Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Almere '90 & Ban-Topa delen double-header
English
LOOSDRECHT - Almere '90 en Ban-Topa Future Stars speelden op een zonnige, maar toch frisse zaterdag (4 april) een double-header. De wedstrijden werden vandaag gespeeld op het complex van Hilversum Hurricanes in Loosdrecht, omdat het eigen veld in Almere onbespeelbaar was.

Ban-Topa won de opener met 9-1, waarna Almere '90 de volgende wedstrijd won met dezelfde uitslag. In de tweede wedstrijd sloeg Ban-Topa slechts één honkslag.

In Zwijndrecht dienden ook Zwijndrecht en Euro Stars elkaar een ruime nederlaag toe. Euro Stars opende met een 15-5 zege, waarna Zwijndrecht het volgende duel met 11-1 won.

Voor de ploegen was de double-header van vandaag de laatste voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat zaterdag 11 april van start gaat.

Ban-Topa Future Stars opent zaterdag met een double-header bij UVV, aanvang 14:00 uur.
Almere '90 begint met een double-header bij Onze Gezellen, aanvang 16:00 uur.

(4 april)

Compleet Programma

Resultaten Oefenseizoen
Game One

Ban-Topa Future Stars stond slechts met 2-1 voor na vier innings, maar voegde daarna zeven runs toe in de volgende twee slagbeurten om met 9-1 te winnen.

In de eerste inning opende Emily Stenzler met vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een doorgeschoten bal. De honken kwamen vol te staan toen nog eens twee vrije lopen volgden voor Jenny Kinburn en Shanny. Hierna stelde een doorgeschoten bal Stenzler in staat het eerste punt te scoren en een hierna volgende grounder van Shirley maakte er 2-0 van. Ban-Topa kreeg de honken weer vol met twee uit, maar toen bleven drie loopsters achter toen werpster Merel Boers afsloot met een strikeout.

Almere pakte een punt terug in de eigen eerste slagbeurt. Suzanne Poelgeest, Stacy Groot en Renee Adriaanse begonnen de inning allen met vier wijd, maar daarna eindigde een line drive in een dubbelspel. Vier wijd voor Kelsy Pieneman zorgde daarna weer voor volle honken, waarna een honkslag van Maxime Scheffer Groot binnenbracht. Net als Ban-Topa bleven de honken achter, omdat werpster Nadine van Roode eveneens afsloot met een strikeout.

Ban-Topa liet daarna een loopster op het derde honk achter in de tweede inning en een ander op het tweede honk in de derde. Almere kwam in deze twee slagbeurten eveneens in scoringspositie. In beide innings liet de ploeg een loopster achter op het eerste en het tweede honk.

Ban-Topa ging op rij uit in de vierde inning tegenover nieuwe werpster Shanna te Vrede, terwijl Almere weer een loopster achterliet op het derde honk in de 2e4.

Ban-Topa scoorde daarna driemaal in de vijfde inning om wat meer afstand te nemen. Jenny Kinburn begon met een honkslag en scoorde later na een wilde worp. Met één uit sloeg Shirley een tweehonkslag en kreeg Ylaine van den Hove vier wijd. De eerste scoorde vervolgens na een doorgeschoten bal, de tweede na een wilde worp.

Ban-Topa kwam vervolgens tot een rally van vier punten in de zesde inning. Samayra opende met een honkslag en scoorde een hierna volgende grounder van Emily Stenzler, die daarna zelf scoorde op een doorgeschoten bal. Een 2-run single van Shirley verhoogde de stand even later naar 9-1 in voordeel van Ban-Topa, dat wordt gecoached door Lloyd Todman, die vorig seizoen het softbalteam van HCAW onder zijn hoede had.

In de laatste twee innings bereikte Almere nog maar twee keer het honk.

Almere '90 - Ban-Topa Future Stars 1-9 (6 inn.)(Game 1)
RHE
Ban-Topa Future Stars200034 -970
Almere '90100000 -151
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Nadine van Roode, W (1-0)428311
Shirley2--2--
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Merel Boers, L (0-3)335122
Shanna te Vrede343676
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rob Tichelaar, 1B-Hans Hornstra.
Scorer-Karin Pieneman (Almere '90).
Speeltijd-0:00 uur.
Game Two

De tweede wedstrijd was compleet anders en daarin waren de rollen duidelijk omgedraaid. Dit keer was Almere '90 de meest productieve ploeg, die via een 6-run rally met 9-1 won.

Ban-Topa nam aanvankelijk een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning na een doorgeschoten bal. De ploeg liet daarna een loopster achter op het eerste en derde honk in de derde inning en nog een loopster op het derde honk in de vierde slagbeurt. In de vijfde inning tekende Emily Stenzler voor de enige honkslag van haar ploeg.

Met een 1-0 achterstand antwoordde Almere met twee runs in de 2e2. Shanna te Vrede begon met een driehonkslag en scoorde de gelijkmaker op een one-out triple van Kelsy Pieneman. De laatste scoorde even later het leidende punt na een opofferingsslag van Britt Remmers.

De thuisploeg voegde het volgende punt toe in de derde inning toen Merel Boers begon met een honkslag en ging scoren na een opofferingsslag van Stacy Groot.

Almere '90 kwam vervolgens tot een rally van zes punten in de vierde inning. Shanna te Vrede begon met een honkslag, waarna Maxime Scheffer's grounder eindigde in een fout. Met één uit kwamen de honken vol toen een nieuwe fout werd gemaakt op een grounder van Britt Remmers. Hierna werden twee runs gescoord toen de derde fout in deze beurt werd gemaakt op een klap van Ismay Poot, waarna twee doorgeschoten ballen de volgende twee punten opleverden. Merel Boers kreeg even later vier wijd en dat leidde tot een werpsterswissel. Met twee uit sloeg Suzanne Poelgeest een honkslag en de laatste twee runs werden daarna gescoord toen Stacy Groot een honkslag sloeg, die werd gevolgd door een fout in het outfield.

Almere '90 - Ban-Topa Future Stars 9-1 (4½ inn.)(Game 2)
RHE
Ban-Topa Future Stars10000 -114
Almere '900216X -970
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Nadine van Roode, L (1-1)3.1-2583
Shirley0.21-211
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Maxime Scheffer, W (1-0)324-1-
Renee Adriaanse, SV (1)2111--
Uitslagen
Progranmma
Umpires: HP-Hans Hornstra, 1B-Rob Tichelaar.
Scorer-Karin Pieneman (Almere '90).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.