Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Hoofddorp Pioniers verslaat Neptunus en wint Urbanus Toernooi
English

ROTTERDAM - Hoofddorp Pioniers boekte op zondag (25 april) een overtuigende 9-3 overwinning tegen Curaçao Neptunus in Rotterdam om de winnaar te worden van de 39e editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Op eigen veld in Bussum eindigde organisator HCAW's laatste wedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates in een 4-4 gelijkspel.

Voor Hoofddorp Pioniers is het de vierde keer dat de ploeg het jaarlijkse evenement wint. Pioniers won eerder in 2008, 2009 en 2012. Vorig jaar won Neptunus het toernooi voor de elfde keer.

Voor vandaag was al duidelijk dat Amsterdam Pirates op de vierde plaats zou eindigen. De overige drie teams konden samen nog gelijk eindigen. Echter, door het gelijkspel werd HCAW uitgeschakeld en werd derde. Zodoende werd het duel tussen Neptunus en Pioniers beslissend, want de winnaar zou ook het toernooi winnen op basis van het onderling resultaat. Voor Neptunus was het de eerste nederlaag van het oefenseizoen. Voor vandaag kreeg de ploeg slechts tien punten tegen in vier wedstrijden, maar moest er nu negen incasseren.

Net zoals vorig jaar werd er ook dit keer geen individuele prijzen uitgereikt.

Met de wedstrijden van vandaag sloten Amsterdam Pirates, HCAW, Hoofddorp Pioniers en Neptunus hun oefenseizoen af. Aanstaande donderdag gaat de reguliere competitie in de Hoofdklasse van start. Regerend landskampioen Amsterdam Pirates opent het nieuwe seizoen met een 3-game series tegen Hoofddorp Pioniers en speelt een thuiswedstrijd op donderdag en zondag. Zaterdag wordt in Hoofddorp gespeeld. HCAW begint tegen Twins Oosterhout met een thuiswedstrijd op donderdag en zondag. De teams spelen op zaterdag in Oosterhout. Neptunus ontmoet Silicon Storks in hun eerste reeks van het nieuwe seizoen en speelt uitwedstrijden op donderdag en zondag. Het duel op donderdagavond wordt gespeeld op het veld van Neptunus in Rotterdam, waar ook zaterdag wordt gespeeld. Zondag wordt in Den Haag gespeeld.

(25 april)

Gerelateerde Artikelen:
HCAW en Amsterdam Pirates sluiten Urbanus Toernooi af met gelijkspel. (25 april)
Kleine zeges Neptunus en Pioniers op Dag 2 Urbanus Toernooi. (24 april)
HCAW en Neptunus openen Urbanus Toernooi met winst. (22 april)Hoofddorp Pioniers keek tegen een vroege 3-1 achterstand aan na de eerste inning, maar goede pitching en solide verdediging hield Neptunsu daarna puntloos in het restant van de wedstrijd. Na de achterstand te hebben teruggebracht naar 3-2 scoorde Pioniers driemaal in de vijfde om het duel om te draaien en voegde een 4-run rally toe in de zevende om een overtuigende overwinning te boeken en het Urbanus Toernooi voor de vierde keer te winnen en voor het eerst sinds 2012. Pioniers 'outhitte' Neptunus met 12-11. Verdedigend bleef de Hoofddorpse ploeg foutloos, maar Neptunus maakte vier fouten.

Pioniers opende de score in de eerste helft van de eerste inning op starter Kaj Timmermans met een onverdiend punt. Met één uit kwam Raul Jacobs na een fout op het honk en stal het tweede honk. Met twee uit werd Duco Nuijten geraakt door een worp. Even later voerden Jacobs en Nuijten een double steal uit. Kort daarna scoorde Jacobs het eerste punt op een wilde worp.

Neptunus antwoordde met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Lars Broersen. Met één uit kreeg de rechtshander een tweehonkslag tegen van Stijn van der Meer, waarna vier wijd volgde voor John Polonius en de honken vol raakten na een honkslag van Dwayne Kemp. Gianison Boekhoudt volgde met een 2-run single om Neptunus op voorsprong te zetten en een volgend punt werd gescoord na een honkslag van Dudley Leonora. Met lopers op het eerste en tweede honk eindigde de slagbeurt met twee vangballen.

In het restant van de wedstrijd werd Neptunus puntloos gehouden door zes werpers en kreeg nog maar drie lopers in scoringspositie.

In de tweede helft van de derde en vierde inning maakte de Pioniers-verdediging een dubbelspel. In de derde begon John Polonius voor Neptunus met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel op een grounder naar korte stop Duco Nuijten door Dwayne Kemp. Gianison Boekhoudt en Dudley Leonora volgden met honkslagen, maar bleven achter. In de vierde was het Gregory Muller die begon met vier wijd. Hij werd eveneens uitgeschakeld in een dubbelspel dat begon een grounder van Quintin de Cuba naar eerste honkman Jorrit Penseel.

Kaj Timmermans kreeg geen problemen in de tweede en derde third inning. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de tweede. Met één uit in de derde kreeg hij twee honklopers toen Jaison Gijsbertha een honkslag sloeg en Mark Smit na een fout op het honk kwam, maar zij bleven achter.

In de 1e4 pakte Pioniers een punt terug op nieuwe pitcher Berry van Driel, die zijn eerste optreden had. De ervaren rechtshander begon met drie slag, maar gooide daarna vier wijd op Thom Hoogkamer en Jair Bogaerts. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Jeldwin Orman, maar dat bracht Hoogkamer naar het derde honk. Hij scoorde op een infield-hit van Jorrit Penseel om de stand op 3-2 te brengen. Toen volgende slagman Duncan Beljaards vier wijd kreeg had Pioniers volle honken en volgde eenn werperswissel. Misja Harcksen nam het over en kreeg een inning-afsluitende vangbal, zodat drie lopers achterbleven.

In de 1e5 sloeg Pioniers toe en draaide het duel om. Misja Harcksen kreeg lead-off singles tegen van pinch-hitter Bodhi de Vreede en Raul Jacobs, wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. De Vreede scoorde hierna de gelijkmaker op een grounder van Tyler Boersma, waardoor Jacobs het derde honk bereikte. Hierna scoorde Jacobs het leidende punt op een klap van pinch-hitter Bram Stoovelaar. Geprobeerd werd Jacobs uit te schakelen maar er werd een fout gemaakt en iedereen was safe. Met twee uit scoorde Stoovelaar het volgende punt op een tweehonkslag van Jair Bogaerts om de stand op 5-3 te brengen in het voordeel van Pioniers.

In de zesde inning liet Pioniers lopers achter op het tweede en derde honk op Harcksen. Met één uit sloegen Duncan Beljaards en Jaison Gijsbertha een honkslag en schoven op na een 2-out single van Raul Jacobs, wat voor volle honken zorgde. Een grounder van Tyler Boersma leverde een gedwongen nul op en eindigde de slagbeurt.

In de 1e7 nam Pioniers meer afstand met een 4-run rally. Met één uit kreeg Pioniers de honken vol toen Angelo Wicklert een honkslag sloeg, Jair Bogaerts vier wijd kreeg en ook Jeldwin Orman een honkslag liet noteren. Volgende slagman Jorrit Penseel leverde ook een honkslag af, waarop werd gescoord door Wicklert en Nathan Berkel, die liep voor Bogaerts. Penseel ging gedwongen uit op een grounder van Duncan Beljaards, maar toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon ook Orman scoren. Met twee uit stal Beljaards het tweede honk, waarna hij scoorde op twee wilde worpen. Met de honken nu leeg kregen Jaison Gijsbertha en Bodhi de Vreede beiden vier wijd en werd Elton Koeiman de nieuwe werper. De ervaren rechtshander zag de twee lopers opschuiven op een wilde worp en kreeg de honken vol na vier wijd voor Raul Jacobs, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot. Maar Pioniers had nu een comfortabele 9-3 voorsprong.

Neptunus kreeg ook nog een loper in scoringsposite in de zesde en zevende inning, maar kon niet scoren. In de zesde, op nieuwe pitcher Nick Winkel, sloeg Dashenko Ricardo een tweehonkslag met twee uit en kreeg het derde honk na schijn, maar bleef achter. In de zevende opende Quintin de Cuba voor de thuisploeg met een honkslag, maar werd met één uit gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Roger Bernadina. Die kwam in scoringspositie na een honkslag van Stijn van der Meer. Sem Lauf werd hierna ingezet als nieuwe werper en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld in de achtste door Reangelo Willems. De ploeg kreeg de laatste honkloper in de 2e9 op closer John Michael Halley. De rechtshander begon met een strikeout, waarna een honkslag volgde van Gregory Muller. Maar hierna sloeg Quintin de Cuba een grounder naar tweede honkman Raul Jacobs, die de bal gooide naar korte stop Bram Stoovelaar, wat het begin was van een wedstrijd-afsluitend dubbelspel dat eindigde bij eerste honkman Jorrit Penseel.


...Links: Ervaren Neptunus-coaches Jan Collins en Wim Martinus maken een praatje...
...Rechts: Roy van de Wateringen was vandaag de umpire in het veld...

...Kaj Timmermans en Lars Broersen waren de startende pitchers voor Neptunus en Pioniers...

...Links: Roger Bernadina was de lead-off hitter voor Neptunus...
...Midden: Stijn van der Meer slaat een tweehonkslag in de eerste inning...
...Rechts: Gianison Boekhoudt op het eerste na zijn 2-run single in de eerste inning...

...Links: Dudley Leonora slaat een RBI infield-hit, terwijl 1B Jorrit Penseel op de bal wacht...
...Rechts: Mark Smit duikt terug tijdens een pick-off in de 3e inning; 1B Dudley Leonora ontvangt de bal...

...Jorrit Penseel en Dudley Leonora speelden op het eerste honk voor Pioniers en Neptunus...

...Berry van Driel en Misja Harcksen gooiden in relief voor Neptunus...

...Links: Korte stop Bram Stoovelaar maakt een dubbelspel in de vierde inning...
...Rechts: Raul Jacobs glijdt naar het 3e honk in de 5e inning en ontwijkt de tik van 3B Stijn van der Meer...

...Links: Catcher Dashenko Ricardo in gesprek met HP Umpire Rob Has in de 6e inning...
...Rechts: 2B Dwayne Kemp verliest de bal in de zon in de 6e inning, bekeken door RF Quintin de Cuba...

...Yassir Lachkar, Nick Winkel, Sem Lauf en Reangelo Willems gooiden in relief voor Pioniers...

...Pauzeren tijdens een werperswissel...
...Linkst: 3e honkman Duncan Beljaards, 2e honkman Raul Jacobs en korte stop Bram Stoovelaar...
...Rechts: Outfielders Gregory Muller, Darnel Collins en Quintin de Cuba...

...Links: Duncan Beljaards bereikt het 3e honk op een wilde worp in de 7e inning; 3B Stijn van der Meer wacht op de bal...
...Rechts: 2B Raul Jacobs probeert een dubbelspel af te malen in de 7e inning...
...Umpire Roy van de Wateringen en pitcher Nick Winkel kijken toe...

...Links: 2B Raul Jacobs maakt een fraaie vangbal in de 7e inning, RF Angelo Wicklert kijkt toe...
...Rechts: Elton Koeiman sloot de wedstrijd af voor Neptunus...

...Pioniers Hoofd Coach Mervin Gario en zijn ploeg hadden een prima middag in Rotterdam...
(© Alle Foto's: Robert Bos)


Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers 3-9 (9 inn.)
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers100130400-9120
Curaçao Neptunus300000000-3114
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Broersen, W (1-0)4-4733

Yassir Lachkar, H (1)1-----

Nick Winkel, H (1)1.2--3--

Sem Lauf0.1-----

Reangelo Willems1-----

John Michael Halley11-1--

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans33-11-

Berry van Driel, H (1)0.213111

Misja Harcksen, BS (1), L (0-1)333975

Elton Koeiman2.1411--

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Roy van de Wateringen.
Official Scorers-Muriël van de Wateringen-Doornbosch, Norbert van Oosterhout.
Aanvangstijd-14:04 uur.
Speeltijd-3:11 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Hoofddorp Pioniers wint het Urbanus Toernooi voor de vierde keer.
Oefenwedstrijd.
Game 6 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 10° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 56%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.