Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 december 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels-announcer/OG-bestuurder Henk Hoenderdos overleden
English

IN MEMORIAM


...Henk Hoenderdos...
(1952 - 2013)

ZWANENBURG - Helaas bereikte ons weer triest nieuws op zaterdag 14 december, want Henk Hoenderdos is op die dag op 61-jarige leeftijd overleden. Henk Hoenderdos was nauw betrokken bij de softbal-afdelingen van zowel Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels in Santpoort als Onze Gezellen in Haarlem.

De afscheids- en crematieplechtigheid zal op donderdag 19 december vanaf 14.00 uur plaatsvinden in Yarden Crematorium Haarlem aan de Vergierdeweg 271 in Haarlem.

Henk Hoenderdos was lange tijd bestuurslid van de vereniging Onze Gezellen, waar zijn echtgenote Tineke in de jaren zeventig en tachtig met het eerste team in de Hoofdklasse speelde en hun dochter Linda met softbal begon. Na het seizoen 2003 ging Linda naar Terrasvogels. In latere jaren werd Tineke de scorer van het team.

Na al een aantal keer te hebben waargenomen in 2009 werd Henk Hoenderdos in 2010 de public address announcer (speaker) van Terrasvogels. Na afloop van dat seizoen stopte Linda als speelster, maar haar vader bleef actief bij de club en was tot in dit seizoen 'the voice of Terrasvogels'.

In 2011 speelde Linda nog ťťn seizoen in ItaliŽ voor Caserta met wie ze landskampioen werd. Henk en Tineke reisden verschillende keren naar ItaliŽ om Linda te kunnen zien spelen en woonden ook het Europa Cup-toernooi bij, waaraan Caserta deelnam.


...Henk Hoenderdos achter de microfoon bij Terrasvogels...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Vorig jaar werd bij Henk Hoenderdos een ernstige ziekte geconstateerd, maar hij bleef altijd positief en kon tot begin juni van dit jaar blijven omroepen bij de wedstrijden van Terrasvogels. Dit seizoen debuteerde dochter Linda als derde honk-coach van het team. Helaas was hij niet in staat met de ploeg mee te reizen naar Montegranaro (ItaliŽ) voor het Europese Cup Winners Cup-toernooi. Terrasvogels bleef ongeslagen en won voor het tweede jaar op rij de Cup. In voorgaande jaren woonde Henk verschillende Europa Cup-toernooien van Terrasvogels bij.

In september bereikte Terrasvogels de Holland Series en versloeg favoriet Oolders Omaco Sparks Haarlem om voor het eerst sinds 2007 weer landskampioen te worden. Na afloop van de laatste wedstrijd belden de speelsters met Henk om samen met hem het kampioensfeest te vieren.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Terrasvogels een enorme klap moet verwerken, want op 18 oktober overleed secretaris en team manager Martin de Jonker. Het team van Terrasvogels droeg zowel de Cup Winners Cup als het landskampioenschap op aan Martin de Jonker en Henk Hoenderdos.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert zijn vrouw Tineke, zijn zoon Dave, zijn dochter Linda en schoonzoon Daan en wenst hen enorm veel sterkte met dit grote verlies.

(15 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.