Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sterk eerste optreden Kenley Jansen in Major League Spring Training
English

FORT MYERS / WEST PALM BEACH, Florida / PHOENIX / SURPRISE, Arizona (USA) - Op maandag (1 maart) werden er weer 14 wedstrijden gespeeld in Major League Spring Training. Net als op zondag waren er zeven in Florida en zeven in Arizona.

Op de tweede speeldag van het Spring Training-seizoen speelden Ozzie Albies, Carter Kieboom en Kenley Jansen allemaal in hun eerste wedstrijd. Jansen had een sterk heuveloptreden voor Los Angeles Dodgers. Albies scoorde tweemaal voor Atlanta Braves en Kieboom sloeg een éénhonkslag en driehonkslag voor Washington Nationals.

Sherten Apostel speelde in zijn tweede wedstrijd voor Texas Rangers.

(1 maart)

Gerelateerd Artikel:
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)In FITTEAM Ballpark of The Palm Beaches in West Palm Beach speelde Washington Nationals thuis tegen Houston Astros en verloor met 7-6.

Carter Kieboom was de startende derde honkman voor Washington en sloeg 2-uit-3. Hij stond als vijfde in de slagvolgorde van Manager Dave Martinez en opende de tweede inning met een honkslag. Even later werd hij uitgeschakeld toen volgende slagman Drew Mendoza in een dubbelspel sloeg.

Met twee uit in de 2e3 opende Washington de score toen er drie opeenvolgende homeruns werden geslagen! Josh Harrison, Ryan Zimmerman and Yadiel Hernández maakten allemaal goed contact op reliever Steve Cishek. Kieboom was de volgende slagman, maar hij sloeg een grounder.

In de 1e4 sloeg Steven Souza, Jr. een 2-run homerun voor Houston. Washington scoorde weer een punt hun de eigen vierde beurt op een honkslag van Harrison, maar liet ook drie lopers achter.

Met één uit in de 2e5 sloeg Kieboom een driehonkslag, maar strandde op het derde honk, want de volgende twee slagmensen kregen drie slag. Kieboom werd daarna in de 1e6 vervangen door Adrian Sanchez.

Washington stond met 6-2 voor toen de negende inning begon, maar Houston kwam toen tot een rally van vijf punten om het duel om te draaien.In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers ging Atlanta Braves op bezoek bij Boston Red Sox en won met 5-3.

Ozzie Albies was de tweede slagman voor Atlanta en de startende tweede honkman. Hij sloeg 0-uit-2, maar scoorde twee punten.

In de eerste helft van de eerste inning, op Boston-starter Garrett Richards, opende Ronald Acuña voor Atlanta met een tweehonkslag, waarna Albies vier wijd kreeg. Jake Lamb volgde met een RBI-single in deze inning, waarin een aantal situaties werd gecreëerd. Met één uit raakten de honken vol toen ook Phillip Ervin een honkslag sloeg. Albies scoorde vervolgens na vier wijd voor William Contreras.

Met één uit in de derde inning, op reliever Kyle Hart, bereikte Albies het tweede honk na een fout. Met twee uit en de honken vol (tweemaal vier wijd) scoorden Albies en John Camargo (die vier wijd had gekregen) beiden op een honkslag van Contreras.

In de vijfde begon Albies aan slag, maar kreeg toen drie slag. Hij verliet het duel in de 2e5, want toen nam Sean Kazmar het tweede honk over.In Camelback Ranch-Glendale in Phoenix speelde Los Angeles Dodgers thuis en kwam tot een 10-0 shutout tegen Colorado Rockies in een 6-inning wedstrijd. Los Angeles sloeg 14 honkslagen, Colorado slechts twee.

Met Los Angeles op een 3-0 voorsprong gooide Kenley Jansen de vierde inning en had een sterk eerste optreden. De rechtshander gooide negen pitches, allemaal slag. Jansen schakelde Josh Fuentes en Greg Bird met drie slag uit. Hierna kwam hij op een 0-2 count op Elias Diaz, die de volgende worp richting eerste honkman Max Muncy sloeg. Jansen nam het eerste honk over om de nul te completeren.

Los Angeles opende score in de tweede inning via een 2-run homerun van DJ Peters. De ploeg voegde een punt toe in de derde en kwam tot een rally van nog eens zes punten in de vierde om een comfortabele voorsprong te nemen.In Surprise Stadium in Surprise speelde Texas Rangers thuis tegen San Francisco Giants. De teams speelden een 6-inning wedstrijd die met een 1-1 stand eindigde.

In de eerste helft van de vijfde inning, met Texas op een 1-0 voorsprong, kwam Sherten Apostel in de wedstrijd. Hij verving Nate Lowe en werd de nieuwe eerste honkman voor Texas. Apostel speelde ook in de opener van Texas op zondag.

In de 2e5 kreeg Apostel zijn enige slagbeurt, maar werd met drie slag uitgeschakeld door reliever Kevin Castro.

Texas scoorde het punt in de derde inning na een wilde worp. San Francisco kwam langszij in de zesde dankzij een tweehonkslag van Jason Krizan.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.