Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 januari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Brisbane en Loek van Mil beginnen Australische Finale met winst
English

THORNLIE, Perth, Western Australia (Australië) - Titelverdediger Brisbane Bandits is de best-of-three Australian Baseball League Championship Series tegen Perth Heat donderdag (31 januari) begonnen met een 3-2 overwinning. De reeks wordt zaterdag voortgezet.

In Perth Harley-Davidson Ballpark in Thornlie opende Brisbane de score met twee runs in de eerste helft van de tweede inning. Perth kwam langszij door te scoren in de derde en vierde slagbeurt, maar Brisbane scoorde daarna wat het winnende zou zijn in de zevende inning.

In de tweede inning begon Logan Wade voor Brisbane met een tweehonkslag op starter John Anderson. Met twee uit scoorde hij op een tweehonkslag van Wynton Bernard, die daarna zelf scoorde toen volgende slagman Danny De La Calle het honk bereikte na een fout.

Perth, dat lopers had achtergelaten op het eerste en tweede honk in de eerste inning, halveerde de achterstand in de 2e3 op starter Ryan Bollinger. Tim Kennelly en Pete Kozma openden met honkslagen, waarna de honken vol kwamen na vier wijd voor Tristan Gray. Volgende slagman Robbie Glendinning kreeg drie slag, maar de derde slagbal werd een wilde worp. Doordat er een loper op het eerste honk stond was Glendinning uit, maar de wilde worp stelde Kennelly in staat te scoren. De twee andere lopers bleven achter.

Perth kwam langszij in de vierde inning. Dit keer opende Chris Clare met een honkslag. Met één uit schoof hij op naar het tweede honk toen een pick-off eindigde in een foute aangooi. Met twee uit scoorde Clare de gelijkmaker na een honkslag van Tim Kennelly. In het restant van de wedstrijd kreeg Perth nog slechts één honkloper.

Brisbane, dat op rij werd uitgeschakeld in de derde, vierde, vijfde en zesde inning door John Anderson, brak de gelijke stand daarna in de 1e7. Met één uit sloeg Logan Wade een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Wade Dutton, wat het einde betekende voor Anderson.

Met een 3-2 voorsprong in de 2e7 nam Loek van Mil de pitching over van Brisbane-starter Ryan Bollinger, die drie opeenvolgende nullen had gekregen in de voorgaande twee innings. Van Mil kreeg ook drie nullen op rij in de zevende. Met één uit in de achtste kreeg de rechtshander een tweehonkslag tegen van Robbie Glendinning. Even later werd hij uitgeschakeld in een dubbelspel nadat Carl Chester was uitgevangen.

In de negende verving Ryan Searle Van Mil, die een 'hold' op zijn naam kreeg. Searle schakelde ook drie opeenvolgende slagmensen uit en verdiende een save.

(31 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Van Mil (Brisbane) in Australische Finale; Kemp (Sydney) niet. (27 januari)
Canberra en Perth dwingen 3e duel af in Australische Play-Offs. (26 januari)
Kemp & Van Mil winnen Australische Play-Off openers. (25 januari)
Canberra wint Australische Wild Card; Kemp slaat meeste hits. (23 januari)
Loek van Mil maakt heuvelrentree in Australië voor Brisbane. (20 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.