Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast
English

AMSTERDAM / DEN HAAG / OOSTERHOUT / ROTTERDAM / BUSSUM / AMERSFOORT / HAARLEM / HOOFDDORP - Komend weekeinde stonden er tien oefenwedstrijden op het programma, vijf op zaterdag, vijf op zondag. Daarin zouden alle acht Hoofdklasse-teams in actie komen.

Echter, negen van deze wedstrijden zijn reeds afgelast vanwege de verwachte weeromstandigheden. Op donderdag en vrijdag (15-16 maart) spraken de voorspellingen van lichte sneeuwbuien (!) die vanaf vrijdagavond vanuit het noorden richting zuiden over het land zouden trekken. In de komende nacht zijn er vriezende omstandigheden. Op vrijdagavond rond 21:00 uur was de gevoelstemperatuur al -5 graden Celsius.

Op zaterdag zal er wat sneeuw in het zuiden zijn en mogelijk wat zonneschijn in de rest van het land. Maar de temperatuur blijft rond de nul graden schommelen. Echter, vanwege een sterke oostenwind zal het een stuk kouder aanvoelen. De gevoelstemperatuur kan variëren van -8 tot -14 graden Celsius.

...De velden zijn dit weekeinde afgedekt...
(© Foto: Henk Seppen)
Op zondag zal er meer zon zijn, maar blijft het snijdend koud voor de tijd van het jaar.

Vanwege de weervoorspelling en het feit dat zes van de acht teams nog niet hebben gespeeld werden op donderdag en vrijdag negen wedstrijden afgelast.

Curaçao Neptunus zou twee wedstrijden spelen tegen De Glaskoning Twins, zaterdag in Oosterhout, zondag in Rotterdam.

HCAW had twee wedstrijden op het programma staan tegen Quick Amersfoort, zaterdag in Bussum, zondag in Amersfoort.

DSS zou twee thuiswedstrijden spelen in Haarlem tegen Overgangsklasser RCH-Pinguïns.

L&D Amsterdam Pirates zou zaterdag naar Den Haag afreizen om tegen Silicon Storks te spelen. De wedstrijd in Amsterdam op zondag was reeds geschrapt, vanwege de werkzaamheden aan het thuisveld van Pirates.

Hoofddorp Pioniers zou zaterdag spelen tegen hun tweede team Omron Pioniers, dat in de Overgangsklasse uitkomt, maar ook dat duel in afgelast. Vrijdagavond stond de tweede wedstrijd tussen deze twee ploegen nog op de lijst voor zondagmiddag, aanvang 12 uur. Echter, omdat het zondag een koude dag zal zijn, kan deze wedstrijd in het weekeinde mogelijk ook nog worden geschrapt.

Vanaf maandag wordt er weer beter weer verwacht.

Tot nu toe is er slechts één oefenwedstrijd gespeeld. Vorig weekeinde won Storks met 8-6 van Neptunus. Inclusief de wedstrijden van komend weekeinde zijn er reeds 16 wedstrijden afgelast vanwege de weersomstandigheden.

In het weekeinde van 24-25 maart staan de volgende wedstrijden op de agenda's. Dan staat ook de 30e editie van het jaarlijkse Jan van de Vegte Memorial Tournament in Nijmegen op het programma. Neptunus zal komende week afreizen naar Tsjechië waar het twee wedstrijden zal spelen tegen Draci Brno.

De competitie in de Hoofdklasse begint op donderdag 26 april. Maar het seizoen in de Overgangsklasse gaat al op vrijdag 6 april van start!

(16 maart)

Compleet Speelschema

Gerelateerde Artikelen:
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.