Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Transfers 2011: Opnieuw een grote lijst!
English
AMSTERDAM - Op 31 oktober toen middernacht overging in 1 november kwam er een einde aan de transferperiode. Aanvankelijk leek het er op dat er dit niet zo veel transfers zouden zijn, want er circuleerden weinig namen in het rond sinds het seizoen werd afgesloten op 11 september. Maar vanavond toen de laatste transfers werd bevestigd en/of aangekondigd bestaat de door Grand Slam * Stats & News samengestelde lijst toch weer 105 spelers, waaronder spelers die van club veranderde, spelers die werd toegevoegd vanuit Rookie League-teams of uit het buitenland en spelers die zijn gestopt of terugkeerden naar hun oorspronkelijke land van herkomst.

Complete Lijst met Transfers

Hieronder een team-voor-team overzicht:L&D Amsterdam Pirates
Omdat RHP Rob Cordemans op 31 oktober besloot te blijven in Amsterdam kan worden gesteld dat de regerend landskampioen ook in het nieuwe seizoen weer een sterke kandidaat zal zijn voor de titel.

L&D Amsterdam Pirates versterkte de pitchingstaf met de toevoeging van RHP Nick Stuifbergen, die terugkeerde naar Amsterdam na dit seizoen te hebben gegooid voor Corendon Kinheim. Hoofd Coach Charles Urbanus voegde ook rookies RHP Jerremyh Angela en RHP Ian Delemarre aan zijn roster toe. Beiden debuteerden dit jaar in de hoofdmacht tijdens het Europa Cup-toernooi in Amsterdam. Ook naar Amsterdam komt Utility Player Björn Hato, die een non-roster speler was bij Kinheim. Dit seizpen speelde Hato professioneel in de organisatie van de New York Mets en kwam uit in het Rookie League-team in de Dominican Summer League. Maar na afloop van het seizoen werd hij released.

De Mexicaanse reliever Alfieri Morales Gomes stopte en wordt de nieuwe Pitching Coach als opvolger van Raban Schalm, die stopte. Back-up infielders Tim Vermij en Seb Visser verlieten Amsterdam.Vaessen Pioniers
Vaessen Pioniers maakte drie dagen geleden hun transfers bekend en zal in 2012 een ploeg hebben met wat meer diepte door de toevoeging van RHP Kevin Miner, 1B Jourick Blanco en Infielders Gyenuar Lopez en Michael Pluijmers.

Echter, de Hoofddorpers zullen ook hun heuveltroef Eddie Aucoin missen. Infielder Mervin Gario, Outfielder Linoy Croes en Utility Randy Reiph, die allen geen compleet seizoen speelden, vertrokken.DOOR Neptunus
Net als L&D Amsterdam Pirates versterkte ook DOOR Neptunus de pitching staff met de toevoeging van RHP Bobby Carrington (Sparta-Feyenoord) en RHP Dushan Ruzic. De laatste speelde dit seizoen voor Telemarket Rimini Pirates in de Italian Baseball League, maar speelde eerder al drie seizoenen voor de Rotterdammers.

Neptunus trok ook Catcher Jason Halman en 1B/OF Rafael Jozefa van Corendon Kinheim aan, terwijl Outfielders Adrian Anthony en Lennart Koster (beiden Mr. Cocker HCAW) ook terugkeren naar Rotterdam. Koster speelde al in het Hoofdklasse-team van Neptunus, terwijl Anthony in verleden uitkwam voor Tridents.

De Australische werper Craig Anderson keert niet terug, terwijl RHP Arshwin Asjes in 2012 zal gooien voor Kinheim. Outfielder Eldrion Regina besloot zich in 2012 te richten op zijn studie.Corendon Kinheim
Corendon Kinheim is één van de ploegen die verschillende spelers uit het Rookie League-team toevoegde aan het Hoofdklasse-roster.

De Haarlemmers haalden power binnen met de toevoeging van oud-profs Ramiro Balentina (catcher) en Quintin De Cuba (catcher/infield) van Sparta-Feyenoord. Een andere speler met Hoofdklasse-ervaring is infielder Mervin Gario (Vaessen Pioniers).

Aan de andere kant verloor Kinheim ervaring in de werpersstaf, want RHP Duko Jansen (UVV) en RHP Nick Stuifbergen (L&D Amsterdam Pirates) vertrokken en linkshander Patrick Beljaards is gestopt. Het verloor ook ervaring in catcher Jason Halman en 1B/OF Rafael Jozefa, die beiden gaan spelen voor DOOR Neptunus.

Kinheim's Hoofd Coach Eelco Jansen breidde zijn staf uit met Stanley Engelhardt (de vader van speler Bryan) als zijn Bench Coach.UVV
UVV voegde negen spelers toe aan de selectie, maar slechts één daarvan is een ervaren Hoofdklasser, namelijk RHP Duko Jansen (Corendon Kinheim). Vijf anderen zagen de afgelopen paar jaar ook de nodige actie op Hoofdklasse-niveau, maar niet zoveel als Jansen.

Eén van de nieuwkomers is RHP Jeroen de Haas, die dit seizoen uitkwam voor het Single-A Short Season Team van de Seattle Mariners, maar na het seizoen werd released. UVV voegde ook Catcher Rodney Daal aan het roster toe, maar die keert volgende jaar terug naar de States voor zijn tweede profseizoen in de organisatie van de San Diego Padres.

UVV hoopt ook Curt Smith aan het roster toe te kunnen voegen. Smith speelde professioneel in de organisatie van de St. Louis Cardinals en dit seizoen in een Independent League. Met het Nederlands Team nam hij deel aan het Wereldkampioenschap in Panama, waarvan hij na afloop werd uitgeroepen tot MVP.

Maar UVV verloor ook de nodige ervaren, want vier routiniers keren niet terug. Rutger Veugelers en Jeroen Hermans gaan spelen voor het derde team van Euro Stars, Outfielder Glenn Romney keerde terug naar Mr. Cocker HCAW, maar zal ook afreizen naar Australië. De vierde veteraan die niet in Utrecht tergkeert is de 50-jarige Cubaan Fausto Álvarez Rizo, die dit seizoen de beste slagman van de ploeg was en ook de meeste binnengeslagen punten had. Op dit moment is not niet bekend waar Álvarez volgend jaar zal spelen.

Frank Koene werd aangesteld als nieuwe Hoofd Coach van UVV in september als opvolger van de Amerikaan Royce Holder. Koene krijgt in zijn staf gezelschap van Marlon Frolijk en voormalig Oranje-werper Eric de Vries.Mr. Cocker HCAW
Mr. Cocker HCAW is de ploeg met de meeste wijzigingen, namelijk 31 in totaal.

16 spelers werden toegevoegd aan het roster, waaronder zeven uit het Rookie Team. De meesten kwamen dit seizoen al kort uit in het Hoofdklasse-team. De meest ervaren speler die naar Bussum komt is Outfielder Glenn Romney (UVV), maar die is mogelijk niet volledig inzetbaar, omdat hij ook plannen heeft om naar Australië te gaan.

HCAW noemde ook werper José Ventura als nieuwkomer, maar zijn voormalige club Sparta-Feyenoord heeft deze transfer nog niet bevestigd.

HCAW, dat onder leiding staat van nieuwe Hoofd Coach Rudy Dirksen en zijn assistent Humphrey Bomba, zagen 15 spelers uit Bussum vertrekken. Daaronder in elk geval twee van hun drie Venezulaanse spelers. De derde, Dirimo Enrique Chavez, keert mogelijk terug in Bussum in 2012.

HCAW koos voor een ploeg die bestaat uit jonge spelers uit de regio. Met dit nieuwe team will men weer aan de toekomst bouwen in Bussum. De ploeg zal in elk geval nog een buitenlandse werper toevoegen voor het komende seizoen.Sparta-Feyenoord
Sparta-Feyenoord is een andere ploeg met veel wijzigingen, 17 spelers vertrokken tegenover tien nieuwkomers.

De ploeg voegde verschillende jonge spelers toe uit lager spelende teams, maar ook een aantal spelers met Hoofdklasse-ervaring, zoals RHP Elton Koeiman (PSV) en Outfielder Churandy La Cruz (Cromtigers), die beiden al eerder speelden voor Sparta-Feyenoord. Een nieuwkomer in Rotterdam is linkshander Jurandi Girigori, die overkwam van ADO.

Onder de 17 spelers die Rotterdam verlieten is rechtshander Bobby Carrington, die in het nieuwe seizoen gaat gooien voor DOOR Neptunus. Oud-profs Ramiro Balentina, Quintin De Cuba en Jourick Blanco keren ook niet terug.

Sparta-Feyenoord zal onder leiding staan van Dino Anasagasti, die tijdens de competitie van dit jaar de taak van Hoofd Coach overnam. Pitching Coach Leo Voogd vertrok en wordt de nieuwe Hoofd Coach van Overgangsklasser Euro Stars.

,,We hebben een jonge ploeg, die veel ervaring kan opdoen'', stelde Anasagasti. ,,Dit is een hele bewuste keuze, want hebben gekeken naar spelers die gericht zijn om te willen winnen. Mogelijk voegen we nog een paar spelers toe uit Curaçao of de USA.''ADO
ADO moet het dus uiteindelijk toch doen zonder heuveltroef Rob Cordemans, want die besloot in Amsterdam te blijven en hoewel een aantal andere grote namen ook circuleerde om naar ADO te komen, kwam er geen daarvan.

Maar ADO voegde negen nieuwe spelers toe, waaronder een paar spelers die in het verleden al voor het team speelde.

Het voegde ook twee voormalige profspelers toe in de Amerikanen T.J. Macy en Phil Ortez. (Thomas James) Macy gooide twee seizoenen in een Independent League, nadat hij in 2006 in de 27e ronde was gedraft door de Milwaukee Brewers. De 25-jarige Macy gooide in drie wedstrijden in 2009 voor de Grand Prairie AirHogs in de American Association, stond in slechts zeven innings op de heuvel en had vier strikeouts, terwijl hij 14 hits toestond. In 2010, gooide Macy voor Maui Na Koa Ikaika in de Golden Baseball League. Hij gooide in 30 wedstrijden en relief en sloot af met een 1-3 record en had 46 strikeouts in 36 2/3 inning.

Ortez, eveneens 25, werd in 2006 in de 30e ronde gedraft door de Detroit Tigers, maar speelde ook kort in een Independent League. In 2010 speelde hij in 14 wedstrijden voor de Victoria Seals in de Golden Baseball League en sloeg 3-uit-16 (.188), scoorde tweemaal en had één RBI.

Gyenuar Lopez, de beste slagman van de ploeg dit jaar, gaat spelen voor Vaessen Pioniers, terwijl linkshander Jurandi Girigori zal uitkomen voor Sparta-Feyenoord in het nieuwe seizoen. Rechtshander Quincy Lambertina en Catcher Jareau Martina (de derde beste slagman van de ploeg) gaan spelen bij Eerste Klasser Zwijndrecht. Mogelijk zijn er nog acht spelers vertrokken of gestopt, want ze stonden niet op de lijst van spelers die zijn gebleven in Den Haag.

ADO staat in het nieuwe seizoen onder leiding van nieuwe Hoofd Coach Dave Daniels.

(31 oktober-1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.