Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Catcher Chadwick Tromp terug naar Triple-A van San Francisco Giants
English

QUEENS, NEW YORK CITY, New York / SACRAMENTO, California (USA) - De op Aruba geboren catcher Chadwick Tromp is weer terug in Triple-A, één dag na te zijn opgeroepen naar het Major League-team van San Francisco Giants. Op donderdag werd de 26-jarige speler toegevoegd aan het Major League-team, maar de volgende dag (27 augustus) werd Tromp weer teruggestuurd naar Sacramento River Cats, het Triple-A team van de club.

Tromp werd op donderdag opgeroepen om de ploeg wat meer mogelijkheden te geven op de catcherspositie, nadat regulier catcher Buster Posey afgelopen dinsdag geblesseerd uitviel. Sindsdien was zijn status dag-tot-dag. In zijn plaats was back-up catcher Curt Casali de catcher voor San Francisco.

Op donderdag werd besloten Tromp over te laten komen van Sacramento naar New York voor laatste wedstrijd van de 3-game series tegen New York Mets. Na een vlucht van ruim vijf uur arriveerde hij op tijd in New York en was in pak bij de ploeg op het moment dat de wedstrijd begon. In de achtste inning kwam Tromp in de wedstrijd als pinch-runner voor Casali, nadat die het duel verliet nadat hij tijdens zijn slagbeurt een foutbal op zijn voet had geslagen. Tromp was daarna de catcher in de achtste inning en sloeg een vangbal in zijn enige slagbeurt.

Echter, op vrijdag werd bekend gemaakt dat Posey weer in goede gezondheid was. En omdat de ploeg geen derde catcher nodig had nu dat Posey weer inzetbaar is werd Tromp teruggestuurd naar Triple-A. En zo maakte hij weer een vlucht van ruim vijf uur terug van New York naar California. Het was de vierde keer dit seizoen dat Tromp was toegevoegd aan het Major League-team.

Toen hij op donderdag werd opgeroepen zou Tromp aan een nieuwe 6-game series beginnen met Sacramento River Cats in Reno, Nevada tegen Reno Aces (Arizona Diamondbacks). Maar de opener van Sacramento in Reno op donderdag werd uitgesteld vanwege aanhoudende zorgen over de luchtkwaliteit in de regio vanwege bosbranden in de buurt. Als gevolg daarvan werd bekend gemaakt dat de wedstrijden van vrijdag, zaterdag en zondag zijn verplaatst naar Sacramento. Op vrijdag won Sacramento met 7-5. De wedstrijd van zaterdag in Sacramento werd daarna eveneens uitgesteld vanwege de luchtkwaliteit als gevolg van bosbranden in California.

(28 augustus)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.