Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Toronto voorkomt 'sweep' en dwingt 4e duel af in NLDS vs. Texas
English
ARLINGTON, Texas (USA) - De Toronto Blue Jays boekten zondagavond (11 oktober) een overtuigende 5-1 overwinning vs. de Texas Rangers in Game 3 van de American League Division Series. Hiermee voorkwam Toronto een 'sweep' en dwong een vierde duel af, dat maandag wordt gespeeld. Een 3-run homerun van Troy Tulowitzki vormde het hoogtepunt van de wedstrijd. Voor de Blue Jays was dit hun eerste 'postseason'-overwinning sinds 1993.

De Rangers wonnen de eerste twee wedstrijden van de reeks in Toronto. Na winst in de opener met 5-4 volgde een 14-inning marathon op vrijdag, resulterend in een 6-4 winst voor de Rangers.
Verslag Game 1, Texas vs. Toronto
Verslag Game 2, Texas vs. Toronto

Eerder vandaag, eveneens in Texas, namen de Houston Astros een 2-1 voorsprong in hun ALDS vs. Kansas City Royals door met 4-2 te winnen.
Verslag Game 3, Houston vs. Kansas City

Tijdens de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Chase Utley van de Los Angeles Dodgers is geschorst voor Games 3 en 4 van de NLDS door MLB Chief Baseball Officer Joe Torre voor zijn 'takeout slide' tijdens Game 2 op zaterdag. Die sliding resulteerde in een gebroken been voor korte stop Ruben Tejada. De Dodgers hervatten hun reeks vs. New York Mets maandagavond. Even later werd bekend dat Utley tegen de beslissing in beroep zal gaan.
In een persbericht stelde Torre ''dat Utley's actie disciplinaire stappen rechtvaardigen''. Hij vervolgde met ''Hoewel ik zeer zeker geloof dat Mr. Utley geen intentie had om Ruben Tejada te blesseren en een poging deed zijn Club te helpen in een kritieke situatie, geloof ik dat zijn sliding inbreuk was op Official Baseball Rule 5.09 (a)(13), die is ontworpen om veldspelers te beschermen tegen dit type van 'rolling block' dat wordt gedaan naast het honk. We hebben het hele jaar door besprekingen met de Players Association met betrekking tot potentiële regelwijzigingen om middle infielders beter te beschermen en we zijn van plan deze gesprekken voort te zetten in het komende off-season.''De startende werpers vanavond waren de 24-jarige Venezolaanse linkshander Martín Pérez (3-6) voor de Rangers en de 32-jarige Mexicaanse rechtshander Marco Estrada (13-8) voor de Blue Jays.

Martín Pérez maate zijn 'postseason'-debuut. Eerder dit seizoen stond de linkshander op de 60-day disabled list en keerde op 17 juli weer terug in actie. Dart was zijn eerste optreden in meer dan een jaar. Tussendoor onderging hij een zogenaamde 'Tommy John-operatie', een ulnair collaterale ligamentreconstructie, waarbij een pees werd vervangen in zijn linker-elleboog.

Pérez gooide nooit eerder tegen Toronto. Vanavond was zijn catcher landgenoot Robinson Chirinos. En dat betekende de vierde keer in de 'postseason'-historie dat een startende pitcher/catcher-combinatie afkomstig was uit Venezuela.

Marco Estrada kwam tot 131 strikeouts in 181 innings dit seizoen, zijn eerste bij de Blue Jays, nadat hij de voorgaande vijf seizoenen gooide voor de Milwauke Brewers. Dit was zijn vijfde 'postseason'-wedstrijd. De vorige vier gooide hij in 2011, allen in relief, toen hij uitkwam voor de Brewers.Voor aanvang van de wedstrijd gooide Arlington-burgemeester Jeff Williams de ceremoniële eerste bal, waarbij Ivan 'Pudge' Rodriguez de catcher was. Rodriguez speelde 13 seizoenen voor Texas. Voormalig President en voormalig Texas Rangers-eigenaar George W. Bush en voormalig First Lady Laura Bush waren aandachtige toeschouwers bij deze wedstrijd.


...Ivan Rodriguez ving de ceremoniële eerste...
...bal voor aanvang van het duel vanavond...
...Hier speelt hij voor Puerto Rico tegen...
...het Nederlands Honkbal Team...
...op de 2009 World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
Beide startende werpers kregen drie nullen op rij in de eerste twee innings. Maar de Blue Jays openden daarna de score in de eerste helft van de derde inning. Dioner Navarro begon met een tweehonkslag in diep midveld en bereikte het derde honk na een infield-hit van Kevin Pillar. Hierna sloeg Ryan Goins in een dubbelspel, maar dat stelde wel Navarro in staat te scoren en Toronto op voorsprong te zetten.

De 31-jarige Dioner Navarro speelt in de Major League sinds 2004. Hij speelt sinds 2014 voor Toronto, maar kwam dit seizoen in slechts 54 wedstrijden uit. Vanavaond was hij de catcher voor de Canadese ploeg en maakte zijn eerste optreden tijdens de ALDS van dit jaar. Maar de Venezolaan speelde ook al in het 'postseason' in 2008 (Tampa Bay Rays) en 2012 (Cincinnati Reds).

In de tweede helft van de derde inning lieten de Rangers een loper in scoringspositie achter. Met twee uit sloeg Hanser Alberto (die weer inviel voor de geblesseerde Adrian Beltre) een ground-rule double, maar bleef daarna achter.

In de eerste helft van de vierde inning scoorden de Blue Jays weer een nieuw punt. Josh Donaldson begon met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk, nadat José Bautista was uitgevangen. Om een gedwongen loop op te zetten, maar ook de knuppel uit de handen te nemen van Edwin Encarnacion, volgde een opzettelijke vrije loop met slechts één uit, maar in de hoop op een dubbelspel. Maar dat werkte niet gelijk. Eerst kreeg Chris Colabello een 'normale' vrije loop en dat zorgde voor volle honken. Vervolgens kreeg ook Troy Tulowitzki vier wijd en dat zorgde voor een punt. Hierna kwam de double-play grounder, maar Toronto stond nu wel met 2-0 voor.

Toronto kwam dicht bij een nieuw punt in de vijfde, maar dat werd voorkomen door een schitterende verdedigende actie. Kevin Pillar opende met een honkslag en schoof op toen daar een outfield-fout op volgde. Hij bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag. Hierna sloeg Ben Revere een line drive richting tweede honk. Daar, terwijl een deel van de gebroken knuppel ook in aantocht was, maakte tweede honkman Rougned Odor een schitterende vangbal net boven de grond. Pillar was op de klap vertrokken en had geen kans meer terug te keren naar het derde honk en dus kon Odor een 'inning-ending double play' afmaken.

In de 2e5 sloeg Josh Hamilton een honkslag voor Texas met één uit, maar bleef achter. Dit was Hamilton's eerste honkslag in zijn laatste 32 'postseason'-slagbeurten en dat gaat terug naar Game 7 van de 2011 World Series!

In de 1e6 kreeg Toronto de honken vol met nul uit. Josh Donaldson opende met een honkslag en José Bautista volgde met een honkslag, waardoor er lopers 'op de hoeken' kwamen. Chi Chi Gonzalez nam de pitching hierna over van Pérez, maar kreeg volle honken via vier wijd voor Edwin Encarnacion. Hierna sloeg Chris Colabello in een fraai 3-2-3 dubbelspel en dat was het derde dubbelspel van de Rangers in drie opeenvolgende innings. Maar toen voegden de Blue Jays weer punten toe, want Troy Tulowitzki volgde met een 3-run homerun om de stand op te voeren naar 5-0.

De Rangers wisten eindelijk een punt terug te pakken in de tweede helft van de zevende inning. Met één uit sloeg Elvis Andrus een honkslag. Hierna sloeg ook Josh Hamilton een honkslag en bracht Andrus naar het derde honk, terwijl hijzelf opschoof na een fout. Aaron Loup werd hierna ingebracht als reliever voor starter Marco Estrada. Een grounder van Rougned Odor volgde om Andrus binnen te brengen en dat resulteerde ook weer in een nieuwe werperswissel. Mark Lowe nam het over en sloot af met een strikeout.

Daar bleef het bij voor de Rangers en dus wordt de reeks maandag vervolgd.

(11 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.