Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Jong Oranje begint met tweemaal winst
English
DE BILT - Het Jong Oranje Team is het vijfde seizoen in de Hoofdklasse zondag (13 april) begonnen met een dubbele overwinning bij Centrals. De nationale juniorenploeg, onder leiding van Hoofd Coach Marjan Smit, won met 13-1 en 12-8 en deelt nu na het openingsweekeinde de eerste plaats. Centrals begon het seizoen zaterdag met twee nederlagen vs. Alcmaria Victrix.

Jong Oranje kwam vandaag tot 30 honkslagen, waaronder vier van Annemiek Jansen, Isa Los en Lizzie Clarijs.

In Game 2, braken de Junioren een 6-6 stand met een 5-run rally in de vijfde inning.

(13 april)
Centrals vs. Jong Oranje
In De Bilt won Jong Oranje met 13-1 en 12-8 vs. Centrals. Voor Jong Oranje is dit het vijfde seizoen waarin wordt deelgenomen aan de Hoofdklasse-competitie. Het is de eerste keer dat Oranje een seizoen opent met een overwinning.

In de opener had Jong Oranje aan vier innings genoeg om met 13-1 te winnen op 13 honkslagen. Dominique Sprengers gooide voor de ploeg, kwam tot vier strikeouts en stond slechts drie hits toe.


...Isa Los...
...4 Runs, 4 Hits...
...2 Binnengeslagen Punten...
...Inside-the-park-HR...
(© F: Marco Stoovelaar)
In de eerste inning scoorde Jong Oranje tweemaal met twee uit. Annemiek Jansen en Dominique Sprengers sloegen toen een honkslag en beiden scoorden op een honkslag van Manoa Weijgertse.

Centrals antwoordde met een punt in de tweede helft van de eerste inning via een honkslag van de Amerikaanse Casey Pomeroy, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

Jong Oranje scoorde opnieuw tweemaal in de tweede inning. Isa Los opende met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Gabi Obia. Hierna sloeg Wies Ligtvoet een honkslag en scoorde op een daarna volgende honkslag van Brenda Beers.

Een 4-run rally volgde in de derde inning op slechts twee hits, want Centrals maakte vier fouten. Twee fouten zorgden voor het eerste punt. Met twee uit en Denice van Dijk en Isa Los op het honk sloeg Gabi Obia een punt binnen met een honkslag en werd vervangen door Temporary Runner Rachel van Veen. Wies Ligtvoet volgde met een RBI-single en Van Veen scoorde even later het vierde punt in een 'double steal'-situatie waardoor het 8-1 werd.

Jong Oranje kwam vervolgens tot een 5-run rally in de vierde inning, dankzij een 2-run triple van Manoa Weijgertse (die 4 RBI's had), een RBI-single van Rachel van Veen, RBI-triple van Isa Los en RBI-grounder van Gabi Obia.

In Game 2 stond Jong Oranje tweemaal achter, maar kwam langszij in de vierde inning, waarna een rally van vijf runs in de vijfde inning voor de winst in dit duel zorgde.


...Lizzie Clarijs...
...4 Runs, 4 Hits...
...3 Runs Batted In...
...double in Game 2...
(© F: Marco Stoovelaar)
Jong Oranje kwam tot 17 honkslagen en dat is een teamrecord in de vijf Hoofdklasse-seizoenen. Lizzie Clarijs sloeg 4-uit-4, scoorde driemaal en had ook drie binnengeslagen punten.

In de eerste inning scoorde Centrals tweemaal op starter Lisa Hop. Jasmin Carlson begon met een honkslag en scoorde later na een honkslag van Petia Sokolová. De laatste bereikte het tweede honk op de aangooi naar thuis en schoof op na een wilde worp. Na vier wijd voor Casey Pomeroy scoorde Sokolová toen de eerste uitging bij een steelpoging.

Jong Oranje bracht de stand in balans met twee uit in de tweede inning. Isa Los sloeg toen eerst een inside-the-park-homerun. Hierna kreeg Annemiek Jansen vier wijd en sloeg Laura Iannelli een honkslag, waarna een honkslag van Lizzie Clarijs de stand op 2-2 bracht.

Centrals hernam de leiding in de tweede inning door driemaal te scoren. Met Vivienne Schenk en Jasmin Carlson (beiden vier wijd) op de honken bracht rookie Emma Bosman beide loopsters binnen met een honkslag. Even later scoorde ze zelf op een honkslag van Petia Sokolová om Centrals op een 5-2 voorsprong te zetten.

In de eerste helft van de 3e inning verkleinde Jong Oranje de achterstand tot 5-3 toen Damishah Charles scoorde op een fout. Oranje kwam hierna opnieuw langszij door driemaal te scoren in de vierde slagbeurt. Met twee uit sloeg Lizzie Clarijs een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Wies Ligtvoet. Een tweehonkslag van Damishah Charles en honkslag van Brenda Beers zorgden vervolgens voor een 6-6 stand.

In de vijfde inning brak Jong Oranje de gelijke stand dankzij een 5-run rally. Met Rachel van Veen (honkslag) en Annemiek Jansen (tweehonkslag) op de honken werd de 6-6 stand gebroken toen Gabi Obia een honkslag afleverde. Een volgende honkslag van Lizzie Clarijs bracht hierna de volgende twee punten binnen en bracht de stand op 9-6. Nadat Clarijs had gescoord op een fout verhoogde een tweehonkslag van Brenda Beers de stand naar 11-6.

In de zesde scoorde Centrals weer een punt via een honkslag van Casey Pomeroy, maar Jong Oranje pakte het punt terug in de zevende toen Clarijs de thuisplaat stal. Centrals wist hierna nog eenmaal te scoren in de 2e7 via een grounder van Carlson.

Game 1
Centrals - Jong Oranje 1-13 (4 inn.)
RHE
Jong Oranje2245 -13130
Centrals1000 -134
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Shannon Hetem- (*)-----
Dominique Sprengers, W (1-0)44-311
(*) - Hetem was aangekondigd als startende werpster, maar werd vervangen door Sprengers toen de 2e1 begon
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Petia Sokolová, L (0-1)4-213138
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Fred van der Kade.
Speeltijd-1:09 uur.

Game 2
Centrals - Jong Oranje 8-12
RHE
Jong Oranje0213501-12171
Centrals2310011-8123
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Lisa Hop1.2-4355
Shannon Hetem21-311
Quincey Catsburg, W (1-0)3.131622
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Casey Pomeroy, L (0-2)772171211
Homerun: Jong Oranje: Isa Los (1)(solo,2e,inside-the-park,op Pomeroy).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Fred van der Kade.
Speeltijd-2:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.