Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Nederland shuts out Zweden in oefenduel
English

NOVARA (ItaliŽ) - Het Nederlands Honkbal Team heeft ook de tweede oefenwedstrijd gewonnen ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap. Op vrijdag (10 september) kwam Oranje tot een 6-0 shutout tegen Zweden in een 5-inning wedstrijd die werd gespeeld in Novara.

Op donderdag won Nederland de eerste oefenwedstrijd tegen Spanje met 7-3.

De 36e editie van het Europees Kampioenschap begin aanstaande zondag en wordt georganiseerd in de regio Piemonte in ItaliŽ. De wedstrijden worden daar op drie verschillende locaties gespeeld.

Op zondag opent Nederland het EK in Torino tegen Slowakije in Groep D. Zweden speelt de openingswedstrijd van het evenement op zondagochtend tegen TsjechiŽ in Settimo Torinese. Beide spelen eveneens in Groep D en ontmoeten Nederland op maandag (TsjechiŽ) en dinsdag (Zweden).

Voor aanvang van het duel van vandaag was al afgesproken dat een korte wedstrijd zou worden gespeeld en zodoende stonden de teams in vijf innings tegenover elkaar.

...Dwayne Kemp...
...2-uit-2, double, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Oranje werd aanvankelijk op rij uitgeschakeld in de eerste inning, maar scoorde daarna tweemaal in de tweede slagbeurt. Lead-off hitter Juremi Profar bereikte het honk na een fout en stal het tweede honk, waarna Jiandido Tromp vier wijd kreeg en de honken vol raakten na een honkslag van Dwayne Kemp. Nadat een pop-fly voor een binnenhoog had gezorgde leverde Dashenko Ricardo een 2-run single af. Volgende slagman John Polonius sloeg een line drive, maar die werd gevangen en eindigde in een dubbelspel, want Kemp werd ook uitgeschakeld op het tweede honk.

Een 4-run rally volgde in de derde inning. Met ťťn uit kreeg Roger Bernadina vier wijd en werd Ray-Patrick Didder geraakt door een worp. Met twee uit werd Denzel Richardson hierna ingezet als 'Additional Batter' in de slagvolgorde en leverde een pinch-hit, puntscorende honkslag af. Jiandido Tromp droeg daarna bij met een 2-run triple en scoorde zelf op een tweehonkslag van Dwayne Kemp. Richardson bleef in de slagvolgorde staan en werd zodoende een Extra Designated Hitter.

Nederland kwam ook op de honken in de vierde en vijfde inning, maar werd daarin puntloos gehouden. In de vierde opende Sicnarf Loopstok met een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'. In de vijfde sloeg Julian Rip een honkslag met twee uit, maar bleef achter. Rip had Ray-Patrick Didder verdedigend vervangen, maar beiden bleven in de slagvolgorde staan wat van Didder een 'Additional Batter' maakte.

Zweden kwam tweemaal in scoringspositie in drie pitchers. Juan Carlos Sulbaran startte en kreeg een 2-out single tegen in de eerste inning, maar die loper strandde op het eerste honk. In de tweede inning kreeg de rechtshander een lead-off double tegen, maar de volgende drie slagmensen werden uitgeschakeld.

Kevin Kelly nam de pitching over in de derde inning en schakelde drie slagmensen op rij uit. Met ťťn uit in de vierde kreeg hij een tweehonkslag tegen, maar volgde met een strikeout, waarna hij werd opgevolgd door Wendell Floranus, die afsloot met een strikeout. In de vijfde gooide Floranus vier wijd met ťťn uit, maar gooide ook driemaal drie slag.

Pitchers Mike Bolsenbroek, Lars Huijer en Franklin Van Gurp waren de enige spelers die niet speelden in de oefenwedstrijden. Dat betekent dat zij de meest waarschijnlijke werpers zijn die zullen gooien in de openingswedstijd op zondag tegen Slowakije.

De volgende spelers kwamen vandaag in actie:
Calten Daal (2B, 0-uit-3), Roger Bernadina (CF, 0-uit-2), Ray-Patrick Didder (RF, Additional Batter, 0-uit-2), Julian Rip (RF, 1-uit-1), Juremi Profar (1B, 0-uit-3), Denzel Richardson (PH, Additional Batter, Extra Designated Hitter, 1-uit-1), Jiandido Tromp (LF, 1-uit-1), Dwayne Kemp (DH, 2-uit-2), Junior Martina (3B, 0-uit-2), Dashenko Ricardo (C, 1-uit-1), Sicnarf Loopstok (C, 1-uit-1), John Polonius (SS, 0-uit-2) en pitchers Juan Carlos Sulbaran, Kevin Kelly en Wendell Floranus.

(10 september)

Gerelateerde Artikelen:
Nederlands Team wint oefenduel tegen Spanje. (9 september)
Verjongde selectie Nederlands Team bekend voor Europees Kampioenschap. (7 september)


Nederland - Zweden 6-0 (5 inn.)
123456789RHE
Zweden00000 -031
Nederland02400 -670
pitchers Zwedeninn.SOBBHRER
????5-2765

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, W (1-0)22-2--

Kevin Kelly, H (1)1.21-1--

Wendell Floranus1.141---

Umpire: HP-Novara.
Aanvangstijd-0:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Stadio Marco Provini, Novara (ItaliŽ) (complex Athletics Novara Baseball).

Game Notes:
29e interlandwedstrijd van Nederland tegen Zweden.
29e overwinning van Nederland tegen Zweden.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 27° C; windrichting noordwest; windsnelheid 6 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 43%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.