Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Fred Versluis)

Australisch international (catcher) Belinda White speelt in 2016 voor DSS
English
HAARLEM - Belinda White, catcher van de nationale ploeg van AustraliŽ, zal volgend seizoen in de Golden League uitkomen voor het Haarlemse DSS. Hoofd Coach Norman Ames bevestigde de komst van de Australische catcher op dinsdag (22 december). Met de komst van de Australische catcher heeft DSS zichzelf een mooi Kerstkado gegeven.

De 27-jarige Belinda White is een ervaring catcher, die sinds 2011 voor de Australische Nationale Ploeg uitkomt. Ze vertegenwoordige AustraliŽ ook met de nationale juniorenploeg.


...Belinda White won de Bronzen Medaille met AustraliŽ tijdens...
...het Wereldkampioenschap Softbal 2014 in Haarlem...
...Belinda zit in het midden (met zonnebril) achter Brenda De Blaes (15)...
(© Foto: Fred Versluis)
,,Behalve dat ze een top-catcher is zal Belinda ook onze twee jonge en talentvolle catchers Marijn Crouwel en Lorraine Kieft begeleiden'', zegt Hoofd Coach Norman Ames. ,,Belinda zal ze zeker naar een hoger niveau brengen.''

Met de nationale ploeg nam Belinda White deel aan het Wereldkampioenschap van 2012 (Whitehorse, Canada) en 2014 (Haarlem, Nederland). Op beide evenementen won AustraliŽ het brons. Nadat ze eerst had gespeeld in het Australian National Development Team maakte Belinda White haar debuut in de nationale ploeg in 2011 tijdens de World Cup of Softball in Oklahoma City (USA) en de Canada Cup in Surrey (Canada).

In AustraliŽ speelt ze voor Sturt Falcons in de lokale competitie in de staat South Australia. Met het vertegenwoordigend team van de staat neemt ze deel aan nationale competities. Begin volgende maand speelt ze om het Australisch landskampioenschap met de South Australia Starz.

Tijdens de transferperiode, die op 1 december werd afgesloten, voegde DSS al een aantal nieuwe speelsters toe voor volgend seizoen en werd daardoor gelijk kandidaat voor Play-Offs en misschien wel meer.
Op 26 oktober zag DSS pitcher Dagmar Bloeming en outfielders Nathalie Gosewehr en Areke Spel overkomen van landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem.
Twee dagen later bevestigde de club dat voormalig speelster Dominique Sprengers was teruggekeerd naar DSS en overkwam van vice-kampioen FysioExpert Olympia Haarlem.

(22 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.