Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW en Amsterdam Pirates sluiten Urbanus Toernooi af met gelijkspel
English

BUSSUM - HCAW en L&D Amsterdam Pirates sloten de 39e editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi op zondag (25 april) af met een 4-4 gelijkspel. In Rotterdam boekte Hoofddorp Pioniers een overtuigende 9-3 overwinning tegen Curaçao Neptunus om de winnaar te worden van het toernooi.

Voor vandaag was al duidelijk dat Amsterdam Pirates op de vierde plaats zou eindigen. De overige drie teams konden samen nog gelijk eindigen. Echter, door het gelijkspel werd HCAW uitgeschakeld en werd derde. Zodoende werd het duel tussen Neptunus en Pioniers beslissend, want de winnaar zou ook het toernooi winnen op basis van het onderling resultaat. Voor Neptunus was het de eerste nederlaag van het oefenseizoen. Voor vandaag kreeg de ploeg slechts tien punten tegen in vier wedstrijden, maar moest er nu negen incasseren.

Net zoals vorig jaar werd er ook dit keer geen individuele prijzen uitgereikt.

Met de wedstrijden van vandaag sloten Amsterdam Pirates, HCAW, Hoofddorp Pioniers en Neptunus hun oefenseizoen af. Aanstaande donderdag gaat de reguliere competitie in de Hoofdklasse van start. Regerend landskampioen Amsterdam Pirates opent het nieuwe seizoen met een 3-game series tegen Hoofddorp Pioniers en speelt een thuiswedstrijd op donderdag en zondag. Zaterdag wordt in Hoofddorp gespeeld. HCAW begint tegen Twins Oosterhout met een thuiswedstrijd op donderdag en zondag. De teams spelen op zaterdag in Oosterhout. Neptunus ontmoet Silicon Storks in hun eerste reeks van het nieuwe seizoen en speelt uitwedstrijden op donderdag en zondag. Het duel op donderdagavond wordt gespeeld op het veld van Neptunus in Rotterdam, waar ook zaterdag wordt gespeeld. Zondag wordt in Den Haag gespeeld.

(25 april)

Gerelateerde Artikelen:
Pioniers verslaat Neptunus en wint Urbanus Toernooi. (25 april)
Kleine zeges Neptunus en Pioniers op Dag 2 Urbanus Toernooi. (24 april)
HCAW en Neptunus openen Urbanus Toernooi met winst. (22 april)Amsterdam Pirates stond halverwege de zevende inning met 3-0 voor, maar HCAW scoorde daarna vier punten. De landskampioen voorkwam de vijfde oefennederlaag door in de achtste inning langszij te komen.

Amsterdam Pirates opende de score in de 1e3 door driemaal te scoren op starter Dennis Burgersdijk. De rechtshander had drie man op rij uitgeschakeld in de eerste, maar kreeg een lead-off double tegen van Denzel Richardson in de tweede, maar die strandde op het tweede honk.

In de dede inning begon Max Clarijs voor Pirates met een honkslag en kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Raydley Legito. Clarijs was daarna safe op het derde honk toen een velderskeus-grounder richting kort van Roelie Henrique geen uit opleverde. Even later scoorde Clarijs het eerste punt na een honkslag van Kalian Sams, waarna Gilmer Lampe een 2-run double toevoegde die Pirates op een 3-0 voorsprong zette. Lampe werd zelf op het derde honk uitgeschakeld toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. Denzel Richardson en Kenny Berkenbosch volgden met honkslagen, maar bleven achter, want Burgersdijk sloot af met een strikeout.

In de volgende drie innings kwam Pirates maar eenmaal in scoringspositie. Met één uit in de vierde kreeg Max Clarijs vier wijd en schoof op na een grounder van Raydley Legito. Jasper Elfrink nam hierna de pitching bij HCAW over en kreeg een inning-afsluitende grounder. In de vijfde gooide Elfrink vier wijd op lead-off hitter Kalian Sams, maar werd gesteund met een dubbelspel. In de zesde kreeg de linkshander een one-out single tegen van Mick Vos, die gedwongen uitging op een grounder van Niels van Weert, die achterbleef op het eerste honk.

HCAW werd puntloos gehouden in hun eerste zes innings dankzij goede pitching. Juan Carlos Sulbaran had zijn eerste optreden van het seizoen voor de Amsterdamse ploeg. Hij gooide vijf solide innings, maar kreeg een volle honken situatie in de vierde.

In de tweede helft van de eerste inning sloeg Victor Draijer een honkslag voor HCAW met één uit, maar daarna schakelde Sulbaran tien slagmensen op rij uit.

In de 2e3 was er een déjà vu moment. HCAW's lead-off hitter Berend Ruben sloeg een foutbal op een worp van Sulbaran en raakte een lamp in één van de lichtmasten. De wedstrijd moest een paar minuten worden onderbroken voor het opruimen van glas en andere brokstukjes. Vorig seizoen moest een thuiswedstrijd van HCAW tegen Curaçao Neptunus worden gestaakt doordat een foutbal van Dashenko Ricardo een lamp vernielde. Er moest onderhoudswerk worden uitgevoerd, maar het duel zou de volgende avond worden voortgezet op het veld van Neptunus in Rotterdam. Echter, dat verregende. De wedstrijd werd uiteindelijk vier dagen later in Bussum uitgespeeld.

Met Pirates op een 3-0 voorsprong kreeg HCAW een kans wat terug te doen in de vierde. Met twee uit sloeg Victor Draijer opnieuw een honkslag, waarna Rodney Daal volgde met een ground-rule double. De honken raakten vol toen Sulbaran Max Draijer met een worp raakte. De rechtshander kwam ongeschonden uit de inning, want hij sloot af met een strikeout.

In de vijfde kreeg HCAW twee honklopers. Met één uit sloeg Kevin Dirksen een honkslag en met twee uit kreeg pinch-hitter Dion Frank vier wijd. Sulbaran sloot af met zijn vijfde strikeout.

In de zesde inning werd Sulbaran opgevolgd door Gio de Graauw, die na vorig seizoen naar Pirates overkwam van HCAW. De Graauw kreeg drie nullen op rij, maar kwam in de zevende in de problemen.

Met één uit in de 2e7 kreeg Max Draijer vier wijd, schoof op na een foute en scoorde op een honkslag van Arthur Bonevacia. Hierna kreeg HCAW de honken vol na een tweehonkslag van Jules Cremer en vier wijd voor Kevin Dirksen. Dat leidde tot een werperswissel en rookie Connor Prins werd ingezet. Hij kreeg een grounder van Berend Ruben, wat zorgden voor het gedwongen uitschakelen van Bonevacia op de plaat. Maar met twee uit scoorde HCAW drie punten toen Dion Frank, Julian Goins en Christopher Ge allemaal vier wijd kregen. De inning eindigde en drie lopers bleven achter toen Linoy Croes een grounder sloeg, maar HCAW stond nu met 4-3 voor. Door de doorschuif-regel (velderskeus) kwamen alle punten op naam van De Graauw.

In de 1e8 nam Arij Fransen de HCAW-pitching over, maar moest het vierde Amsterdamse punt toestaan. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Gilmer Lampe, die met één uit het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk via een wilde worp. Toen volgende slagman Kenny Berkenbosch drie slag kreeg eindigde de derde slagbal in een wilde worp en dat stelde Lampe in staat de gelijkmaker te scoren.

In de 1e9 kreeg Max Clarijs vier wijd voor Pirates met één uit en schoof op na een grounder, maar bleef achter op het tweede honk. HCAW kreeg nog maar één loper in hun laatste twee beurten op nieuwe pitcher Mike Groen. Met één uit in de negende kwam Jules Cremer na een fout op het honk, maar strandde op het eerste honk.


HCAW - L&D Amsterdam Pirates 4-4 (9 inn.)
123456789RHE
L&D Amsterdam Pirates003000010-472
HCAW000000400-460
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran5514--

Gio de Graauw, H (1)1.1-2244

Connor Prins, BS (1)0.2-3---

Mike Groen2-----

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk3.231633

Jasper Elfrink2.1-11--

Jack Wagner12----

Arij Fransen, BS (1)212-11

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Niek Elshof.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Aanvangstijd-14:02 uur.
Speeltijd-2:46 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 5 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 10° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 53%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.