor San Diego Padres. In hetzelfde jaar spelde hij in Double-A voor Texas Rangers. Sinds 2014 speelt Sams in Independent Leagues.

Voordat hij zijn professionele loopbaan begon speelde Sams in de Nederlandse Hoofdklasse voor ADO in 2004-2006. Hij maakte zijn rentree in de hoogste afdeling in 2015 toen hij in vijf competitie-wedstrijden uitkwam voor Kinheim. Voordat hij terugkeerde in de Hoofdklasse nam Sams met Neptunus deel aan de Holland Series in 2013 en 2014. Sinds 2017 is Sams gerechtigd uit te komen voor L&D Amsterdam Pirates.

(20 juli)

Gerelateerd Artikel:
Kalian Sams 'released' door High Point Rockers. (7 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.