Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Dennis Duin & Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint ruim in PO-opener
English
ALMERE - FysioExpert Olympia Haarlem opende het uit zes wedstrijden bestaande Golden League Play-Off Weekend op zaterdag (19 september) met een ruime 13-0 shutout-zege vs. Tex Town Tigers op het complex van Almere '90 in Almere. Dit duel werd vandaag gevolgd door nog twee wedstrijden en wordt op zondag afgesloten met nog eens drie wedstrijden, eveneens in Almere.
Game Two - Terrasvogels vs. Olympia Haarlem
Game Three - Tex Town Tigers vs. Terrasvogels

Het Play-Off Weekend maakt deel uit van een nieuwe formule ter afsluiting van het softbalseizoen. Het wordt gevolgd door het Golden League Holland Series Weekend, dat komend weekeinde zal plaatsvinden op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp. In de nieuwe opzet plaatst de winnaar van de reguliere competitie (die op zondag 13 september werd afgesloten) zich automatisch voor dit finale-weekeinde. Maar dat heeft ook tot gevolg dat competitiewinnaar Oolders Omaco Sparks Haarlem dit weekeinde niet in actie komt.

De ploegen die in de reguliere competitie op de tweede, derde en vierde plaats eindigden plaatsen zich voor de Play-Offs. FysioExpert Olympia Haarlem eindigde op de tweede plek voor Terrasvogels. Afgelopen zondag werd Tex Town Tigers de vierde ploeg die de top-4 bereikte en passeerde DSS op de laatste speeldag van het seizoen. Maar hoewel het trio al zeker is van een plek in de Play-Offs moeten deze drie teams nu nog deze tussenronde spelen. Op basis van de stand in deze ronde worden de wedstrijden van komend weekeinde ingevuld.

Tijdens het Holland Series Weekend, worden de drie Play-Off rondes gespeeld, gevolgd door de Holland Series. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen zijn alle rondes, inclusief de beslissende Holland Series, slechts een best-of-one! In het verleden waren de Play-Offs best-of-three series en de Holland Series een best-of-five.

In de nieuwe opzet worden al deze 'postseason'-wedstrijden gespeeld op een neutrale locatie. Behalve het Play-Off Weekend in Almere en het Holland Series Weekend in Hoofddorp, worden ook nog twee Promotie/Degradatie Series gespeeld in Rosmalen.

(19 september)

...Maranca Ham...
...3 hits, triple...
...1 run, 2 RBI's...
(© Foto: Dennis Duin)
Olympia Haarlem kwam in dit duel tot 11 honkslagen, waaronder drie van Maranca Ham, terwijl Stephanie Ruiter driemaal scoorde. Tex Town Tigers sloeg slechts twee honkslagen, beiden op naam van Annemiek Jansen, één op elk van de twee pitchers die Olympia Haarlem inzette.

Het was Tex Town Tigers dat als eerste in scoringspositie kwam. Met twee uit in de eerste inning bereikte Annemiek Jansen het honk na een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde via een wilde worp. Hierna kreeg Laura Wissink vier wijd en schoof op na een velderskeus om de twee de loopster in scoringspositie te worden. Maar vervolgens sloot starter Eva Voortman de slagbeurt af met een strikeout.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Olympia Haarlem drie punten op starter Amber Krijgsman. Met één uit sloeg Chiya Louie een honkslag. Dit was pas de tweede wedstrijd die Chiya Louie dit seizoen speelde voor Olympia Haarlem. De speelster van de nationale ploeg van Groot-Brittannië nam kort deel aan de eerste wedstrijd van een double-header op eigen veld vs. Terrasvogels op 20 juni. Ze startte als designated player, kreeg één slagbeurt en werd weer gewisseld voor een pinch-hitter. Louie schoof op na een grounder van Stephanie Tofft, waarna ze scoorde op een honkslag van Mariëlle Vleugels. Hierna sloegen ook Stephanie Ruiter en Brenda Beers een honkslag, resulterend in het volgende punt. De honken kwamen vol te staan toen Rachel van Veen werd geraakt door een worp, waarna het derde punt werd gescoord op een infield-hit van Maranca Ham. Drie loopsters bleven achter toen een vangbal een einde aan de inning maakte.


...Annemiek Jansen...
...2 honkslagen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Olympia Haarlem kwam tot een rally van vier punten in de tweede inning. Allen waren onverdiend, omdat de TTT-verdediging drie fouten maakte. Eva Voortman opende met een stootslag-honkslag, waarna ze het derde honk bereikte op een hierna volgende foute aangooi. Met één uit werd Stephanie Tofft geraakt door een worp. Een fout op een grounder van Mariëlle Vleugels, honkslag van Stephanie Ruiter en een fout op een klap van Rachel van Veen zorgden daarna voor de vier punten.

In de eerste helft van de derde inning, op nieuwe werpster Mariëlle Vleugels, sloeg Annemiek Jansen haar tweede honkslag met twee uit, maar opnieuw bleef ze achter.

In de 2e3, op nieuwe werpster Romy van der Wielen, kwam Olympia tot een rally van zes onverdiende punten om de stand op te voeren naar 13-0 en het duel volledig buiten bereik van Tex Town Tigers te brengen. Lead-off hitter Judith Buschman werd geraakt door een worp en volgende slagvrouw Chiya Louie kreeg vier wijd. Een gemiste vangbal leidde even later tot het eerste punt. Een grounder van Brenda Beers, een wilde worp, een honkslag van Rachel van Veen, driehonkslag van Maranca Ham en honkslag van Judith Buschman brachten de volgende vijf punten binnen.

In de 1e4 kreeg Vleugels drie nullen op rij en dat maakte een einde aan de wedstrijd via de mercy-rule.FysioExpert Olympia Haarlem - Tex Town Tigers 13-0 (3½)
RHE
Tex Town Tigers0000 -024
FysioExpert Olympia Haarlem346X -13110
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Amber Krijgsman, L (0-1)2--873
Romy van der Wielen1-136-
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (1-0)2321--
Mariëlle Vleugels2--1--
Box Score
Play-by-Play
Eindstand
Stand PO-plaatsing
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven,
3B-Albert Tolen.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Technical Commissioner-Bert Loggen.
Public Address Announcer-Hans Jansen.
Speeltijd-1:10 uur.

Game Notes:
Game One van 6-game Play-Off Weekend (Plaatsingsronde).
Wedstrijd gespeeld op het veld van Almere '90 in Almere.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16° C, noordelijke wind 11 kmu, windkracht 2,3 Bft, luchtvochtigheid 80%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.