Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Kenley Jansen ook in Oranje in halve finale
English
PHOENIX, Arizona (USA) - Kenley Jansen, closer van de Los Angeles Dodgers, zal ook op het roster staan van het Nederlands Honkbal Team tijdens de finaleronde van de World Baseball Classic. De Dodgers bevestigden op donderdag 14 maart dat Jansen maandag bij Oranje zal zijn voor de halve finale in San Francisco. Jansen zal tot en met zondag bij de Dodgers trainen en dan naar San Francisco vliegen om zich bij het team te voegen.


...Kenley Jansen was woensdag in het hotel van Oranje en sprak met...
...Pitching Coach Bert Blyleven, Bullpen Coach Steve Janssen...
...en Manager Hensley Meulens (van links naar rechts)...
(© Foto: Henk Seppen)
Kenley Jansen neemt in de selectie de plek in van Jonatan Isenia, die een elleboog-blessure opliep terwijl hij gooide in de wedstrijd tegen Cuba afgelopen maandag. In hetzelfde duel raakten ook Wladimir Balentien (lies) en Yurendell de Caster (voet) geblesseerd, terwijl Roger Bernadina een polsblessure opliep na geraakt te zijn door een worp een dag eerder tegen Japan. Woensdag werd al bekend gemaakt dat korte stop Jurickson Profar van de Texas Rangers De Caster op het roster vervangt.

De 25-jarige Jansen stond genoemd in de voorlopige selectie van het Nederlands Team in januari. In oktober ging Jansen een operatie om een onregelmatige hartslag te corrigeren. Sindsdien was hij herstellende en richtte hij zich op Spring Training met de Los Angeles Dodgers.

Vorig seizoen was Jansen 5-3 met 25 saves en gooide in 65 wedstrijden als reliever voor de Dodgers, waarvan er er 40 afsloot. In 65 innings kwam de rechtshander tot 99 strikeouts, gaf slechts 22 vrije lopen weg en stond 33 honkslagen toe.

Jansen maakte zijn Major League-debuut bij de Dodgers op 24 juli 2010 en gooide toen in 25 big league-wedstrijden. In 2011 stond hij in 51 wedstrijden voor de Dodgers op de heuvel. In zijn drie seizoenen in de Major League is Jansen 8-4 met 34 saves.

In 2009 maakte Jansen ook deel uit van de Nederlandse ploeg tijdens de tweede World Baseball Classic, maar toen als catcher.

Hij tekende een profcontract bij de Dodgers in 2004 toen hij pas 17 jaar was en debuteerde in 2005 eveneens als catcher. Hij begon in 2009 op professioneel niveau voor het eerst te gooien.

In Spring Training nam Jansen tot nu toe deel aan twee wedstrijden en gooide twee innings, waarin hij één strikeout had.

(14 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.