Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Bears onttronen Lions en veroveren Korean Series-titel
English
SEOEL (Zuid-Korea) - De Doosan Bears zijn de nieuwe kampioen van het professionele honkbal in Zuid-Korea. Zaterdag (31 oktober) boekten de Bears een zeer overtuigende 13-2 overwinning in Game Five tegen titelverdediger Samsung Lions om de Korean Series met 4-1 te winnen. Hiermee wonnen de Bears hun eerste kampioenstitel in 14 jaar en vierde in de club-historie. De ploeg won de titel ook in 1982 en 1995. In 1982 waren de Bears de allereerste kampioen van het toenmalige inaugurele profseizoen van de Korean Baseball Organization.

Doosan Bears onttroonde Samsung Lions, dat de afgelopen vier seizoenen kampioen was geworden. De Lions misten hun drie beste werpers. Die waren van het roster gehaald, omdat ze verdacht worden van illegaal gokken in het buitenland.

De Lions openden de Korean Series maandag (26 oktober) op eigen veld met een nipte 9-8 zege. De volgende dag wonnen de Bears Game Two met 6-1 om de reeks in balans te brengen.
Op donderdag namen de Bears een 2-1 voorsprong door met 5-1 te winnen, waarna een 4-3 zege volgde op vrijdag.
Verslagen eerste drie wedstrijden
Verslag Game Four

In de wedstrijd van vandaag kwamen de Bears tot 17 honkslagen en scoorden zeven punten in de eerste drie innings. De thuisploeg scoorde tweemaal in de eerste slagbeurt en kwamen daarna tot een rally van vijf punten in de derde inning.

De Lions pakten een punt terug in de eerste helft van de vierde inning, maar de Bears antwoordden met nog eens twee runs in hun vijfde slagbeurt.

Nadat de Lions hun tweede (en laatste) punt scoorden in de zevende namen de Bears nog meer afstand met het scoren van weer drie punten in de tweede helft van de zevende en voegde nog een punt toe in de volgende slagbeurt om de voorsprong op te voeren naar 13-2.

Soo-bin Jung, de designated hitter van de Bears, sloeg 3-uit-5, waaronder een 3-run homerun. Jung sloeg vier punten binnen en werd uitgeroepen toe Meest Waardevolle Speler van de Series.