Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Irene Korpel)

Zwijndrecht & Euro Stars winnen ruim van elkaar
English
ZWIJNDRECHT - De double-header tussen Zwijndrecht en Euro Stars van afgelopen zaterdag (4 april) eindigde in twee ruime overwinningen. En voor elk team! Euro Stars opende met een 15-5 winst, waarna Zwijndrecht het volgende duel won met 11-1.

Voor aanvang van de eerste wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan van der Loos, de vader van Zwijndrecht-speelster Nadine van der Loos en van Sander van der Loos, de coach van het tweede damesteam van Zwijndrecht.

Er waren veel punten en er was veel verkeer op de honkpaden in beide wedstrijden, dus veel krediet moet worden gegeven aan umpire Wout van der Horst, die beide wedstrijden alleen deed!

Voor beide wedstrijden was de double-header vandaag de laatste voorbereiding op het komende seizoen, dat zaterdag 11 april van start gaat.

Zwijndrecht opent zaterdag met een double-header bij Amsterdam Pirates, aanvang 15:00 uur.
Euro Stars opent met een double-header bij Twins en ook die begint om 15:00 uur.

(4 april)

Compleet Programma

Resultaten Oefenseizoen
Game One

In de opener van vandaag werd Zwijndrecht met 15-9 'outhit' door Euro Stars, dat ruim met 15-5 won. Het was verdedigend niet de beste wedstrijd voor Zwijndrecht, want de ploeg maakte zeven fouten. Davinia de Kwant en Anna Prins sloegen beide drie hits voor Euro Stars. De laatste scoorde ook drie punten, net als Rachel Schouten, die vijfmaal op het honk kwam.

Euro Stars opende de score in de eerste inning met twee uit toen Rachel Schouten na een fout het honk bereikte, het tweede honk stal en scoorde op een tweehonkslag van Davinia de Kwant.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde slagbeurt en werd door hetzelfde duo gefabriceerd. Opnieuw met twee uit kreeg Schouten dit keer vier wijd, waarna ze scoorde toen De Kwant wederom een tweehonkslag sloeg.

Euro Stars kwam vervolgens tot een rally van vijf onverdiende punten in de vierde slagbeurt. Lead-off hitter Eliza van 't Zelfde kwam op het honk na een fout, waarna, met n uit, de honken vol kwamen te staan toen Anna Prins en Kimberley Matulessy beiden een honkslag sloegen. Een fout op een grounder van Onaisha Franka leidde tot het eerste punt en een driehonkslag van Kirsten Molle veegde de honken schoon en bracht de volgende drie punten binnen. De laatste scoorde even later zelf na een fout en bracht de stand op 7-0, maar daarna bleven drie loopsters op de honken achter.

In de 2e4 pakte Zwijndrecht een punt terug toen Michelle van Bodegom een driehonkslag sloeg en scoorde na een doorgeschoten bal. In de tweede waren Claudia Kranendink en Chantal Fehling namens Zwijndrecht met honkslagen begonnen, maar zij strandden op het tweede en derde honk.

Euro Stars voegde weer een punt toe in de vijfde inning toen Anna Prins opende met een tweehonkslag en later scoorde na een doorgeschoten bal.

Beide ploegen gebruikten vervolgens de zesde en zevende inning om te oefenen met de tie-break. In de 1e6 scoorde Euro Stars nog eens vier punten. Tie-break loopster Davinia de Kwant schoof op na een honkslag van Kimberly van der Lee, waarna een double-steal tot een punt leidde. Eliza van 't Zelfde volgde met een nieuwe honkslag, waarna een one-out single van Anna Prins en een 2-run double van Kimblery Matulessy de stand opvoerden naar 12-1.

In de 2e6 deed Zwijndrecht nog iets terug. Tie-break loopster Sanne Korpel schoof op na een opofferingsstootslag van Kelsey Huijzers, waarna Michelle van Bodegom vier wijd kreeg. Een tweehonkslag van Claudia Kranendonk (die 3-uit-3 sloeg) bracht vervolgens beide loopsters binnen.

Maar EUro Stars was ook nog niet klaar met scoren en voegde nog eens drie runs toe in de zevende inning, die allen het gevolg waren van drie verdedigende fouten. Slechts vijf van de 15 gescoorde punten van Euro Stars waren verdiend.

Zwijndrecht - Euro Stars 5-15 (7 inn.)(Game 1)
RHE
Euro Stars1015143-15153
Zwijndrecht0001022-597
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Wendy van der Hoeven, W (2-1)41-711
Shomayra Franka, SV (1)341222
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Kelsey Huijzers, L (1-1)411771
Themis Claes321884
Uitslagen
Programma
Umpire: Wout van der Horst.
Scorer-Cindy van der Linden (Zwijndrecht).
Speeltijd-0:00 uur.
Game Two

Hoe snel n en ander kan veranderen werd weer onderstreept in Game Two. Een ruime overwinning in de opener betekent niet onmiddellijk dat een team ook als overwinnaar het veld verlaat in de volgende ontmoeting. Euro Stars won met 15-5 in de eerste wedstrijd, maar in Game Two was het Zwijndrecht dat toesloeg en met 11-1 won. Hetzelfde gebeurde vandaag in Almere, waar Almere '90 en Ban-Topa Future Stars tegenover elkaar stonden. Beide teams wonnen van elkaar met 9-1!

Zwijndrecht kwam in dit duel tot 13 honkslagen. Sanne Korpel, Kelsey Huijzers, Michelle van Bodegom, Claudia Kranendonk, Kyra van Genderen en Themis Claes sloegen allen twee honkslagen.

Na een puntloze eerste inning sloeg Zwijndrecht toe met een 8-run rally in de tweede slagbeurt op zeven hits. Nadine van der Loos opende met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Kyra van Genderen. Themis Claes volgde met een tweehonkslag en de honken kwamen vol te staan toen Denise Theulings vier wijd kreeg. Hierna was het Sanne Korpel die een tweehonkslag sloeg en de rally startte. Kelsey Huijzers en Michelle van Bodegom volgden met puntscorende honkslagen, waarna de honken weer vol kwamen te staan toen ook Claudia Kranendonk een honkslag sloeg. Een punt werd volgens gescoord na vier wijd voor Chantal Fehling en Nadine van der Loos voegde een 2-run double toe in haar tweede slagbeurt in deze inning. Een honkslag van Kyra van Genderen maakte er daarna 8-0 van.

De thuisploeg voegde nog eens drie punten toe in de derde inning. Sanne Korpel (stootslag-honkslag) en Kelsey Huijzers (velderskeus) stonden op de honken toen Michelle van Bodegom een RBI-double afleverde, gevolgd door een puntscorende honkslag van Claudia Kranendonk. Met twee uit werd het elfde punt gescoord na een honkslag van Kyra van Genderen.

Euro Stars scoorde daarna het enige punt in de 1e4. Kirsten Molle begon met een honkslag, schoof op na vier wijd voor Rachel Schouten en scoorde toen Davinia de Kwant volgde met een honkslag.

Zwijndrecht - Euro Stars 11-1 (4½ inn.)(Game 2)
RHE
Euro Stars00010 -131
Zwijndrecht0830X -11130
pitcher Euro Starsinn.SOBBHRER
Shomayra Franka, L (0-2)423131111
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Chantal Fehling, W (1-1)441311
Denise Theulings11----
Uitslag
Programma
Umpire: Wout van der Horst.
Scorer-Cindy van der Linden (Zwijndrecht).
Speeltijd-0:00 uur.
...Voor aanvang is een minuut stilte ter...
...ter nagedachtenis aan Jan van der Loos...

...Zwijndrecht gaat het veld in...


...Sanne Korpel rent richting eerste honk...
...Dat bereikt ze met een infield-hit...

...Kim van der Valk lopend op het eerste honk...
...1e honkvrouw is Denise Theulings..

...Michele van Bodegom is klaar om te slaan...

...Chantal Fehling gaat contact maken...

...Themis Claes maakt contact...

...Euro Stars' 3e honkvrouw Kim van der Valk...

...Kelsey Huijzers...


...Claudia Kranendonk in het slagperk voor Zwijndrecht...
...Op de achtergrond Euro Stars' Hoofd Coach Willy van der Lee...

...Sanne Korpel wacht op een pitch...
...Anna Prins is de catcher...

...Wout van der Horst leidde beide wedstrijd alleen...
...Claudia Kranendonk is de catcher...
(© Alle Foto's: Irene Korpel)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.