Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Birds promoveert naar Silver League; Almere '90 degradeert
English
HOOFDDORP - Birds speelt volgend seizoen in de Silver League, terwijl Almere '90 degradeerde naar de Eerste Klasse.

Op zondag (27 september) vond de ontknoping plaats van de Promotie/Degradatie Series voor de Silver League en Eerste Klasse. De deelnemers aan deze reeks waren Ban-Topa Future Stars en Almere '90 (de twee laagst geŽindigde teams in de Silver League) en Hoofddorp Pioniers en Birds (de twee hoogst geŽindigde teams uit de Eerste Klasse). Na afoop van de eerste ronde vorige week op het complex van Gryphons in Rosmalen waren Ban-Topa Future Stars en Almere '90 de koplopers.

Vandaag werden de resterende drie wedstrijden gespeeld op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp.

Wanneer Almere '90 de opener tegen Birds zou hebben gewonnen, was alles beslist geweest, resulterend in handhaving voor Ban-Topa en Almere in de Silver League. Echter, Birds won overtuigend met 13-6 en won vervolgens ook het volgende duel tegen Hoofddorp Pioniers met 9-6. Hoogtepunt in de eerste wedstrijd was een inside-the-park-grand-slam-homerun over het eerste honk langs de rechstveld-lijn van Anne Keetelaar.
Met deze overwinning, en vooral het scoren van 13 punten, verzekerde de ploeg uit Zoetermeer zich al zo goed als zeker van promotie naar de Silver League, op basis van de punten-productie. Dat was in hun voordeel in geval van een gelijke stand tussen drie teams.


...Birds-coach Andrť Prins...
(© Foto: Fred Versluis)
In de slotwedstrijd moest Almere '90 niet alleen winnen van Ban-Topa Future Stars om een gelijke stand van drie teams te creŽren, het moest ook ruim winnen en niet teveel tegenpunten krijgen om een kans te behouden zich te handhaven in de Silver League. Om een situatie te krijgen waarin beide ploegen in de Silver League konden blijven moesten beide teams veel scoren en de punten van de tegenstander beperken. Maar dat gebeurde niet en was simpelweg ook niet mogelijk, beide voldoende punten scoren en niet teveel tegen krijgen in dezelfde wedstrijd! Daarmee was de stand dan ook in het voordeel van Birds. Almere '90 won met 8-5, maar stond met lege handen. In de gelijke stand tussen Birds, Ban-Topa Future Stars en Almere '90 zorgde ook het onderlinge resultaat voor een nieuwe gelijke stand. Dat betekende dat de Team Quality Balance de nieuwe tie-breaker werd. Hierin wordt het aantal gescoorde punten gedeeld door de aanvallende innings min het aantal tegenpunten gedeeld door de verdedigende innings. Birds, onder leiding van ervaren coach Andrť Prins, eindigde hierin op de op de eerste plaats met een .358 TQB, gevolgd door Ban-Topa met -.071 en Almere met -.286. Daarmee promoveerde Birds naar de Silver League, handhaafde Ban-Topa Future Stars zich in de Silver League, degradeerde Almere '90 naar de Eerste Klasse en bleef Hoofddorp Pioniers in de Eerste Klasse.

Ook vandaag (en gisteren) in Hoofddorp was de ontknoping van het seizoen in de Golden League met vier best-of-one series om het landskampioenschap te beslissen. In de Holland Series won titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem met 3-1 vs. FysioExpert Olympia Haarlem om de titel te prolongeren. Eerder op de dag had Sparks Haarlem de best-of-one backdoor-wedstrijd vs. Terrasvogels met 2-0 gewonnen.
Verslag Play-Off 3 (Backdoor): Sparks Haarlem vs. Terrasvogels
Verslag Holland Series: Olympia Haarlem vs. Sparks Haarlem

In de nieuwe opzet van de seizoensontknoping was bepaald dat al deze beslissende afsluitende reeksen op een neutrale locatie werden gespeeld. Gisteren, in Hoofddorp, was er de afsluiting van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tussen Twins en Alcmaria Victrix. Twins won met 4-0 en promoveerde en keert volgend seizoen terug in de hoogste afdeling, nadat een week eerder al tweemaal werd gewonnen op het veld van Gryphons in Rosmalen.
Verslag Twins vs. Alcmaria Victrix

(27 september)
... Birds-pitcher Lisa Hop......Anne Keetelaar wordt begroet na het...
...slaan van een inside-the-park...
...grand slam homerun...
...Links staat Vera Roozenburg en...
...rechts is Keedy Florentina...

...Birds-slagvrouw Lisa Bouwman...


...Lisa Hop probeert te scoren, maar wordt op de plaat uitgetikt; Home Plate Umpire Rob Tichelaar gaat de call maken...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.