Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

BB Americas Qualifier: Teams bekend voor Super Round
English

PORT ST. LUCIE / WEST PALM BEACH, Florida (USA) - De vier teams die zullen uitkomen in de Super Round van de WBSC Baseball Americas Qualifier zijn bekend. Op woensdag (2 juni), de laatste dag voor de voorronde, plaatst de laatse ploeg zich voor de finaleronde.

De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen in Japan. De tweede en derde beste teams gaan naar de Baseball Final Qualier, die later deze maand begint in Mexico.

In Poule B plaatsten Canada en Venezuela zich op dinsdag na winst van hun tweede wedstrijd. Dat zorgde voor de uitschakeling van Cuba en Colombia.

In Poule A bereikte ook de USA de Super Round op dinsdag na het tweede overwinning. Op woensdag werd de Dominicaanse Republiek de tweede ploeg die zich kwalificeerde door winst tegen Nicaragua, dat zodoende werd uitgeschakeld. Wanneer Nicaragua had gewonnen waren de Dominicanen uitgeschakeld. Puerto Rico werd in deze Poule al op dinsdag uitgeschakeld.

Op woensdag boekte de Dominicaanse Republiek een overtuigende 13-3 winst in acht innings tegen Nicaragua in hun slotwedstrijd van de openingsronde. Venezuela bleef ongeslagen na een 5-0 shutout tegen Canada.

's Avonds kwam Cuba voor het eerst op dit evenement tot winst met een ruime 16-3 zege tegen Colombia. De wedstrijd tussen de USA en Puerto Rico in Port St. Lucie werd afgelast vanwege een onbespeelbaar veld na hevige regen. De wedstrijd is verplaatst naar donderdag. Wat het resultaat van dit duel ook zal zijn, de USA zal in deze Poule op de eerste plaats eindigen op basis van de winst tegen de Dominicanen. De USA plaatste zich op dinsdag voor de Super Round, terwijl Puerto Rico toen werd uitgeschakeld.

De Super Round begint op vrijdag. De Dominicaanse Republiek ontmoet dan Venezuela, terwijl de USA tegenover Canada staat. De teams nemen de gespeelde wedstrijd tegen de ploeg uit hun Poule in de Opening Round mee naar de Super Round. Zodoende beginnen de USA en Venezuela de beslissende ronde met een 1-0 'record'.

In Port St. Lucie kwam de Dominicaanse Repuliek op woensdagmiddag tot 15 honkslagen in hun duel tegen Nicaragua. Drie daarvan werden geslagen door Julio Rodríguez en Jeison Guzmán. Rodríguez homerde tweemaal en sloeg drie punten binnen. Yefri Pérez, Juan Francisco en Luis Liberato homerden ook. Guzmán sloeg eveneens drie punten binnen voor de Dominicanen.

De Dominicaanse Republiek, dat tot een rally van vier punten kwam in de vijfde inning, bereikte het verschil van tien punten in de 2e8.

Venezuela kwam tot een 5-0 shutout tegen Canada in West Palm Beach. Op de eerste dag van het toernooi gooiden Canadese werper een No-Hitter tegen Colombia. Maar in deze wedstrijd stond Canada zelf bijna zonder honkslagen tegenover de Venezolaanse pitching, want de ploeg sloeg maar één honkslag. Venezuela sloeg er acht en scoorde tweemaal in de tweede en vierde inning. Het vijfde punt werd toegevoegd in de zevende slagbeurt.

Canada sloeg de enige honkslag met één uit in de eerste helft van de eerste inning toen Jacob Robson de bal onbespeelbaar wegsloeg op starter Emmanuel De Jesús. Hij kreeg twee lopers in scoringspositie in de derde inning met één uit, maar een grounder en strikeout volgden. Door De Jesús maar vier innings gooide kon hij niet de winnende werper worden. Oddanier Eduardo Mosqueda Hernandez, die de vijfde en zesde inning gooide, kreeg nu de winst op zijn naam.

Venezuela scoorde de eerste twee punten in de tweede inning op honkslagen van Ramon Flores en Yonny Hernández. De ploeg voegde twee runs toe in de vierde op een homerun van Carlos Pérez. Het vijfde punt werd gescoord in de zevende toen ook Juniel Querecuto homerde.

's Avonds won Cuba hun slotwedstrijd met 16-3 in zeven innings tegen Colombia. Cuba verloor de eerste twee wedstrijden met slechts één punt verschil en werd uitgeschakeld voor de Olympische Spelen. Vandaag stond de ploeg met 7-0 voor na twee innings en had een 6-run rally in de vierde tegen Colombia, dat winloos bleef.

Cuba kwam tot 18 honkslagen, waarvan vier door Erisbel Arruebarruena, waaronder een homerun. Hij sloeg ook vier punten binnen. Raico Santos Almeida en Roel Santos sloegen beiden drie honkslagen. De eerste sloeg een driehonkslag en een homerun en had vier binnengeslagen punten. Yadir Orestes Mujica Diaz en Yordanis Samon sloegen beiden drie punten binnen voor Cuba. Jeter Deion Downs Mitchell homerde voor Colombia.

(2 juni)

Gerelateerde Artikelen:
WBSC Baseball Americas Qualifier van start in Florida; No-Hitter Canada. (31 mei)
WBSC Baseball Americas Qualifier: Eerste winst Nicaragua; Cuba uitgeschakeld. (1 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.