Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Cocodrilos de Matanzas had op woensdag (10 maart) slechts één punt nodig om Game 3 te winnen van de best-of-seven Halve Finale tegen Leñadores de Las Tunas. Met de winst voorkwam Matanzas een 'sweep', want Las Tunas had de eerste twee wedstrijden gewonnen.

Op zondag won Las Tunas met 4-2 en de volgende dag werd een 10-6 overwinning geboekt. De winnaar van deze reeks gaat naar de allesbeslissende Kampioensfinale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Game 4 wordt op donderdag gespeeld.

De winnaar van deze Halve Finale ontmoet Alazanes de Granma in de best-of-seven Kampioensfinale. Op 27 februari won Granma hun best-of-seven Halve Finale tegen Vegueros de Pinar del Río met 4-2 om de eerste finalst te worden.

(10 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)Game 3: Las Tunas vs. Matanzas

In Estadio José A. Huelga in Sancti Spíritus bleven de eerste zes innings puntloos. Na negen innings had Matanzas eenmaal gescoord en dat bleek genoeg, want sterke pitching hield Las Tunas puntloos.

Matanzas kreeg hun eerste twee lopers op de honken in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit sloeg Yadil Mujica Díaz een honkslag op starter Alejandro Meneses Abelleira, maar hij ging even later uit bij een steelpoging. Ariel Sánchez Sánchez kreeg daarna vier wijd, maar strandde op het eerste honk. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de tweede inning, waarna weer een loper achterbleef op het eerste honk in de derde slagbeurt.

Las Tunas produceerde drie honkslagen in hun eerste drie slagbeurten op starter Reinier Rivero Estrada en kwam ook in scoringspositie. Met één uit in de tweede helft van de eerste inning sloeg Andrés Quiala Herrera een honkslag, net als Yosvani Alarcón Tardio met twee uit. Maar Rivero sloot af met een strikeout. In zowel de tweede als de derde inning liet Las Tunas een loper achter op het eerste honk.

Beide teams gingen op rij uit in de vierde inning, maar bereikten de honken weer in de vijfde. Yasiel Santoya Zulueta sloeg een honkslag voor Matanzas met één uit, maar een dubbelspel volgde. En voor Las Tunas kreeg Héctor Castillo Blair vier wijd met één uit. De inning eindigde toen Castillo werd uitgeschakeld met een pick-off op het eerste honk in een 'close play'. Er volgde een 'challenge', maar de beslissing van 1B Umpire Jorge Niebla Rodríguez werd bevestigd.

Matanzas kreeg daarna een grote kans de score te openen in de 1e6, want de ploeg kreeg de honken vol. Met één uit sloegen Aníbal Medina Pérez en Yadil Mujica Díaz een honkslag. De twee schoven op na een grounder, waarna Yariel Duque Salgado vier wijd kreeg, zodat de honken vol kwamen te staan. De drie lopers bleven achter, want een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

In de 2e6 liet Las Tunas een loper achter op het eerste honk. En zo was de wedstrijd na zes innings nog altijd puntloos. Maar dat veranderde in de eerste helft van de zevende inning.

Yadir Drake Domínguez opende voor Matanzas met een line drive in diep linksveld. Het leek er op dat de bal het veld zou verlaten, maar in plaats daarvan werd de omheining geraakt en bereikte Drake het tweede honk met een tweehonkslag. Met één uit was het Juan Miguel Vázquez Trujillo die de bal diep het rechtsveld in dreunde. Opnieuw leek de afstand genoeg voor een homerun, maar de bal werd gevangen door rechtsvelder Andrés Quiala Herrera net voor de omheining (en voor de Matanzas bullpen). Op deze vangbal schoof Drake op naar het derde honk en hij scoorde toen volgende slagman Eduardo Blanco Díaz een honkslag sloeg. Dat leidde tot een werperswissel. Alberto Pablo Civil Hidalgo nam het over, zag Blanco het tweede honk stelen, maar sloot de slagbeurt af met een strikeout.

Las Tunas kwam ook in scoringspositie in hun zevende slagbeurt. Yordanis Alarcón Tardio begon met vier wijd. Volgende slagman Andrés De La Cruz draaide hierna voor een stootslag. Op een inside pitch van Reinier Rivero Estrada draaide De La Cruz weg, maar de bal raakte zijn knuppel net boven zijn rechterhand. De bal kwam terecht in goed gebied, aangegeven door Home Plate Umpire Luis Figueredo Terrero en werd opgepakt door catcher Roberto Loredo Sarria (die net in het duel was), die De La Cruz tikte, terwijl Alarcón opschoof naar het tweede honk. Dat zorgde voor een discussie. De zes umpires kwamen bij elkaar, bespraken de situatie en bepaalden dat het een foutbal was, want de bal had ook de borst van De La Cruz geraakt nadat die van de knuppel was gekomen terwijl hij in het slagperk stond. En zo keerde Alarcón terug naar het eerste honk en vervolgde De La Cruz zijn slagbeurt. Echter, even later werd Alarcón gedwonegn uitgeschakeld op een stootslag van De La Cruz. Met een 2-wijd-0-slag count op volgende slagman Manuel Alejandro Avila Martínez kwam Matanzas-Manager Armando Jesus Ferrer Ruiz naar de heuvel voor het maken van een wissel. Linkshander Naykel Yoel Cruz Saldívar nam de pitching over van Rivero om de slagbeurt van de linkhandige slagman Avila af te maken, maar die werd op zijn beurt vervangen door de rechtshandige pinch-hitter Denis Peña Rivero. Zodoende waren er bij deze slagbeurt dus twee verschillende werpers en twee verschillende slagmensen betrokken. Cruz schakelde Peña met drie slag uit op drie pitches. Hierna raakte Cruz Eduardo García Torres met een worp, maar een vangbal maakte een einde aan de inning.

In de 1e8 werd Matanzas op rij uitgeschakeld door Alberto Pablo Civil Hidalgo. In de 2e8 kreeg Las Tunas weer een kans om langszij te komen. Andrés Quiala Herrera begon met een honkslag en Danel Castro Moñagorry kreeg vier wijd. Met twee lopers op de honken en nul uit werd Joel Suárez Hernández de nieuwe werper en hij kreeg drie vangballen.

Beide teams werden daarna op rij uitgeschakeld in de negende inning. Dat betekende dat één punt dus voldoende was voor Matanzas om dit duel te winnen en daarmee een 'sweep' te voorkomen.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.