Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Jurickson Profar terug in Major League bij San Diego Padres
English

EL PASO, Texas / HOUSTON, Texas / SAN DIEGO, California (USA) - Outfielder Jurickson Profar is terug in de Major League, want hij heeft is weer toegevoegd aan het team van San Diego Padres. Op vrijdag (8 september) nam de ploeg het contract over van Profar, die op dat moment uitkwam voor El Paso Chihuahuas in Triple-A. De volgende dag speelde Profar in zijn eerste duel voor San Diego.

...Jurickson Profar bij het Nederlands Team...
...tijdens de World Baseball Classic 2023...
(© Foto: Henk Seppen)
Op 27 augustus werd Profar 'released' door Colorado Rockies, waar hij in zijn eerste seizoen speelde. Vier dagen later tekende de 30-jarige op Curaçao geboren Profar een Minor League-contract bij San Diego Padres.

Nadat hij tot overeenkomst was gekomen met San Diego werd Profar ingedeeld bij El Paso Chihuahuas voor wie hij daarna uitkwam in vier wedstrijden. In die wedstrijden sloeg Profar .357 (5-uit-14) met twee homeruns, scoorde zes punten en sloeg er acht binnen.

Nadat hij aan het Major League-team was toegevoegd hoefde Profar niet zo heel veel te reizen, want hij was al in dezelfde staat als waar San Diego de volgende wedstrijd moest spelen. Vanaf vrijdag zou San Diego beginnen aan een 3-game series bij Houston Astros. Op dat moment was Profar met zijn Triple-A team in de eigen speelstad El Paso, dat eveneens in Texas ligt. De ploeg had op donderdag voor eigen publiek een reeks wedstrijden afgesloten en had geen wedstrijd op vrijdag, zodat Profar voldoende tijd had voor de twee uur durende vlucht van El Paso naar Houston om zich bij zijn nieuwe ploeg te melden.

Jurickson Profar kwam op vrijdag nog niet in actie, maar de volgende dag (zaterdag 9 september) stond hij in de startende line-up als eerste honkman en sloeg als zevende. Daarmee stond Profar in dezelfde startende line-up als Xander Bogaerts, die de korte stop was voor San Diego, dat uiteindelijk verloor met 7-5. In zijn eerste wedstrijd terug bij San Diego sloeg Profar 3-uit-4, waaronder een tweehonkslag en een homerun, scoorde eenmaal en sloeg twee punten binnen. De op Aruba geboren Bogaerts sloeg eveneens een tweehonkslag.

Jurickson Profar speelde eerder drie Major League-seizoenen voor San Diego in 2020-2022. Na afloop van vorig seizoen was hij een Free Agent, waarna hij tekende bij Colorado in maart tijdens Spring Training, anderhalve week voor aanvang van de competitie.

(9 september)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.