Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in Major League Spring Training
English

LAKELAND / NORTH PORT / WEST PALM BEACH, Florida / PHOENIX / PEORIA, Arizona (USA) - Op woensdag (3 maart) werden weer veertien wedstrijden gespeeld in het Major League Baseball Spring Training-seizoen.

Ozzie Albies homerde voor Atlanta Braves en Didi Gregorius speelde in zijn eerste wedstrijd voor Philadelphia Phillies. Carter Kieboom en Jurickson Profar kwamen eveneens in actie voor respectievelijk Washington Nationals en San Diego Padres.

Profar speelde in zijn eerste duel op dinsdag. Hij was toen de startende linksvelder voor San Diego en sloeg 0-uit-2 in een 7-2 winst in een 8-inning duel tegen Arizona Diamondbacks. Profar was één van de tweede Nederlanders die dinsdag speelden. De andere was Chadwick Tromp, die de startende catcher was voor San Francisco Giants. Hij sloeg ook 0-uit-2 in een 7-inning wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers, die met een 1-1 stand eindigde.

(3 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)In CoolToday Park in North Port speelde Atlanta Braves thuis tegen Baltimore Orioles en verloor met 8-1 in een 7-inning wedstrijd.

Ozzie Albies tekende voor het enige Atlanta-punt toen hij de 2e4 begon met een homerun op nieuwe pitcher Dillon Tate. Op dat moment stond Baltimore met 2-0 voor.

De homerun van Albies was één van de slechts drie honkslagen die Atlanta in dit duel sloeg. Albies was de startende tweede honkman voor Atanta. Hij sloeg een grounder in de eerste inning. Albies homerde daarna in zijn volgende slagbeurt en werd vervangen door Ryan Goins in de 1e5.

DJ. Stewart en Austin Hays homerden voor Baltimore, dat twee runs toevoegde in de vijfde inning en een rally van vier punten had in de zevende.Op Publix Field at Joker Marchant Stadium in Lakeland speelde Philadelphia Phillies een uitduel tegen Detroit Tigers en won met 4-2 in een 7-inning wedstrijd.

Didi Gregorius speelde in zijn eerste Spring Training-wedstrijd en was de startende korte stop voor Philadelphia. Hij sloeg 0-uit-3, maar scoorde een punt en sloeg er ook één binnen. En dus was hij verantwoordelijk voor twee van de vier punten van zijn ploeg die allemaal werden gescoord in de derde inning.

Nieuwe Detroit-pitcher Buck Farmer werd begroet met een lead-off triple van Travis Jankowski. Met één uit kreeg hij de honken vol na vier wijd voor Andrew McCutchen en geraakt werper voor Jean Segura. Jankowski scoorde hierna het eerste punt op een 'force play-grounder' van Gregorius, wat zorgde voor de uitschakeling op het tweede honk van Segura. Brad Miller volgde met een RBI-single. Even later scoorden Gregorius en Miller beiden op een tweehonkslag van Andrew Knapp, dat de stand opvoerde naar 4-0.

Detroit scoorde in de vijfde en zevende inning.In het FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach speelde Washington Nationals thuis tegen Miami Marlins en verloor met 8-5 in een 9-inning wedstrijd. Het stadion wordt sinds maart vorig jaar ook gebruikt als coronavirus testlocatie voor West Palm Beach.

Carter Kieboom was de startende derde honkman voor Washington en sloeg 0-uit-2. Hij zorgde met een pop-fly voor het einde van de tweede inning in zijn eerste slagbeurt. Kieboom opende daarna de vijfde inning en kreeg toen drie slag (looking).

In de 1e6 werd Kieboom vervangen door Drew Mendoza, die de nieuwe eerste honkman werd. Jordy Mercer kwam in het duel als Washington's nieuwe derde honkman.

Miami nam een snelle 3-0 voorsprong in de eerste helf van de eerste inning op een 3-run homerun van Adam Duvall. Kyle Schwarber en Josh Bell homerden voor Washington.In Peoria Stadium in Peoria speelde San Diego Padres thuis tegen Milwaukee Brewers en verloor met 8-5 in een 8-inning wedstrijd.

Jurickson Profar begon als midvelder voor San Diego In zijn eerste slagbeurt opende Profar de tweede inning, maar kreeg toen drie slag (looking) van startende pitcher Drew Rasmussen. Profar was weer de eerste slagman in de 2e4, dit keer tegenover Justin Topa. Profar kreeg vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een hiernavolgende grounder van Jake Cronenworth.

Profar begon voor de derde keer als slagman in de 2e6 met Milwaukee op dat moment op een 4-0 voorsprong. In zijn derde slagbeurt stond hij tegenover nieuwe pitcher Eric Yardley. Profar sloeg een kort klapje terug naar Yardley, die een ietwat wijde aangooi maakte, maar op tijd om de slagman uit te schakelen.

Nadat de grounder van Profar sloeg volgende slagman Jake Cronenworth een tweehonkslag en dat was de eerste honkslag voor San Diego, zodat er een einde kwam aan een No-Hitter. Zijn pinch-runner Gosuke Katoh scoorde vervolgens op een hiernavolgende tweehonkslag van Jorge Mateo en dat eindigde Milwaukee's shutout. Mateo bereikte daarna het derde honk op een grounder en scoorde op een honkslag van CJ Abrams, wat de achterstand terugbracht naar 4-2.

Profar, die als één van de laatste spelers in het trainingskamp arriveerde vanwege een visum-probleem, verliet het duel in de 1e7 toen hij werd vervangen door Robert Hassell.

Milwaukee scoorde weer in de 1e7. Maar in de 2e7 kwam San Diego langszij toen Gosuke Katoh een 3-run homerun sloeg in zijn eerste slagbeurt in het duel.

Milwaukee hernam de leiding weer in de achtste door driemaal te scoren.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.