Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 januari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Karen Marr voegt zich bij Montvidas en Rebellion
English

...Karen Marr...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
WASHINGTON, Pennsylvania (USA) - De Australische coach Karen Marr gaat Hoofd Coach Craig Montvidas gezelschap houden bij de Pennsylvania Rebellion, zo maakte de club vandaag (26 januari) bekend. Tien dagen geleden kondigde de club aan dat het Montvidas had aangesteld als hun nieuwe Hoofd Coach voor het seizoen 2015. Pennsylvania Rebellion is ťťn van de vijf teams die uitkomen in de professionele National Pro Fastpitch (NPF). De afgelopen vier jaar was Karen Marr tot eind vorig jaar Pitching Coach van het Nederlands Softbal Team.

Net als Montvidas heeft ook Karen Marr een lange coaching-loopbaan. Na het New South Wales Team te hebben gecoached in AustraliŽ van 1994-2001 was ze ťťn van de coaches van de nationale juniorenploeg (onder de 19 jaar) van AustraliŽ en was ook betrokken bij het nationale team van AustraliŽ.

Internationaal was Karen Marr actief als coach van het nationale team van China in 2000. In 2003 was de zeer gerespecteerde Marr een Assistent Coach van het team van West Coast Academy in Canada, waarna ze zeven jaar Assistent Coach was bij de ploeg van de University of Louisville (2004-2010) in de USA. Ze werd vervolgens in december 2010 opgenomen in de coachingstaf van het Nederlands Softbal Team. Naast actief te zijn bij Oranje, was ze ook Pitching Coach en Pitching Instructor van het nationale jeugdploegen tijdens haar verblijf in Nederland.

Hoewel haar komst op 26 januari bekend werd gemaakt bevestigde Pennsylvania al vijf dagen eerder dat Karen Marr akkoord was gegaan om Pitching Coach van het team te worden.

Karen Marr neemt 21 jaar coach-ervaring mee en maakte deel uit van de Nederlands Team coachingstaf die de Europese titels won in 2011 en 2013, waarbij de ploeg ongeslagen bleef. In AustraliŽ was ze de National Battery Development Coach voor de Australian Softball Federation, waarna ze zeven jaar (1994-2001) Pitching Coach was van vertegenwoordigende ploegen van de staat New South Wales. Zeven daarvan wonnen een kampioenschap. Met het team van Jong AustraliŽ nam ze als coach met de ploeg deel aan het Wereld Junioren Kampioenschap in Taiwan.

(26 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.