Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Softbal-kampioenschap wordt dit weekeinde beslist
English
AMSTERDAM - Het softbalseizoen 2015 in de Golden League en Silver League wordt komend weekeinde afgesloten. Op zaterdag en zondag staan er 10 wedstrijden op het programma (waarvan twee indien nodig) die zullen beslissen over het landskampioenschap en de promotie/degradatie in drie verschillende afdelingen. Alle wedstrijden worden gespeeld op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp. Dit alles maakt deel uit van een nieuwe opzet om het softbalseizoen af te sluiten.

Het landskampioenschap wordt beslist in het Golden League Holland Series Weekend, dat bestaat uit vier best-of-one series.

In de nieuwe opzet kwalificeerde Oolders Omaco Sparks Haarlem, de winnaar van de reguliere competitie in de Golden League, zich automatisch voor het Holland Series Weekend. FysioExpert Olympia Haarlem, Terrasvogels en Tex Town Tigers completeerden de top-4 in de Golden League toen het seizoen twee weken werd afgesloten en plaatsten zich daardoor eveneens voor de Play-Offs. Afgelopen weekeinde moesten deze drie teams nog een tussenronde spelen in het Play-Off Weekend op het complex van Almere '90 in Almere. Op basis van de rangschikking van deze ronde, die dezelfde was als in de reguliere competitie, konden de wedstrijden worden ingevuld voor het komende Holland Series Weekend.
Coverage Play-Off Weekend

In het Holland Series Weekend worden de drie reguliere Play-Off rondes gespeeld gevolgd door de Holland Series. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen worden alle deze rondes, inclusief de Holland Series, beslist in slechts één wedstrijd. In het verleden waren de Play-Offs best-of-three series en de Holland Series een best-of-five.

Op zaterdag, aanvang 12:00 uur, ontmoet Sparks Haarlem Olympia Haarlem in de eerste Play-Off en de winnaar van dat duel plaatst zich voor de Holland Series. In de middag, aanvang 14:00 uur, ontmoet Terrasvogels het team van Tex Town Tigers in de tweede Play-Off. De winnaar van dat duel ontmoet de verliezer van de eerste wedstrijd in het backdoor-duel op zondag, terwijl de verliezer is uitgeschakeld.


(© Foto: Marco Stoovelaar)
Op zondag, aanvang 12:00 uur, wordt de derde Play-Off ronde, oftewel backdoor of halve finale, gespeeld en wordt de winnaar de tweede finalist voor de Holland Series. De finale, die de landskampioen zal opleveren, begint vervolgens rond 14:00 uur. Aanvankelijk stond de aanvangstijd op 16:00 uur. Echter, de wedstrijd is verschoven naar 14:00 uur vanwege mogelijke verslaggeving door NOS Studio Sport.

Alcmaria Victrix, dat op de laatste plaats eindigde in de Golden League, ontmoet Silver League-kampioen Twins in de ontknoping van hun Promotie/Degradatie Play-Off, wat een best-of-five is. Afgelopen weekeinde reisden de twee teams naar Rosmalen waar Twins de eerste twee wedstrijden won op het complex van Gryphons. Op zaterdag treffen de twee ploegen elkaar in Game 3 in Hoofddorp, aanvang 13:00 uur. Wanneer een vierde wedstrijd nodig is zal die rond 15:00 uur volgen. Is een vijfde wedstrijd noodzakelijk dan wordt die op zondag gespeeld, vanaf 16:00 uur. De winnaar van deze reeks speelt volgend jaar in de Golden League, de verliezer in de Silver League.
Verslagen eerste twee wedstrijden

Een uit vier teams bestaande reeks zal bepalen welke twee van deze ploegen volgend seizoen in de Silver League zal uitkomen. Ban-Topa Future Stars en Almere '90 eindigden op de laatste twee plekken in de Degradatie-poule van de Silver League. Zij ontmoeten Hoofddorp Pioniers en Birds, die respectievelijk op de eerste en tweede plaatst eindigden in de Eerste Klasse. Dit kwartet speelde hun eerste ronde afgelopen zaterdag eveneens in Rosmalen. Komende zondag, vanaf 11:00 uur, sluiten ze de reeks af in Hoofddorp. De twee Silver League-teams hebben momenteel de leiding in deze groep.

Eindstand Play-Off Weekend (Plaatsingsronde) Golden League
Stand Promotie/Degradatie Play-Off Golden League/Silver League
Stand Promotie/Degradatie Series Silver League/Eerste Klasse

Programma

(25 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.