Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hawks nemen 3-1 voorsprong in Nippon Series
English
SHINJUKU, TOKYO (Japan) - Fukuoka SoftBank Hawks heeft een 3-1 voorsprong genomen in de best-of-seven Nippon Series tegen Tokyo Yakult Swallows door woensdagavond (28 oktober) met 6-4 te winnen. De Hawks kwamen tot een rally van vier punten in de derde inning en dat bleek beslissend.

Fukuoka had een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven Nippon Series met het winnen van de eerste twee wedstrijden op eigen veld in het weekeinde. De ploeg opende zaterdag met een 4-2 overwinning. Op zondag leidde de Nederlandse werper Rick van den Hurk de Hawks naar een 4-0 shutout. Op dinsdag halveerden de Swallows the voorsprong door met 8-4 te winnen.

Game Four wordt woensdag in Tokyo gespeeld.
Verslag Game One
Verslag Game Two
Verslag Game Three



Fukuoka opende de score in de eerste inning op starter Shohei Tateyama. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Shuhei Fukuda, die opschoof na een grounder. Hierna kreeg ook Yuki Yanagita vier wijd, waarna Fukuda scoorde toen Dae-Ho Lee volgde met een honkslag.

De Hawks kwamen tot een rally van vier punten in de derde slagbeurt. De honken kwamen vol te staan toen Fukuda een honkslag sloeg en Kenji Akashi en Yanagita beiden vier wijd kregen. De honken werden schoongeveegd met een hierna volgende 3-run double van Dae-Ho Lee die de stand opvoerde naar 4-0. Met één uit bereikte Akira Nakamura het honk na een fout. Met twee uit leverde Toru Hosokawa een puntscorende tweehonkslag af die Lee binnenbracht en er een 5-0 stand van maakte.

Fukuoka-starter Tadashi Settsu schakelde acht slagmensen met drie slag uit in de vijf innings die hij gooide, maar kreeg ook zeven honkslagen en vier punten tegen. Met een 5-0 achterstand scoorden de Swallows hun eerste punt in de vierde inning. Wladimir Balentien en Takahiro Imanami begonnen met honkslagen, waarna de eerste scoorde op een grounder van Yuhei Nakamura.

In de 1e6 scoorden de Hawks een 'insurance run' toen Toru Hosokawa homerde met één uit.

De Swallows verkleinden de achterstand naar 6-4 door driemaal te scoren in de tweede helft van de zesde. Wladimir Balentien opende opnieuw met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Takahiro Imanami vier wijd kreeg en Yuhei Nakamura en honkslag sloeg. Dat leidde tot een werperswissel, want Settsu werd vervangen door Yuito Mori. Hij begon met een strikeout, maar kreeg daarna een 3-run double tegen van Tsuyoshi Ueda, die er 6-4 van maakte. Maar daarna strandde Ueda, want twee grounders sloten de inning vervolgens af.

In het restant van de wedstrijd stonden twee anders relievers nog slechts één honkslag toe aan de Swallows om de winst veilig te stellen. De Amerikaan Dennis Sarfate gooide de laatste inning en verdiende zijn derde save van deze Series. Sarfate gooide in de Major League voor drie clubs in 2006-2009.

Wladimir Balentien sloeg 2-uit-4 vandaag en scoorde tweemaal.

(28 oktober)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.