Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Bram de Muijnck)

Zwijndrecht verslaat Centrals in 9-inning oefenduel
English
ZWIJNDRECHT - Na met 10-0 te hebben verloren van Twins in de voorgaande week won Zwijndrecht met 14-8 vs. Centrals op zaterdag 21 maart. Aanvankelijk stond er een double-header op het programma, maar vanwege de koude weersomstandigheden werd besloten er een lange 9-inning wedstrijd van te maken.

Het werd een ontmoeting met veel honkslagen, want Zwijndrecht sloeg er 18 en Centrals liet er 11 noteren.
Zwijndrecht speelde met 11 slagvrouwen in de slagvolgorde en allen sloegen minimaal n honkslag, terwijl tien van hen minimaal eenmaal scoorden. Kelsey Huijzers sloeg drie honkslagen voor Zwijndrecht en werd ook winnende werpster, terwijl Claudia Kranendonk twee tweehonkslagen sloeg.
Voor Centrals leidde Laura Bakker de aanval met een 3-uit-4 optreden.

Vorig seizoen speelde Centrals in de Hoofdklasse, maar eindigde op de laatste plaats, resulterend in automatische degradatie naar de nieuwe Silver League. Zwijndrecht speelde in de Eerste Klasse (dus in de derde hoogste competitie), werd eerste en promoveerde naar de Silver League.

Na afloop van vorig seizoen bleef de ploeg van Centrals intact. Er vertrokken geen speelsters, terwijl men een aantal nieuwe speelsters zag komen. Korte stop Cindy Zieremans kwam van Domstad Dodgers en outfielder Simone Meerkerk kwam van Quick Amersfoort. De ploeg staat ok dit seizoen weer onder leiding van Willy Juana, die zal worden geassisteerd door Nigel van Elteren en Rob Korpel. De laatste komt van Amsterdam Pirates, waar hij Assistent Coach was in 2014 na ervoor actief te zijn geweest als Hoofd Coach.

In de ploeg keren Emma Wjcik en Stephanie Pearce terug. Wjcik heeft de Poolse nationaliteit en werd geboren in Warschau. Pearce komt uit Londen, is Britse en komt uit voor het Britse Nationale Ploeg. Beiden speelden ook voor de University of Bridgeport in de USA, voordat ze vorig seizoen debuteerden bij Centrals. Een andere speelster van de Britse ploeg, pitcher Carling Hare, zal dit jaar ook voor Centrals uitkomen.
Ook naar De Bilt komen de Amerikaanse speelsters Cheyenne Bumpus (utility) en Sara Rosenbarker (infield). De twee speelden samen op The College at Brockport - State University of New York en zijn inmiddels al in Nederland bij de ploeg voor wie ze dit seizoen zullen spelen, net als Emma Wjcik.
Naast deze nieuwkomers is het ook nog de bedoeling dat de Amerikaanse werpster Sara Moulton zal uitkomen voor Centrals, waarna ze gaat spelen voor de Chicago Bandits in de professionele National Pro Fastpitch.

In het weekeinde van 28-29 maart zal Zwijndrecht in Apeldoorn een trainingskamp afwerken op het complex van Robur '58. Daar zal de ploeg op zondag een driekamp spelen tegen Robur '58 en Caribe.
Centrals neemt in het weekeinde deel aan de Midden-Nederland Cup in Hilversum.

(21 maart)
In Zwijndrecht opende Centrals de score in de eerste inning. Jasmin Carlson begon met een tweehonkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een one-single van Laura Bakker. De laatste bereikte het de tweede honk toen een fout in het outfield volgde op een uithaal van Emma Wjcik. De twee kwamen in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Vivienne Schenk, maar bleven toen achter.


...Zwijndrecht-starter Kelsey Huijzers...
...3 honkslagen & winnende werpster...
Zwijndrecht strandde drie loopsters in de tweede inning. Met n uit sloeg Claudia Kranendonk een tweehonkslag, waarna Nadine van der Loos en Kyra van Genderen beiden vier wijd kregen met twee uit. Maar een strikeout sloot daarna de slagbeurt af.

In de derde inning nam Zwijndrecht een 3-1 voorsprong op Cheyenne Bumpus, die de eerste vier innings gooide voor Centrals. Denise Theulings begon met een tweehonkslag, waarna fouten op opofferingsstootslagen van Themis Claes en Dayenne Sluijter en nog n op een grounder van Sanne Korpel voor drie punten zorgden. Met de laatste op het eerste honk sloeg Kelsey Huijzers een honkslag en volgde Michelle van Bodegom met een stootslag-honkslag. Maar met de honken vol voorkwam de Centrals-verdediging dit keer meer tegenpunten met het maken van een dubbelspel en sloot de beurt met een grounder af.

Zwijndrecht besliste hierna het duel met een 6-run rally met twee uit in de vierde slagbeurt. Nadine van de Loos opende met een honkslag en Kyra van Genderen kreeg vier wijd, waarna ze opschoof na een opofferingsstootslag van Laura Zuidam. Met twee uit sloeg Themis Claes twee punten binnen met een honkslag, waarna Dayenne Sluijter vier wijd kreeg. Hierna zorgde Sanne Korpel met een honkslag voor het volgende punt en kon het derde honk bereiken na een fout in het outfield. Een nieuwe outfield-fout volgde op een honkslag van Kelsey Huijzers, resulterend in het vijfde punt in deze beurt. Een tweehonkslag van Michelle van Bodegom sloot de rally af, bracht het zesde punt binnen en verhoogde de stand naar 9-1.

Centrals wist hierna terug te komen in de wedstrijd, dankzij een 4-run rally in de vijfde inning die de achterstand verkleinde naar 9-5. In de voorgaande inning was Centrals al dicht bij het scoren van punten. Met n uit en Laura Bakker (honkslag) op het derde honk en Emma Wjcik (honkslag) op het eerste honk mislukte een double-steal situatie, want de eerste werd uitgeschakeld op de thuisplaat. In de vijfde was Centrals succesvoller. Sara Rosenbarker opende met een honkslag, waarna Franka van Dijk na een fout op het honk kwam. De honken kwamen vol te staan toen Ariana Tanja vier wijd kreeg, waarna een doorgeschoten bal voor ene punt zorgde. Met n uit scoorde Van Dijk na een squeeze opofferingsstootslag van Nina Ceulemans, gevolgd door een RBI-single van Jasmin Carlson. Hierna sloegen ook Petya Sokolov en Laura Bakker een honkslag en zorgden voor het volgende punt, maar een vangbal sloot daarna de inning af.

Zwijndrecht voegde weer een punt toe in de zesde inning toen Themis Claes (velderskeus) scoorde na een driehonkslag van Dayenne Sluijter.

In de zevende inning had Zwijndrecht opnieuw een productieve slagbeurt en scoorde dit keer vier punten. Michelle van Bodegom begon met vier wijd, waarna Claudia Kranendonk volgde met haar twee tweehonkslag in de wedstrijd. Twee nullen volgden, maar daarna scoorden de twee toen Kyra van Genderen en Laura Zuidam puntscorende honkslagen afleverden. Een tweehonkslag van Denise Theulings zorgde hierna voor het volgende punt, terwijl een fout het 14e punt opleverde voor de thuisploeg.

Centrals kwam nog driemaal tot scoren in de negende inning toen de Zwijndrecht-verdediging tweemaal in de fout ging. Met n uit sloeg Vivienne Schenk een honkslag. Met twee uit volgde een fout op een grounder van Sara Rosenbarker, resulterend in een punt. Hierna sloeg Franka van Dijk een driehonkslag en scoorde toen een nieuwe fout werd gemaakt, zodat de stand op 14-8 kwam. En dat werd ook de eindstand.Zwijndrecht - Centrals 14-8 (9 inn.)
RHE
Centrals100040003-8118
Zwijndrecht003601400-14185
pitchers Centralsinn.SOBBHRER
Cheyenne Bumpus, L (0-1)414996
Emma Bosman5-1953
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Kelsey Huijzers, W (1-0)311211
Denise Theulings, H (1)32174-
Themis Claes, SV (1)3--23-
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Patrick Reus.
Scorer-Cindy van der Linden (Zwijndrecht).
Speeltijd-0:00 uur....Catcher Dayenne Sluijter & HP Umpire Bob Gieskens...

...Dayenne Sluijter slaat een vangbal...

...Sanne Korpel draait voor een stootslag......'Veteraan' Claudia Kranendonk (1B) geeft 'high-fives'...
...vanaf links: Sanne Korpel (2B), Michelle van Bodegom (SS),...
...Sophia Verhoeven (3B) en Kelsey Huijzers (P)...

...Claudia Kranendonk sloeg twee doubles...


...Dayenne Sluijter steelt het 2e honk...
...Korte stop Emma Wjcik probeert de bal te stoppen...

...Michelle van Bodegom wordt op het 1e honk in een dubbelspel uitgeschakeld na een vangbal...

...Zwijndrecht-coach Michael Zwitzer praat met zijn ploeg...

...Denise Theulings nam de pitching over in de 4e inning...
(© Alle Foto's: Bram de Muijnck)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.