Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

'Come-from-behind'-winst USA; Italië onderuit vs. Mexico; Canada gelijk vs. Venezuela
English
TAIPEI / DOULIU (Taiwan) - Op zaterdag (7 november) sloten de meeste teams hun voorbereidingen voor de komende Premier12 af met het spelen van een laatste oefenwedstrijd.

Team USA kwam opnieuw terug van een achterstand en won vs. Taiwan, 4-3, terwijl Canada en Venezuela niet verder kwamen dan een 5-5 gelijkspel. Italië trok aan het kortste einde tegen Mexico, 6-2.

Het team van het Koninkrijk der Nederlanden sloot de voorbereidingen zaterdag af met een 5-3 nederlaag tegen de Dominicaanse Republiek. De ploeg won met 7-0 tegen het team van de University of New Taipei City op woensdag (4 november), waarna met 3-2 werd verloren van de USA op vrijdag (6 november).
Verslag eerste wedstrijd
Verslag tweede wedstrijd
Verslag derde wedstrijd

De Premier12 gaat zondag van start met de wedstrijd tussen Japan en Zuid-Korea in Sapporo (Japan). Op maandag begint de voorronde in Taiwan met de openingswedstrijd tussen Taiwan en Nederland.In een uitverkocht Tianmu Stadium in Taipei boekte Team USA zaterdag opnieuw een 'come-from-behind' overwinning en zegevierde met 4-3 vs. Taiwan. Eerder stond de ploeg met 2-0 achter tegen Nederland, maar won met 3-2 in de negende inning. In de 3-game series tegen Canada eerder in de week in Phoenix eindigden twee wedstrijden in een gelijke stand, terwijl de derde een kleine zege opleverde voor de Amerikanen.

Vandaag namen de Amerikanen een snelle voorsprong in de eerste inning. Jacob May opende met een tweehonkslag en scoorde later het eerste punt op een opofferingsslag van Matt McBride.

Pitchers Brooks Pounders en Zack Segovia gooiden beiden twee puntloze innings. In deze vier slagbeurten sloeg Taiwan slechts één honkslag.

In de zesde inning verdubbelden de Amerikanen hun voorsprong toen May scoorde op een honkslag van Brett Eibner. Maar in de 2e6 kwam Taiwan tot een rally van drie punten op een 2-out double.

In de 1e9, met een 3-2 achterstand, scoorde Team USA tweemaal om alsnog te winnen. Met twee uit tekende Brett Phillips voor de gelijjkmaker met een homerun. Hierna volgden drie honkslagen, waaronder de 'game-winner' van Elliot Soto die Tyler Pastornicky over de plaat bracht.

Dit was het laatste oefenduel van Team USA, dat op zondag en maandag twee trainingsdagen heeft. De ploeg opent op dinsdag tegen de Dominicaanse Republiek. Taiwan begint maandag tegen Nederland.In Douliu speelden Canada en Venezuela zaterdag een 5-5 gelijkspel in de laatste oefenwedstrijd voor beide ploegen. Pete Orr, die vier punten binnensloeg tegen Mexico, sloeg vandaag 3-uit-5. Justin Atkinson sloeg twee punten binnen en had twee honkslagen.

Canada opende de score met twee runs in de eerste inning via een opofferingsslag van Tyler O'Neill en een honkslag van Rene Tosoni.

Venezuela pakte een punt terug in de derde inning, waarna twee runs werden toegevoegd op drie hits met twee uit om een 3-2 voorsprong te nemen. Daaronder een RBI-double van de 37-jarige Juan Rivera, die 12 jaar in de Major League speelde (2001-2012) voor vijf clubs, waaronder zes bij de Los Angels Angels of Anaheim en speelde totaal in 1058 wedstrijden.

Een honkslag van Orr bracht de stand in evenwicht in de derde en hernam de leiding in de vijfde na een honkslag van Atkinson. In de zesde bezorgde een 2-run homerun van Rivera Venezuela een 5-4 voorsprong. In de zevende kwam Canada weer langszij na een honkslag van Atkinson met twee uit.

Op de volgende twee dagen heeft Canada trainingen, waarna de dinsdag opent tegen Cuba. Venezuela begint dan tegen Mexico.In Douliu verloor Italië (nummer 11) met 6-2 van Mexico (nummer 12), dat tot een rally van vier punten kwam in de vijfde inning. Hoewel de verdediging en pitching goed verzorgd was bij de Italianen kon de aanval niet produceren. Italië sloeg slechts vijf honkslagen (twee van Mario Chiarini), terwijl Mexico er elf liet noteren.

Mexico nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning, voegde een punt toe in de volgende beurt, waarna Italië een punt terugpakte in de vierde. Maar hierna besliste Mexico het duel in de vijfde beurt door viermaal te scoren.

In de tweede inning opende Mexico de score na een honkslag van Brandon Macias. Een tweehonkslag van Tim Torres bracht het volgende punt binnen in de derde.

In de vierde inning kreeg Italië de honken vol. Met Alessandro Vaglio op het eerste honk sloeg Mario Chiarini een tweehonkslag en kreeg Alberto Mineo vier wijd. Renato Imperiali sloeg hierna een grounder resulterend in het eerste Italiaanse punt.

Mexico reageerde met vier punten in de vijfde inning met als hoogtepunt back-to-back doubles van Yadir Drake en Rudy Flores. Italië scoorde daarna nog eenmaal in de achtste inning. In de negende inning liep outfielder Ennio Retrosi een pols-blessure op bij een poging een line drive te onderscheppen.

Italië opent dinsdag vs. Puerto Rico, terwijl Mexico dan begint vs. Venezuela.

(7 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.