Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels tweede finalist voor Holland Series
English
SANTPOORT - Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels versloeg Alcmaria Victrix zaterdag tweemaal met een shutout om de tweede finalist te worden voor de best-of-five Holland Series. In de seizoensfinale ontmoet Terrasvogels Oolders Omaco Sparks Haarlem, dat zich een week geleden kwalificeerde.

In deze tweede ronde van de Play-Offs (ook wel 'back door' genoemd) stond Terrasvogels tegenover Alcmaria Victrix, dat een week geleden verraste met het uitschakelen van FysioExpert Olympia Haarlem. Maar vandaag stond Alcmaria met lege handen, want Terrasvogels won met 9-0 en 6-0. Game 2 had een historisch moment in de derde inning, want er was een zeven minuten durende 'sun-delay', oftwel onderbreking vanwege de zon, vrijwel zeker de eerste keer ooit in de Hoofdklasse.

Voor Alcmaria betekende de nederlagen dat het was onttroond als regerend landskampioen. En omdat hiermee het seizoen voor de Alkmaarse ploeg ten einde kwam sloot het ook de coachloopbaan af van Hoofd Coach Gonny Farley, die stopt. Onlangs stelde Alcmaria al Sandra Gouverneur aan als haar opvolgster.

De Holland Series begint op zaterdag 28 september op het Noordersportpark, het thuisveld van Sparks Haarlem, met een double-header. Een week later, op zaterdag 5 oktober, staan wedstrijden 3 en 4 op de agenda op het veld van Terrasvogels, Sportpark De Elta, in Santpoort. Indien nodig zal Game 5 de volgende dag worden gespeeld in Haarlem.In de opener kreeg Terrasvogels-werpster Monica Perry een lead-off single tegen van Anne Blaauwgeers in de eerste inning, maar dat zou de enige honkslag blijven voor Alcmaria. Na de honkslag schakelde Perry (die zevenmaal drie slag gooide) de volgende 16 slagvrouwen op rij uit, waarna ze vier wijd gooide op Kim Buizer met één uit in de zevende inning. Volgende slagvrouw Anne Blaauwgeers bereikte het honk hierna via een velderskeus, maar beide loopsters bleven achter.

Terrasvogels opende de score met twee runs in de tweede inning op Femke van Dusschoten. De rechtshander werd dit seizoen Italiaans landskampioen als speelster van La Loggia, maar werd na afloop van het Italiaanse seizoen toegevoegd aan Alcmaria's roster, net als teamgenoot Anne Blaauwgeers. In de tweede slagbeurt opende Kate Gentile met vier wijd en sloeg Yonina Sint Jago een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Anouk van den Heuvel, waarna ze scoorden op een 2-out double van Marije Schoenmaker.

In de vierde inning werd een punt toegevoegd. Gentile opende met een honkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Sint Jago, die zelf opschoof na een fout in het outfield. Hierna werd Laura Treurniet ingebracht als reliever, maar zij kreeg een opofferingsslag tegen van Van den Heuvel die de stand op 3-0 bracht.

Een 3-run rally volgde in de vijfde slagbeurt. Treurniet raakte lead-off hitter Marisèla de Wind met een worp, waarna Petra van Heijst vier wijd kreeg. Solange Starrenburg volgde met een RBI-single. Hierna werd Robyn Draper uitgevangen, maar wist Van Heijst op te schuiven naar het derde honk, terwijl Starrenburg het tweede honk in bezit nam op de aangooi richting drie. Een hierna volgende honkslag van Kate Gentile bracht Van Heijst en Starrenburg binnen om de stand op te voeren naar 6-0.

Met nog slechts één punt nodig om het duel via de mercy-rule te kunnen beslissen, sloot Terrasvogels het duel spectaculair af. Met één uit werd Marije Schoenmaker geraakt door een worp en sloeg Marisèla de Wind een honkslag. De eerste ging even later gedwongen uit op een grounder van Petra van Heijst en dat bracht Solange Starrenburg in het slagperk. En zij dreunde een 1-slag-1-wijd worp over de linksveld-omheining voor een 'walk-off, 3-run homerun', waardoor de eindstand op 9-0 kwam.


...Petra van Heijst steelt het 2e honk in de eerste inning...


...Marije Schoenmaker zet Terrasvogels op voorsprong...
...met een 2-run double in de tweede inning...

...Alcmaria's Hoofd Coach Gonny Farley in discussie...
...met HP Umpire Gerrit-Jan van der Hoeven...

...Alcmaria verlaat het veld, terwijl de Terrasvogels-speelsters...
...Solange Starrenburg opwachten na haar walk-off, 3-run homerun...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)In Game 2 stond Ginger de Weert vijf hits toe en kwam tot vijf strikeouts, terwijl Terrasvogels tot 10 honkslagen komt, waaronder drie van Marisèla de Wind.

Anne Blaauwgeers opent opnieuw voor Alcmaria met een honkslag in de eerste inning. Na te zijn opgeschoven via een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst wordt ze op de plaat uitgegooid bij een poging te scoren op een grounder van Laura Treurniet. In de derde inning stond Maaike Blaauwgeers op het honk met één uit, maar toen sloeg Van Aalst met een line drive naar Ginger de Weert in een dubbelspel. Beginnend met het dubbelspel schakelde De Weert negen slagvrouwen op rij uit, voordat ze een 2-out triple moest toestaan aan Van Aalst, die op het derde honk strandde. In de zevende inning maakte tweede honkvrouw Robyn Draper nog een fraaie 'diving catch' op een klap van Brenda Beers.

Terrasvogels opende de score in de derde inning op Femke van Dusschoten, die opnieuw de startende werpster was. Met één uit sloegen Marisèla de Wind en Petra van Heijst een honkslag, waarna het duel kort werd onderbroken. Femke van Dusschoten had last van de scherpe en laagstaande zon, zodat een onderbreking van zeven minuten volgde. Toen het duel weer werd hervat werd het eerste punt gescoord met twee uit op een Texas Leaguer-single van Robyn Draper.

Een 4-run rally volgde in de vijfde slagbeurt. De Wind opende met haar derde honkslag in drie slagbeurten, waarna ze het tweede honk stal. Met één uit kreeg Solange Starrenburg vier wijd, waarna de honken vol kwamen te staan na een stootslag-honkslag van Robyn Draper. Hierna bracht Kate Gentile een punt binnen met een opofferingsslag, waarna Yonina Sint Jago volgde met een 2-run double. Even later scoorde Sint Jago het vierde punt in de inning na een honkslag van Anouk van den Heuvel.

Het zesde punt werd gescoord in de zesde inning op Jessie van Aalst, die de pitching de inning ervoor had overgenomen na de honkslag van Van den Heuvel's. In de zesde opende Marije Schoenmaker met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Marisèla de Wind en scoorde op een grounder van Petra van Heijst.


...In de derde inning wordt het duel kort onderbroken...
...voor een zeldzame 'sun-delay'...

...Solange Starrenburg en Robyn Draper scoren in de 5e inning...
...op een 2-out double van Yonina Sint Jago...

...Marisèla de Wind sloeg drie honkslagen in Game 2...
...en totaal vier in de double-header...
...Ze scoorde vandaag vier punten...

...Jessie van Aalst nam de pitching over in de 5e inning...
...Ze draagt een masker nadat ze haar kaak brak na een...
'comeback line drive' op 8 juni tegen Sparks Haarlem...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)

(21 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.