Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag
English

JUPITER / WEST PALM BEACH / FORT MYERS, Florida / SCOTTSDALE / MESA, Arizona (USA) - Op woensdag (27 februari) zagen vijf Nederlandse spelers de nodige actie tijdens Major League Spring Training, namelijk Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Carter Kieboom (Washington Nationals, Jurickson Profar (Oakland Athletics) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels).

Kieboom en Simmons lieten beiden een honkslag noteren. Voor Kieboom was dit zijn derde honkslag in vijf slagbeurten in vier wedstrijden, waarin hij ook driemaal vier wijd kreeg. Na vorig seizoen werd de 21-jarige korte stop uitgeroepen tot Speler van het Jaar van de Washington-organisatie. Hij kreeg een uitnodiging om als non-roster player deel te nemen aan Spring Training van dit jaar en tot nu toe doet hij het prima. Eén van zijn drie honkslagen was een tweehonkslag en hij scoorde ook eenmaal en sloeg een punt binnen. Een jaar geleden sloeg Kieboom 1-uit-6 in vijf Spring Training-wedstrijden.

In Roger Dean Chevrolet Stadium in Jupiter (Florida) ging Atlanta Braves op bezoek bij St. Louis Cardinals en boekte een 4-0 shutout.

Ozzie Albies startte als tweede honkman voor Atlanta en sloeg 0-uit-2 en kreeg vier wijd. In de eerste helft van de eerste inning kreeg Albies drie slag. Hij werd daarna uitgevangen in de vierde, maar in de zesde kreeg Albies vier wijd met twee uit. Volgende slagman Charlie Culberson kreeg ook een vrije loop, maar de twee bleven achter. In de 2e6 werd Albies vervangen.

In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) ontving Washington Nationals Houston Astros en won met 14-8.

In de 1e7, met Washington op een 14-2 voorsprong kwam Carter Kieboom in de wedstrijd als nieuwe korte stop voor Nationals. Houston kwam tot een rally van vier punten, maar Washington hield de voorsprong vast.

Met één uit in de 2e8 sloeg Kieboom een honkslag in zijn enige slagbeurt in de wedstrijd. Hij strandde op het eerste honk.

In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) speelde een 'split-squad' van Boston Red Sox thuis tegen Baltimore Orioles en verloor met 7-6.

Xander Bogaerts was de startende korte stop voor Boston en sloeg als vierde, maar hij was 0-uit-2. In de tweede helft van de eerste inning opende Jackie Bradley, Jr. voor Boston met een homerun en daarna sloeg Eduardo Nunez een honkslag met één uit. Maar hierna kreeg Bogaerts drie slag en Nunez bleef achter.

Bogaerts werd uitgevangen in de derde inning en werd daarna vervangen in de 1e5.

In Salt River Fields at Talking Stick in Scottsdale (Arizona) speelde Los Angeles Angeles een uitwedstrijd bij Colorado Rockies en won met 9-7.

Andrelton Simmons startte als korte stop voor Los Angeles en sloeg 1-uit-3. Met één uit in de eerste helft in de eerste inning sloeg Simmons een honkslag en schoof op na een wilde worp. Volgende slagman Albert Pujols kreeg vier wijd, maar een dubbelspel sloot de slagbeurt af.

In de derde inning, met één uit, sloeg Simmons een line drive, maar die werd gevangen door rechtsvelder Charlie Blackmon. Simmons sloeg een pop-fly in de vijfde inning, waarna hij werde vervangen in de 2e5.

In Hohoham Stadium in Mesa (Arizona) speelde Oakland Athletics thuis tegen Los Angeles Dodgers en verloor met 5-3.

Jurickson Profar startte op het tweede honk voor Oakland en sloeg 0-uit-2 met een vrije loop. Met twee uit in de 2e2 kreeg Mark Canha vier wijd en schoof op na een wilde worp. Profar was de volgende slagman en kreeg eveneens vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen Chad Pinder via een fout op het honk kwam, maar de drie lopers bleven achter toen de inning eindigde met drie slag.

Profar kreeg drie slag in de vierde en werd uitgevangen in de zevende. Hij werd vervangen in de 1e8.

(27 februari)

Gerelateerde Artikelen:
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.