Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal & Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg, Sander Jansen, José Paul & Mark van Horik)

Centrals, Paintbusters & Storks winnaars van Keistad Toernooi
English

AMERSFOORT - Het vrouwen softbalteam van Centrals is dit jaar de winnaar van het jaarlijkse internationale Keistad Toernooi, georganiseerd door Quick Amersfoort. De ploeg bleef ongeslagen in het tweedaagse toernooi door viermaal tot winst te komen. Centrals speelde tweemaal op zaterdag (31 maart) en op zondag (1 april) in het 'round-robin' toernooi.

Paintbusters Most uit Tsjechië won het mannen softbaltoernooi na winst in de Finale tegen het organiserende Quick Amersfoort. Het honkbaltoernooi werd gewonnen door het tweede team van Storks.

Het evenement werd voor de zevende keer georganiseerd met toernooi voor softbal vrouwen, softbal mannen en honkbal. Tot en met vorig jaar werden de drie toernooien allemaal op één dag afgewerkt. Voor het eerst werden de twee softbaltoernooien dit keer verdeeld over twee dagen.

De weersomstandigheden waren zaterdag acceptabel, maar helaas was het zondag koud en regende het soms. Desondanks konden alle wedstrijden worden gespeeld en was het evenement uiteindelijk opnieuw succsvol.

(31 maart-1 april)

Uitslagen
Compleet Speelschema Oefenseizoen & Competitie

Gerelateerde Artikelen:
Verrassende uitslagen op 2e dag Mastenbroek Toernooi. (31 maart)
Amsterdam Pirates wint 2x op eerste dag Haarlem Series. (31 maart)
Tex Town Tigers opent Mastenbroek Toernooi met winst. (30 maart)
Druk Paasweekeinde voor honkbal en softbal. (29 maart)
Amsterdam Pirates wint Midden-Nederland Cup. (24-25 maart)
Roef! speelt double-header tegen Hoofddorp Pioniers. (24 maart)
Terrasvogels wint Pre-Season Tournament van Roef! (17-18 maart)
...Toernooi-winnaar Centrals...
(© Foto: Sander Jansen)
Softbal Vrouwen

Centrals begon het softbaltoernooi op zaterdag met een 3-0 shutout-winst tegen het organiserende Herder Autoschade Quick Amersfoort. Later in de middag boekte Centrals een comfortabele 9-1 overwinning tegen Royal Greys uit België. Deze winst bleek cruciaal, want de Belgische ploeg was de naaste concurrent voor de eerste plaats.

Vorig jaar won Royal Greys het toernooi na winst in de Finale tegen Caribe. Centrals nam een jaar geleden niet deel.

Op zondag opende Centrals met een 8-3 overwinning tegen Caribe. De ploeg sloot vervolgens af met een 9-1 winst tegen UVV.

Royal Greys was het evenement zaterdag begonnen met een 7-2 zege tegen Caribe. Op zondag kwam Greys tot een 3-3 gelijkspel tegen Quick Amersfooort, waarna werd afgesloten met een 6-1 overwinning tegen UVV.

Organisator Quick Amersfoort opende de eerste speeldag van het toernooi met een 6-1 winst tegen UVV. Voor de thuisploeg zou dit de enige overwinning van het evenement zijn. Na puntloos te zijn gebleven tegen Centrals speelde Quick hun derde duel op zaterdag tegen Caribe en verloor met 6-1. Quick's duel tegen Royal Greys eindigde zondag, zoals gezegd, in een 3-3 stand.

Halverwege de eerste speeldag kwam UVV tot een 8-5 overwinning tegen Caribe, wat de enige overwinning voor de ploeg was.

...Herder Autoschade Quick Amersfoort speelt dit seizoen met...
...mix van ervaring en talent in de Silver League...
(© Foto: Sander Jansen)
Door deze resultaten eindigde Centrals op de eerste plaats, gevolgd door Royal Greys en Quick Amersfoort. UVV en Caribe eindigden op gelijke hoogte, maar UVV werd vierde op basis van het onderling resultaat.

Tijdens de Season's Finals van vorig jaar promoveerde Quick Amersfoort naar de Silver League. In de best-of-one Promotie/Degradatie Play-Off won de ploeg met 4-1 in acht innings tegen HCAW, dat hierdoor degradeerde. De volgende dag kwam Quick Amersfoort tot een 10-0 shutout-winst tegen Grophers in de Play-Off Finale om naar de tweede hoogste afdeling te promoveren.

Dit jaar vond de ploeg een nieuwe hoofdsponsor in Herder Autoschade en zal aan de competitie deelnemen met een jong team. Een aantal speelsters vertrok, nieuwe speelsters werden toegevoegd en dat resulteerde weer in een prima mix van ervaring en jong talent. Na vorig seizoen bleven Kayleigh Adelina, Mirjam Boode, Franka van Dijk, Puck van der Kolk, Michelle Schuur en Natalie van der Wijst bij de ploeg.

Acht nieuwe speelsters werd aan de ploeg toegevoegd. Angelica Bomba, Lisa Groen en Lieke Süskind kwamen over van HCAW, terwijl Nicky Uytendaal naar de ploeg kwam vanaf Tex Town Tigers. Er werden twee buitenlandse speelsters in het team opgenomen: Nina De Permentier uit België en Vasilka Georgieva uit Bulgarije. Ook werden twee jeugdspeelsters van Robur '58 aan het team toegevoegd.

De Quick-ploeg staat weer onder leiding van Sanne Bolhuis, die weer zal worden geassisteerd door Ricardo Bryson.

Eindstand Softbal Vrouwen
1. Centrals, 2. Royal Greys (België), 3. Quick Amersfoort, 4. UVV, 5. Caribe.
...Paintbusters Most won het mannen softbaltoernooi...
(© Foto: Sander Jansen)
Softbal Mannen

Het mannen softbaltoernooi werd dit jaar eveneens op twee dagen gespeeld. Vier ploegen namen deel, waaronder Paintbusters Most uit Tsjechië.

De Tsjechische ploeg werd winnaar van het toernooi. In de Finale op zondag was Paintbusters te sterk voor gastheer Quick Amersfoort, dat vorig jaar landskampioen werd.

Op zaterdag speelden alle teams drie wedstrijden. Het evenement opende met het duel tussen Quick Amersfoort en Paintbusters. In die wedstrijd was het Quick dat de beste van de twee teams was en met 7-1 won.

Later op de dag kwam Quick tot een 5-0 shutout-winst tegen Catch-Adegeest, maar de volgende wedstrijd tegen Spikes eindigde met een 4-4 stand.

Paintbusters herstelde van de openings-nederlaag en won de volgende twee wedstrijden. De Tsjechen wonnen met 3-0 van Spikes en slotenaf met een nipte 6-5 winst tegen Catch-Adegeest.

Hierdoor sloot Quick de voorronde af op de eerste plaats en werd Paintbusters tweede, zodat deze ploegen de twee finalisten werden. Spikes won met 5-3 van Catch-Adegeest om derde te worden.<> Op een koude en regenachtige zondag won Catch-Adegeest het duel om de derde plaats tegen Spikes met een 8-3 stand. In de Finale was Paintbusters vervolgens met 8-1 te sterk voor Quick Amersfoort.

Eindstand Softbal Mannen:
1. Paintbusters Most (Tsjechië), 2. Quick Amersfoort, 3. Catch-Adegeest, 4. Spikes.
...Storks 2 won het honkbaltoernooi...
(© Foto: Sander Jansen)
Honkbal

Het tweede team van Storks werd de winnaar van het honkbaltoernooi, dat op één dag werd gespeeld. Op zaterdag speelde de Haagse ploeg vanaf 13:30 uur drie wedstrijden op rij en die werden allemaal in winst omgezet.

De overige drie deelnemende teams waren het toernooi eerder op de dag al begonnen.

In de openingswedstrijd kwam gastheer Quick Amersfoort 2 tot een 5-0 shutout tegen Flying Petrels, maar verloor daarna met 9-2 in het volgende duel tegen The Flags.

Hierna speelden Flying Petrels en The Flags tegen elkaar en won de eerste ploeg met 13-7.

Hierna was het tijd voor Storks om in actie te komen na te zijn gearriveerd op het complex in Amersfoort.

Storks opende met een 4-0 winst tegen Quick Amerfoort en boekte daarna een comfortabele 11-2 overwinning tegen The Flags.

Het toernooi eindigde vervolgens met het beslissende duel tussen Storks en Flying Petrels, want de winnaar van deze ontmoeting zou toernooi-winnaar worden. Wanneer Flying Petrels zou winnen had dat gezorgd voor een gelijke stand met Storks, maar de ploeg was dan op basis van het onderlinge resultaat eerste geworden. Maar het was Storks dat ongeslagen bleef en overtuigend met 9-0 won.

Door het verlies eindigde Flying Petrels op gelijke hoogte met de overige twee teams. Doordat het onderling resultaat voor een nieuwe gelijke stand zorgde werd het runsaldo gebruikt om tot een rangschikking te komen voor deze drie teams. Er volgde een nieuwe gelijke stand tussen Flying Petrels en The Flags, maar op basis van hun onderlinge duel eindigde Petrels op de derde plaats.

Eindstand Honkbal
1. Storks 2, 2., Quick Amersfoort, 3. The Flags, 4. Flying Petrels.


Hieronder een reeks actie-foto's van het toernooi gemaakt door Jan Kruijdenberg

...Actie-momenten van de 7e editie van het Keistad Toernooi...
(© Foto's: Jan Kruijdenberg)

Hieronder nog meer foto's van het toernooi gemaakt door José Paul & Mark van Horik

...Actie-foto's van het zevende Keistad Toernooi...
(© Foto's: José Paul & Mark van Horik)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.