Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Hubert Bomba nieuwe coach van UVV; transfers bekend
English
...Hubert Bomba, Sanne Bolhuis...
(© Foto's: UVV)
VLEUTEN - De ervaren coach Hubert Bomba is de nieuwe Hoofd Coach van het softbalteam van UVV, dat in 2013 terugkeert in de Hoofdklasse na dit seizoen aanvankelijk te zijn gedegradeerd. Zoals eerder bericht blijft UVV Hoofdklasser en neemt de plaats in van Robur '58, dat geen representatieve ploeg kan samenstellen voor de hoogste afdeling. UVV maakte ook bekend dat drie speelsters de ploeg hebben verlaten na de degradatie, maar er zijn ook drie nieuwe speelsters toegevoegd aan het team voor volgend seizoen.

Hubert Bomba (ook bekend als Humphrey) speelde zelf honkbal in de Hoofdklasse voor Quick Amersfoort, waar hij speelde in de jaren zeventig en begin jaren tachtig (1976-1983) als outfielder. Later werd hij één van de coaches van deze club die toen op een lager niveau speelde. Bomba speelde ook enige seizoen in het herensoftbalteam van Antillian Stars. Naast het coachen bij Quick Amersfoort was Bomba later ook assistent coach van Almere Magpies toen die ploeg in 2010 in de Hoofdklasse uitkwam. Dit jaar was Bomba de 1B Coach van het Hoofdklasse-honkbalteam van Mr. Cocker HCAW.

Bomba, de opvolger van Melvin Brown, zal worden geassisteerd door Sanne Bolhuis, die dit seizoen Hoofd Coach was van het tweede team van UVV, met wie ze kampioen werd in de Tweede Klasse en daardoor promoveerde naar de Eerste Klasse. In 1998, als 16-jarige, speelde ze in 22 wedstrijden voor UVV, dat toen ook in de Hoofdklasse uitkwam. Dit seizoen maakte ze een comeback en speelde in 16 wedstrijden, waarin ze .286 sloeg, maar ze was ook Assistent Coach in de tweede helft van het seizoen als opvolgster van Jeroen Roos.

...Kayleigh Adelina, Floor van Dijk...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Drie speelsters verlieten de ploeg, namelijk catcher Floor van Dijk, infielder Nikki Harte en outfielder Kayleigh Adelina.

Floor van Dijk, die naar Gryphons ging, speelde in 32 wedstrijden voor UVV en sloeg .263 (21-uit-80), sloeg drie triples, scoorde acht piunten en had vijf RBI's. Ze maakte dit jaar ook deel uit van het succesvolle Jong Oranje-team dat Europees kampioen werd.


...Katja Distel...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nikki Harte, die terugkeert naar Centrals, sloeg dit seizoen .231 (30-uit-130) voor UVV, met 14 gescoorde en zeven binnengeslagen punten. Ze speelde eerder voor Centrals in de Hoofdklasse van 2006-2010 voor haar komst naar UVV.

Kayleigh Adelina, die eveneens naar Centrals ging, debuteerde dit seizoen in de Hoofdklasse en sloeg .253 (24-uit-95) met drie doubles, één triple en een homerun. Ze scoorde 11 punten en had 10 RBI's. In het begin behoorde ze tot de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team, maar trok zich terug om studie-redenen.

UVV voegde drie jonge speelsters toe, pitcher Pien Bartels (Hilversum Hurricanes), catcher Katja Distel en infielder Edith Riemsdijk. De laatste speelde al in de Hoofdklasse in 2009 voor Robur '58, terwijl Bartels en Distel deel uitmaakten van voorlopige selecties van de Jong Oranje Teams. UVV voegt mogelijk nog een aantal speelsters toe.

(2 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.